به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، مهدی صفاری نیا روز یکشنبه در اولین نشست مجمع فناوری و نوآوری استان تهران در محل کارخانه نوآوری آزادی که با حضور معاون علمی و فناوری، شهردار و استاندار تهران برگزار شد، افزود: یکی از موضوعات مهم در حرکت علمی کشور، تکمیل زنجیره علم و فناوری است.
وی خاطر نشان کرد: این زنجیره از ایده و فکر شروع می شود و به علم و فناوری می رسد که در نهایت به تولید و بازار منتهی خواهد شد.
صفاری نیا با اشاره به وضعیت زنجیره تجاری سازی در استان تهران گفت: دانشگاه ها، شتاب دهنده ها، مراکز رشد، پارک های فناوری و شهرک های صنعتی از زنجیره های تجاری سازی ایده تا محصول و توسعه بازار هستند که بازیگران آن شرکت های صنعتی و فناور، نوپا و تیم های استارت آپی به شمار می روند.
وی ادامه داد: ۵۰ درصد اعضای بنیاد ملی نخبگان، ۵۰۰ دانشگاه و پژوهشگاه، ۵۸ شتاب دهنده، ۵۸ سرمایه گذار خطرپذیر و ۴۲ مرکز نوآوری و فضای کار اشتراکی در تهران و استان تهران مشغول فعالیت هستند.
رییس پارک فناوری پردیس ادامه داد: همچنین ۵۴ مرکز رشد و هزار و ۲۲۷ تیم نوپا و نوآفرین در تهران و استان تهران فعالیت می کنند. در حال حاضر ۱۹ شهرک صنعتی، ۱۰ پارک علم و فناوری و ۲۸۰۰ شرکت دانش بنیان جزو زنجیره تجاری سازی در تهران و استان تهران هستند.
وی افزود : طبق آخرین آمار، واحدهای صنعتی استان تهران ۲۰ درصد صنایع کشور را تشکیل می دهد.
صفاری نیا با تاکید بر لزوم تعامل بیشتر اعضای زیست بوم فناوری و نوآوری در استان تهران گفت: باید تعامل بیشتری بین اجزای زیست بوم فناوری و نوآوری در تهران و استان تهران به وجود آید. ایجاد راهکارهای توسعه اشتغال در حوزه های فناوری و نوآوری از طریق مدل های توسعه کارآفرینی، ایجاد راهکارهای رفع موانع تولید فناورانه و اصلاح قوانین مرتبط، به وجود آوردن راهکارهای جذب سرمایه بخش خصوصی و سرمایه گذاری خارجی در حوزه های فناورانه و ایجاد راهکارهای رفع نیازهای صنایع و نهادهای حاکمیتی استان به فناوری ها با رویکرد تمرکز در توان تولیدی شرکت های نوپا عواملی هستند که می توانند در تعامل بیشتر اجزای زیست بوم فناوری و نوآوری تأثیرگذار باشند.
رییس پارک فناوری پردیس تاکید کرد: برای تحقق این موضوع نیاز است طرح های توسعه ای نواحی نوآوری در استان تهران پیاده سازی شود. باید اعتبارات طرح های تخصیص یافته برای توسعه فناوری و نوآوری در استان تهران برای تعامل بیشتر اجازی زیست بوم فناوری و نوآوری با یکدیگر اجرایی و پیاده سازی شود.
۶۰ درصد اقتصاد دانش بنیان کشور در استان تهران مستقر است
معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس گفت: ۶۰ درصد اقتصاد دانش بنیان شکل گرفته در کشور در استان تهران و شهر تهران مستقر است.
اکبر قنبرپور با انتقاد از اینکه همدلی و همکاری در زمینه فعالیت های فناورانه در استان نسبت به سایر استان ها وجود ندارد، افزود: با توجه به اینکه ۵۰ تا ۶۰ درصد اقتصاد دانش بنیان در استان تهران است، ولی همدلی و همکاری در بین فعالان زیست بوم فناوری را در تهران شاهد نیستیم.
وی بیان کرد: شاید همدلی در شهرهای کوچک وکلانشهر استان های دیگر به دلیل این است که آنها در اشل کوچک کار می کنند، اما متاسفانه در شهر تهران نتوانستیم این کار رو انجام دهیم و علت آن نیز به دلیل دوری از هم است.
معاون توسعه پارک فناوری پردیس با بیان اینکه کارگروه سایر استان ها در هفته پژوهش بسیار فعال هستند، ادامه داد: متاسفانه فعالیت های هفته پژوهش شهر و استان تهران با فعالیت های وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری ادغام می شود.،شهر تهران در این هفته از فعالیت های خود غافل بود؛ در صورتی که تهران در زمینه فناوری ظرفیت های و فعالیت های مربوط به خود را دارد.
قنبرپور یادآور شد: با توجه به اینکه ۶۰ درصد صنایع کشور در استان تهران مستقر هستند، متاسفانه از ظرفیت استان استفاده نشده است. مقرر شده در جلسات این مجمع اهداف اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور به صورت شبکه ساختاری دارای جایگاه به استان تهران منتقل شود و استانداری به غیر از مسائل استانداری برخی از مسائل استان را از طریق اکوسیستم فناوری تهران حل کند.
حضور نمایندگان سایر دستگاه های دولتی در جلسات آتی مجمع
حسین صابری قائم مقام رییس پارک فناوری پردیس نیز در این مجمع افزود: این مجمع برای حل مشکلات استان تهران با استفاده از توانمندی فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری و نیز همدلی اعضای این اکوسیستم از قبیل پارک های علم و فناوری با سایر دستگاه های دولتی برای حل مشکلات استان تهران تشکیل شده است.
وی بیان کرد: در این جلسه روسای پارک های علم و فناوری استان و نمایندگان نهادهای تامین مالی شرکت های دانش بنیان، استارتاپ ها و شرکت های خلاق حضور دارند. سعی داریم در نشست های بعدی سایر دستگاه ها مانند گمرگ، مالیات و سایر دستگاه ها حضور داشته باشند.
صابری یادآور شد: امید است بعد از برگزاری این مجمع انتقال تجربه، کوتاه شدن فاصله ها و بهتر شدن انجام وظیفه را در تهران شاهد باشیم.
*راه انداری ۴ کارخانه نوآوری در تهران
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران نیز در این نشست گفت: تشکیل مجمع فناوری و نوآوری استان تهران سال گذشته در کارگروه استانداری مصوب شد و امروز این نشست در راستای آن مصوبه برگزار شده است.
وی افزود: تقویت برق، امنیت ناحیه نوآوری شریف و تامین نهادهای مالی سرمایه گذاری برای شرکت های دانش بنیان از جمله دغدغه هایی است که از سوی روسای پارک های مربوطه مطرح شد. استانداری تهران این آمادگی را دارد در نشستی با حضور روسای پارک های فناوری تهران مشکلات و مسائل مربوط به فعالان اکوسیستم نوآوری را جویا و برای حل مشکلات اقدام کند.
بندپی ادامه داد: در حال حاضر در تهران دو کارخانه شکل گرفته و تا پایان سال سه تا ۴ کارخانه نوآوری نیز شکل خواهد گرفت.
نظر شما