«بهروز اکرمی» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی ،افزود: رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در آئین اربعین حسینی استان همانند ۱۰ روز نخست ماه محرم و روز عاشورا برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا الزامیست.
وی، واکسیناسیون عمومی و رعایت پروتکلهای بهداشتی را مهمترین راهکار مقابله با شیوع ویروس کرونا در استان مرکزی عنوان کرد و ادامه داد: برای جلوگیری از افزایش شمار بیماران کووید ۱۹ در استان این راهکارها باید با حساسیت از سوی مسئولان و مردم مورد توجه قرار گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار ملی میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان و کشور به کمتر از ۵۰ درصد رسیده که این مهم نگرانیهایی را موجب شده و میطلبد که راهکار مناسب برای افزایش رعایت موارد بهداشتی در جامعه ارایه شود.
اکرمی افزود: مسئولیت رعایت مصوبات ستاد کرونا و نظارت بر پروتکلهای بهداشتی در شهرستانها بر عهده فرمانداران است و باید با جدیت در این خصوص اقدام کنند.
وی ادامه داد: دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدامات مناسبی در زمینه تامین واکسن در کشور انجام داده و هیچ گونه کمبودی برای ایمن سازی مردم در برابر کرونا وجود نداردو مردم نیز باید در این راستا همکاری مناسب داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اظهار داشت: افرادی که از تزریق واکسن خودداری میکنند سلامت جامعه را به خطر انداخته و باید نحوه برخورد با این افراد از سوی مسئولان مشخص شود.
اکرمی، از ارایه طرح مدیریت هوشمند در ستاد ملی کرونا خبرداد و گفت: محدودیتها در این طرح بر اساس میزان واکسیناسیون شهرها انجام میشود.
وی با یادآوری پشت سرگذاشتن پنج پیک شیوع کرونا در کشور گفت: مردم، کادر درمان و امکانات کشور توان پیک جدید را نداشته و میطلبد که با اتخاذ تصمیمات مناسب و رصد دقیق این بیماری از وقوع پیک ششم در کشور و استان جلوگیری شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: شیوع پیک ششم کرونا پیش از تمام شدن پیک پنجم این ویروس از جمله نگرانیها و دغدغههای این دانشگاهاست.
دکتر سید «محمد جمالیان» افزود: شهرستان محلات در رنگبندی اخیر کرونا بهدلیل برگزاری نمایشگاهها و سفرهایی که انجام شده قرمز شدو تداوم شرایط پرخطر کرونا در ساوه نیز نگران کننده است.
وی ادامه داد: ۲۹ شهر کشور از نظر رنگبندی در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند که ۲ شهر آن مربوط به استان مرکزی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشهای موجود شهربازیها و باشگاههای ورزشی باوجودقرمز بودن رنگ کرونا بازگشایی شده و چهره شهر با شرایط پرخطر شهرها هماهنگی ندارد.
دکتر جمالیان اظهار داشت: ۶۸ و ۱۵ صدم درصد افراد بالای ۱۸ سال در استان مرکزی دز اول واکسن کرونا و ۳۲ درصد دز دوم واکسن این ویروس را تزریق کردهاند.
وی، افراد بالای ۱۸ سال زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اراک را ۷۲۴ هزار و ۹۱۹ نفر عنوان کرد و گفت: ۴۹۳ هزار و ۱۸۱ نفر این افراد دز اول و ۲۳۱ هزار و ۷۳۸ نفر دز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاظرنشان کرد: ۸۵ درصد افراد بالای ۸۰ سال استان مرکزی نوبت اول و ۸۱ درصد ۲ نوبت واکسن کرونا را در استان مرکزی تزریق کردهاند و ۱۸ درصد این افراد واکسن نزدهاند.
دکتر جمالیان ادامه داد:۵۰ درصد فوتیهای بیماری کووید ۱۹ در پیک پنجم ویروس کرونا در استان مرکزی افرادی بودند که سن بالایی داشتند و در این پیک میزان اثر گذاری واکسن در مرگ و میر افراد مشخص شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در این نشست گفت: بر اساس بخشنامه وزارت آموزش و پرورش سه روش امسال برای شروع سال تحصیلی ۱۴۰۰ در نظر گرفته شدهاست.
«بهرام حسینآبادی» افزود: برگزاری کلاسهای حضوری در مدارس روستایی که تعداد دانش آموزان آنها کمتر از ۱۵ نفر است و برگزاری حضوری کلاسهای ۱۰ تا ۱۵ نفر در مدارسی که تعداد دانش آموزان آنها ۵۰ تا ۶۰ نفر است از جمله راهکارهای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید است.
وی ادامه داد: برگزاری کارگاههای عملی برای هنرجویان هنرستانهای شهر و روستا نیز با رعایت پروتکلهای بهدشاتی به صورت گروهها ۱۰ نفره برگزار میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: برای مدارس ۳۰۰ نفره استان که امکان حضور دانشآموزان و برگزاری حضوری کلاسها وجود دارد، ارایه خدمات آموزش از طریق شبکه شاد است.
حسین آبادی افزود: امید است با تکمیل واکسیناسیون دانشآموزان تا ابتدای آبان ماه سال جاری کلاسها بهصورت تدریجی حضوری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: ۲۱۴ هزار و ۱۶۲ مورد تست تاکنون در این استان انجام شده که ۱۱۲ هزار و ۲۷۴ مورد آنها با متوسط ۲۰ درصد مثبت در دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان، ۷۳ هزار و ۱۸۸ مورد با متوسط ۱۶ درصد مثبت در شهرستان ساوه و ۲۸ هزار و ۶۹۸ مورد با متوسط ۲۶ درصد مثبت در شهرستان خمین انجام شدهاست.
دکتر «علی علیمحمدی» افزود: ۴۱ هزار و ۵۱۵ تست معادل ۱۹ درصد از مجموع تستهای سری انجام شده در استان مرکزی مثبت بوده است.
وی ادامه داد: ۶۱ بیمار کووید ۱۹ هفته آخر شهریورماه امسال جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند که این شاخص نسبت به هفته چهارم شهریورماه ۱۰ درصد کاهش یافتهاست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۶۸ نفر در هفته چهارم شهریورماه امسال بهدلیل بیماری کووید ۱۹ در استان مرکزی جان خود را از دست دادند.
دکتر علیمحمدی افزود: چهار هزار و ۱۰۴ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در هفته آخر شهریورماه در استان مرکزی مشاهده شد که این شاخص نسبت به هفته چهارم شهریورماه ۱۷ درصد کاهش یافته است.
کلانشهر اراک ۶۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و پنج بیمارستان دولتی، ۲ مرکز درمانی خصوصی و یک بیمارستان تامین اجتماعی خدمات درمانی را ارایه میدهند.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.
نظر شما