به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، سعیدرضا عاملی روز دوشنبه در همایش چالش های سند ۲۰۳۰ برای ایران که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: این سند، موضوع بسیار مهمی است؛ چراکه برخی اسناد بین المللی مانند این سند جنبه مداخله کننده در حکمرانی کشورها دارند. غرب طعم تلخ جنگ های جهانی اول و دوم را چشید و این جنگ ها کرنشی را در دنیای غرب ایجاد کرد که به سمت فضای همکاری و مشارکت با سیر ملل پیش بروند.
وی افزود: سازمان ملل با این هدف تشکیل شد که صلح پایدار و عدالت در جهان را برای همگان تامین کند اما متاسفانه خیلی زود کشته شدن بیش از ۱۰۰ میلیون انسان در جنگ های جهانی اول و دوم و فلسفه وجودی این نهاد بین المللی به دست فراموشی سپرده شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اقدامات ظالمانه آمریکا در سطح دنیا، تاکید کرد: آمریکا ظالمانه ترین تحریم ها را نه نسبت به دولت ها بلکه نسبت به ملت ها تحمیل می کند و پیامد این تحریم هم روی ضعیف ترین قشر اجتماعی است.
عاملی اظهار داشت: اگر بر این مبنا نگاه کنیم، برای ما یک امر روشن و محرز است که اسناد بین المللی هم می تواند در مسیر همین مدیریت قرار گیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در سند ۲۰۳۰ تعداد ۱۷ هدف کلان طراحی شده است و ما نسبت به یک هدف حساسیت بیشتر نشان دادیم اما واقعیت این است که چالش های مطرح شده مربوط به هر ۱۷ عدد کلان سند است.
وی افزود: سند ۲۰۳۰ به عنوان منشور سازمان ملل متحد ابلاغ شد که جنبه مداخله کننده سیاستی در نظام حکمرانی کشورها دارد؛ یکی از چالش های این سند، چالش جهان بینی است و این سند مبنی بر جهان لیبرال طراحی شد.
به گفته استاد دانشگاه تهران، هیچ کجای این سند صحبتی از احترام به ادیان دیده نمی شود و اثری از حقوق تعریف شده ادیان الهی در آن نمی بینیم. در واقع، آن نگاه لیبرال که بن مایه نظام تجدد است در سند به طور واضح دیده می شود.
وی با اشاره به دیگر چالش های سند ۲۰۳۰ خاطرنشان کرد: مدرنیته در واقع ادامه نظام فکری غرب است اما اسمی از هیچ دکترین غربی در مدرنیته و تجدد نیست.
به گفته استاد دانشگاه تهران، فناوری های نو ادامه نظام تجدد است و بر مبنای نظام تجدد، زمینه های حکمرانی خود را فراهم می کند؛ اما نگاه جهان بینی الهی تلاش می کند سعادت بشری را در این جهان و جهان آخرت دنبال کند.
عاملی با بیان اینکه توسعه پایدار برای جبران توسعه صنعتی ایجاد شده است، اظهار داشت: توسعه صنعتی، توسعه ای بود که صنعت و توسعه آن را دنبال می کرد و توسعه صنعتی منجر به تخریب محیط زیست شد.
وی با بیان اینکه در مواجهه با سند ۲۰۳۰ مشکل جهان بینی داریم، ادامه داد: حکمرانی،چالش دیگر سند ۲۰۳۰ است اما اصل اول، دوم، سوم و پنجم قانون اساسی تاکید بر استقلال و حکمرانی کشور بر مبنای جمهوری اسلام ایرانی به عنوان یک نظام حکمرانی دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: اگر نظام اجرایی، قضایی و مجلس شورای اسلامی نکات راهبردی رهبری را دنبال کند شرایط پیشرفت سالم و پایدار همچنین متناظر بر سلامت و سعادت جامعه را به دست می آوریم.
عاملی گفت: اگر به سند ۲۰۳۰ عمل کنیم در بسیاری از موارد، نقض قانون اساسی کشور را اعمال می کنیم؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۷۹۶ خود در ۲۳ خردادماه ۹۴ منشور ۲۰۳۰ را لغو کرد و صراحت دارد که اسناد و مقررات حاکم و مبنای عمل در حوزه آموزش و پرورش، صرفاً اسناد بالادستی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی همچنین به طور خاص سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.
نظر شما