رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای حذف روزهای سخت در پاییز ضروری است

اراک - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی مطمئن‌ترین راه مقابله با ویروس کرونا است و برای جلوگیری از بحران شیوع بیماری در فصل پاییز، همه اقشار مردم باید در رعایت اصول بهداشتی جدی باشند.

«بهروز اکرمی» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی افزود: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که چشم‌اندازی در خصوص خاتمه بیماری کرونا وجود ندارد و معنای این حرف آن است که همه باید آماده رعایت مسایل بهداشتی در طولانی مدت باشند.

وی بیان کرد: فعالیت آموزش‌گاه‌های زبان خارجی و هنر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بلامانع است اما باید با هر واحدی که کوتاهی کردو توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نداشت با قاطعیت برخورد شود.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی تصریح کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی (ع) چه در کربلا و چه در داخل کشور ممنوع است و عزاداری‌ها تا پایان ماه صفر باید بر اساس ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی انجام شود.

اکرمی اضافه کرد: هنوز واکسن آنفلوآنزا در هیچ نقطه‌ای از کشور توزیع نشده است و با توزیع این واکسن و مشخص شدن سهمیه استان، اطلاع رسانی‌ لازم صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه ممنوعیت تعزیه و تعطیلی تالارهای پذیرایی  همچنان بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه دارد  بیان کرد: کلاس‌های حضوری مدارس نیز باید با جدیت بازرسی و نظارت شود و گزارشی در این خصوص، هفته آینده به ستاد استان اعلام شود.

تاکید دانشگاه علوم پزشکی اراک بر آموزش مجازی دانش‌آموزان است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: تاکید حوزه سلامت استان بر آموزش مجازی برای دانش‌آموزان است و با توجه به شرایط کنونی استان بهتر است از برگزاری هرگونه اجتماع در هر طیف و قشری خودداری شود.

دکتر سید «محمد جمالیان» افزود: تجربه ۶ ماهه اخیر در امر مقابله با ویروس کرونا نشان داده که با وجود تلاش‌ فراوان برای رعایت پروتکل‌ها بهداشتی وتوجه به این موضوع،  روند بیماری و فوت شدگان ناشی از آن با افزایش همراه است.

وی بیان کرد: آمار مبتلایان به ویروس کرونا از ۲ روز گذشته در استان مرکزی روند افزایشی داشته به گونه‌ای که بیمارستان آیت‌الله خوانساری اراک مجدد برای بستری این بیماران فعال شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آیین‌های عزاداری سرور و سالار شهیدان در این استان مورد توجه قرار گرفت اما پس از ۲ هفته از برگزاری این آیین‌ها، باز هم آمار مبتلایان به ویروس کرونا در این استان چشمگیر شده است.

دکتر جمالیان اظهار داشت: با بازگشایی مدارس به‌شکل حضوری هم، تارنمای خوبی دیده نمی‌شود و به طور قطع در چند هفته آینده و با وجود شرایط نارنجی این استان و قرمز بودن چند شهر استان مرکزی، یک پیک جدید دیگر رخ می‌دهد.

وی تصریح کرد: سازمان بهداشت جهانی استانداردهایی را برای بازگشایی مدارس در شرایط کرونایی اعلام کرده اما هیچ کدام از مدارس ایران این شرایط و استانداردها را ندارند و باید آموزش غیرحضوری بر آموزش حضوری ارجح داده شود، زیرا استان مرکزی توانایی مواجه با بحران‌های احتمالی این بیماری را ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: هنوز این واکسن در کشور توزیع نشده و واکسن آنفلوآنزا برای کارکنان بهداشت و درمان هم تزریق نشده است.

دکتر جمالیان بیان کرد: بر اساس آخرین مصوبه، پس از توزیع واکسن در داروخانه‌های خصوصی، این دارو  با ارایه کارت ملی به افراد بالای ۶۰ سال داده می‌شود و هنوز دستوالعمل نهایی آن اعلام نشده است.

وی تاکید کرد: نگرانی‌ زیادی در خصوص آنفلوآنزا وجود ندارد زیرا تا هیچ زمانی مردم به این اندازه رعایت موراد بهداشتی را نداشته‌اند و به نظر می‌رسد با زدن ماسک، شستن مرتب دست‌ها و رعایت فاصله‌ بهداشتی آمار ابتلا به این ویروس از سال‌های گذشته به مراتب کمتر باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: بیشترین نگرانی‌ در خصوص تهاجمی شدن ویروس کرونا است که امیدمی‌رودکه در سایه توجه مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، پاییز و زمستان کم خطری سپری شود.

آمار بیماران کرونایی بستری در استان مرکزی افزایش یافته است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در این نشست گفت: آمار بیماران کرونا بستری شده در مراکز درمانی استان مرکزی در روزهای اخیر افزایش دارد که این موضوع نگران کننده است.

