۲۳ شهریور ۱۳۹۹، ۹:۴۴
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 84036783
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مجمع « آسه آن» نتوانست به تنش بین چین و آمریکا پایان دهد

پکن- ایرنا- کنفرانس امنیتی منطقه آسیا و اقیانوس آرام در حالی روز گذشته /شنبه/ به پایان رسید که این مجمع نتوانستبه خصومت و تنش فزاینده در روابط میان چین و آمریکا بر سر دریای چین جنوبی پایان دهد و این تنش همچنان حل نشده باقی ماند.

به گزارش ایرنا تلویزیون دولتی ژاپن روز یکشنبه گزارش کرد وزرای خارجه شرکت کننده در مجمع منطقه ای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) از جمله مقاماتی از ژاپن، آمریکا و چین، روز شنبه به مجموعه کنفرانس های ویدئویی که طی این مجمع و به میزبانی ویتنام برگزار شد پایان دادند.

طی یک کنفرانس خبری که پس از این نشست ها برگزار شد، "فام بین مین" معاون نخست وزیر و وزیر خارجه ویتنام گفت که شرکت کنندگان درباره دریای چین جنوبی که تنش های نظامی در آن بین آمریکا و چین رو به تشدید بوده است چند جلسه برگزار کردند.

او گفت کشورهای عضو آسه آن نمی خواهند گرفتار این مناقشه شوند که می تواند صلح و ثبات این منطقه را با تهدید مواجه کند.

در آغاز این کنفرانس، ۱۰ کشور عضو آسه آن بیانیه مشترکی تنظیم کرده بودند که در آن از واشنگتن و پکن خواسته شده بود نسبت به آب های مورد مناقشه خویشتنداری به خرج دهند.

اما طی نشست وزرای خارجه اجلاس سران شرق آسیا "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا و "وانگ یی" وزیر خارجه چین بار دیگر بر انتقادهای خود از کشور مقابل تاکید کردند.

به نظر می رسد که هر دو طرف قصد خود را به طور یک جانبه بیان کرده باشند چرا که وانگ تنها از طریق یک ویدئوی از پیش ضبط شده در این گفت و گوها شرکت کرد.

دریای جنوبی چین دریایی حاشیه‌ای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار می‌آید و ناحیه‌ای در حدود ۳.۵ میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر می‌گیرد این دریا پس از پنج اقیانوس جهان بزرگترین ناحیه دریایی جهان است.

جزیره‌های واقع بر دریای جنوبی چین و همچنین خود دریا، مورد جدال کشورهای مختلف هستند به همین علت حتی نام‌های متفاوتی برای اشاره به این دریا به کار می‌رود که البته «دریای جنوبی چین» نام پذیرفته شده بین‌المللی، حداقل در انگلیسی و زبان‌های اروپایی است.

جمهوری خلق چین تقریبا بر کل دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخش‌هایی از آن ادعای مالکیت دارند، همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.

ایالات متحده این دریا را از آب‌های بین‌المللی می‌داند و بر حق قانونی کشتی‌ها و زیر دریایی‌ هایش در رفت ‌و آمد در این دریا تاکید دارد و مخالف ساخت تاسیسات دریایی توسط چین در این آب راهه است موضوعی که همواره با واکنش منفی چین مواجه شده است.

آمریکا در ماه های گذشته چندین رزمناو جنگی به این منطقه اعزام کرده بود که با واکنش تند پکن مواجه شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در تازه ترین واکنش به دخالت آمریکا در دریای جنوبی چین گفته بود که این دریا ایالت هاوایی آمریکا نیست که در آن دخالت می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha