به گزارش روز یکشنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر حسن رخشنده افزود: سه طرح بررسی خوابآوری کپسول گیاهان خرفه، گوجه فرنگی و ریحان در حال اجراست که طرح کپسول خرفه با همکاری دانشگاه بیرجند در دست انجام است.
وی ادامه داد: در مراکز تحقیقاتی فارماکولوژی گیاهان دارویی سعی بر آن است که طرحهایی کاربردی برای رفع مشکل و محصول محور تصویب شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از سیاستهای کلی اعضای این مرکز میتوان به تصویب طرحهایی در ارتباط با سایر مراکز تحقیقاتی دانشگاهها در داخل و خارج و برگزاری گردهماییهای مختلف بالینی اشاره کرد.
رییس مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از محصولات این مرکز به نام شیاف فیتوواژکس بیش از ۶ سال است که تولید میشود و سالانه حدود ۶۰ تا ۱۰۰ میلیارد ریال آن به فروش میرسد و از این فروش حدود ۲ درصد آن سهم این مرکز میشود.
رخشنده افزود: این کپسول کاملاً بومی نخستین محصول در دنیاست که از سیاهدانه با کاربرد خاص توانست مجوز لازم را اخذ کند و وارد بازار شود.
وی ادامه داد: همچنین "طرح کرم باقلا برای موهای زائد" در مرحله تولید است. "طرح بررسی شربت انار برای سیروز کبدی" نیز با همکاری یک پزشک فوق تخصص کبد از دیگر فعالیتهای جاری این مرکز است.
رییس مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از جمله همکاریهای این مرکز با سایر مراکز می توان به طرح مشترکی با همکاری مرکز تحقیقات جهادکشاورزی با اعتبار ۱۸۰ میلیون ریال اشاره کرد که طی آن امسال بیش از ۸۰ درصد گندم فاقد گلوتن بهصورت طبیعی برای بیماران سلیاک تولید شد.
رخشنده افزود: در نظر است تا در آیندهای نزدیک با همکاری مرکز تحقیقات جهادکشاورزی نان حجیم فاقد گلوتن نیز تهیه شود تا بیماران سلیاک بتوانند از آن استفاده کنند.
وی اضافه کرد: در طرح دیگری با همکاری دانشکده کشاورزی یکی از دانشگاهها برای تولید کشت لوبیایی خاصی که حاوی ال دوپاست در حال تحقیق است تا برای بیماران پارکینسونی مورد استفاده قرار گیرد.
رییس مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۸۳ تأسیس شد و به تصویب وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی رسید و انجام پژوهشهای کاربردی در زمینه گیاهان دارویی با هدف تولید محصولات دارویی در درمان بیماریها به عنوان یکی از مهمترین مأموریتهای این مرکز به شمار میرود.
رخشنده افزود: انجام پژوهشهای علمی و بنیادی در زمینه گیاهان دارویی بهمنظور درک صحیح از خصوصیات فارماکولوژیک و مکانیسم اثر آنها، پژوهشهای کاربردی در زمینه گیاهان دارویی با هدف تولید محصولات دارویی در درمان بیماریها و گسترش فعالیتهای تحقیقاتی فارماکولوژیک در جهت ارتقای آموزشهای تخصصی علوم پزشکی از جمله ماموریتهای شاخص مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
وی ادامه داد: از دیگر زمینههای فعالیت مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد میتوان به تهیه عصارههای گیاهی و فراکسیونهای آنها متناسب با نوع گیاه و مواد موثره آن، تهیه فرمولاسیونهای دارویی از عصارهها و مواد گیاهی، بررسی آثار فارماکولوژیک گیاهان دارویی بر سیستم قلب و عروق، جزایر لانگرهانس، سیستم عصبی، بررسی عصارهها و فرآوردههای گیاهی در شرایط درون تنی و برون تنی و مطالعات فارماکولوژیک بالینی با همکاری بخشهای بیمارستانی و همکاران بالینی اشاره کرد.
دکتر رخشنده گفت: گسترش تحقیقات و فعالیتهای پژوهشی کاربردی فارماکولوژیک با محوریت گیاهان در راستای ساماندهی کاربرد گیاهان دارویی در دارو درمانی و ایجاد قطب و الگوی مناسب تحقیقات فارماکولوژیک کشور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از چشماندازهای مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که با تلاش گسترده محققان این مرکز روزبهروز در حال نزدیکشدن در مسیر تحقق اهداف ترسیمشده هستیم.
نظر شما