دکتر «جواد نظری» افزود: بیشترین درصد فوت ناشی از بیماری کرونا به نسبت موارد مثبت  تا ۱۹ شهریورماه جاری در شهرستان دلیجان رخ داده است.
وی بیان کرد: در این مدت، از ۶ هزار و ۶۱۹ مورد مثبت ویروس کرونا در دانشگاه علوم پزشکی اراک، ۳۴۴ مورد فوت شده، در ساوه از سه هزار و ۹۶ مورد مثبت، ۱۲۷ نفر فوت کرده و در خمین نیز از ۶۳۴ مورد مثبت شناسایی شده، ۴۱ نفر فوت کرده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: بحث بازرسی از مدارس از ۲ روز قبل از بازگشایی با جدیت آغاز شده و به‌صورت مستمر ادامه دارد و در این خصوص مشخص شده که حضور ۸۲ و نیم درصد از دانش‌آموزان در کلاس مناسب است  ۳۷ و ۶ دهم درصد رعایت فاصله مناسب در کلاس را داشتند و ۸۸ درصد پرسنل مدارس و دانش‌آموزان از ماسک استفاده کرده‌اند.
دکتر نظری اظهار داشت: ۶۰ درصد از مدارس استان مرکزی دارای حداقل دپو مواد ضدعفونی برای ۲ هفته را داشتند، ۶۹ و هفت دهم درصد سطوح دارای تماس مشترک را گندزدایی کرده بودند و ۶۶ و نیم درصد از سرویس‌های بهداشتی مدارس، گندزدایی شده بود.
وی عنوان کرد: نتایج این بازرسی‌هابیانگر آن است که ۷۰ درصد از مدارس استان مرکزی دارای تهویه مناسب هستند، ۹۷ درصد از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند و آموزش بهداشت با استفاده از روش های مناسب در ۵۸ و هفت دهم درصد مدارس مورد توجه قرار گرفته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: نصب پوستر و بنرهای آموزشی نیز تنها در ۳۹ و ۲ دهم درصد مدارس رعایت شده بود.‌

معلمان توان مضاعف برای آموزش به دانش‌آموزان به کار گرفته‌اند

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: بازگشایی مدارس در ابتدا بر اساس مصوبه قرارگاه پدافند زیستی استان تا پایان شهریورماه بر اساس آموزش مجازی تعیین شد اما، با دستور ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالیت مدارس به‌صورت حضوری از شنبه هفته گذشته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کلید خورده است.
« شهریار فولادوند» افزود: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، حضور دانش‌آموزان در مدارس اجباری نیست و زمینه آموزش به شکل‌های مختلف فراهم شده است.
وی بیان کرد: فشار زیادی بر روی معلمان به‌دلیل ارایه آموزش‌های حضوری در چند نوبت و آموزش‌های مجازی وارد شده اما همه تلاش‌ بر این است که  آموزش‌ها به بهترین شکل ارایه شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی ادامه داد: در آخرین ارزیابی میدانی صورت گرفته،  ۶۵ درصد از دانش‌آموزان استان در کلاس‌های حضوری شرکت کرده‌اند که بیشتر این افراد در مناطق روستایی و حاشیه شهرها هستند.
فولادوند اظهار داشت: علت تمایل بیشتر این اقشار نیز به‌دلیل دسترسی نامناسب به شبکه‌های مجازی و اینترنت است.
وی عنوان کرد: آموزش و پرورش استان مرکزی در حد توان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را مورد توجه قرار داده، زمان حضور دانش‌آموزان در مدرسه حداکثر سه روز در هفته و مدت زمان آنان حداکثر ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه است‌ و هیچ دانش‌آموزی بدون ماسک در مدارس پذیرفته نمی‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی اضافه کرد: انتظار می‌رود که خانواده‌ها در شرایط ایجاد شده کرونا بیش از پیش به کمک آموزش و پرورش آیند و اگر فرزندشان  مشکوک به بیماری و سرماخوردگی است، مانع از حضور وی در محیط آموزشی شوند و برای فرزندان خود  بطری آب آشامیدنی اختصاصی و لوازم شخصی تهیه کنند.
فولادوند عنوان کرد: آموزش پرورش استان مرکزی در رعایت ۱۰۰ درصدی موراد بهداشتی در مدارس ادعایی ندارد اما بیشتر از توان خود برای توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی قرار داده و موراد و نقصان‌هایی که دانشگاه علوم پزشکی اراک به این نهاد اعلام کند در اسرع وقت پیگیری می‌شود اما برخی موراد نیاز به مدت زمان طولانی است.
وی تاکید کرد: تعامل آموزش و پرورش استان مرکزی با دانشگاه علوم پزشکی مطلوب است و همه به دنبال ارایه آموزش مطلوب به دانش‌آموزان در کنار حفظ سلامت آنان هستند.
بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ۲۱ شهریورماه جاری، ۳۹۷ هزار و ۸۰۱ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که ۲۲ هزار و ۹۱۳ نفر از آنان جان خود را از دست داده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha