نجمالدین احمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بارشهای نامناسب و سالآوری محصول سیب را از مهمترین علل کاهش تولید عنوان کرد و اظهار داشت: این میزان محصول از بیش از ۱۲ هزار هکتار از باغهای سیب این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف، صنایع تبدیلی و سردخانهها میشود.
وی با بیان اینکه اشنویه رتبه دوم در تولید محصول سیب را در آذربایجان غربی داراست، بیان کرد: ارقام غالب سیب در این شهرستان "رد" و "گلدن دلیشیز" را تشکیل میدهد
سرپرست اداره جهادکشاورزی اشنویه افزود: هماکنون ۳۲ واحد سردخانه در این شهرستان وجود دارد که از این تعداد ۲۴ واحد پس از سال ۱۳۹۳ در این شهرستان احداث شده و با راهاندازی این تعداد بیش از ۷۵ هزار تن به ظرفیت نگهداری میوه در این شهرستان افزوده شده است.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تُن سیب در سردخانههای این شهرستان نگهداری میشود گفت: سیب اشنویه از لحاظ کیفیت، محل پرورش و کمیت توانایی تبدیل به برند ملی را دارد و باید در زمینه معرفی آن به بازارهای مختلف داخلی و خارجی اقدامات موثری صورت گیرد.
وی اضافه کرد: هماکنون بخشی از سیب تولیدی این شهرستان به دلیل کیفیت بالا و ماندگاری خوبی که دارد، علاوه بر سایر استانها به کشورهای روسیه، گرجستان و پاکستان نیز صادر میشود.
احمدی با بیان اینکه برداشت این محصول از اواخر شهریور آغاز میشود، افزود: برداشت سیب به مدت ۲ ماه ادامه خواهد داشت و در این مدت روزانه به طور متوسط برای ۲۰۰ هزار نفر روز کارگر اشتغال ایجاد میشود.
شهرستان اشنویه از جمله شهرهای مرزی آذربایجانغربی است که با داشتن هزار و ۴۷۰ متر ارتفاع از سطح دریا یکی از مناطق حاصلخیز و مستعد جهت پرورش انواع محصولات کشاورزی به شمار میرود.
شرایط ویژه آب و هوایی، اشنویه را به یکی از قطبهای مهم باغداری آذربایجانغربی تبدیل کرده است به طوری که علاوه بر محصول با کیفیت سیب این شهرستان، محصول گیلاس آن نیز در داخل و خارج از کشور مشتریان فراوانی دارد.
اشنویه در ۶۵ کیلومتری ارومیه و در هممرز با کشورهای عراق و ترکیه قرار داشته و بیش از ۷۴ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما