دکتر امین زمانی روز چهارشنبه به مناسبت ۲۶ شهریور ماه "روز ملی فوریتهای پزشکی" در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد چهار هزار و ۹۸۷ مورد مربوط به ماموریت سوانح جادهای، شهری و امدادرسانی اورژانس هوایی بوده است.
وی ادامه داد: همچنین ۵۶۱ ماموریت ظرف پنج ماه اخیر در ارتباط با بیماران مبتلا به ویروس کرونا و انتقال آنها در شهرستانهای گناباد و بجستان به مراکز درمانی انجام شده است.
رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی گناباد بدون توضیح در خصوص تعداد مصدومان و بیماران انتقال یافته توسط اورژانس به مراکز درمانی گفت: بطور متوسط سالانه افزون بر ۱۰۰ هزار تماس تلفنی با مرکز فوریتهای پزشکی اورژانس ۱۱۵ این منطقه منجر به چندین هزار ماموریت اورژانس پزشکی میشود.
وی افزود: به فاصله هر ۲۵ کیلومتر یک پایگاه اورژانس در شهرستانهای گناباد و بجستان مستقر است و تمامی بخشهای این مناطق تحت پوشش خدمات امدادی فوریتهای پزشکی قرار دارند و اورژانس هوایی گناباد نیز به عنوان یک ظرفیت مهم امدادرسانی در جنوب خراسان رضوی امکان دسترسی به بیماران و مصدومان در شهرستانها و مناطق و راههای دور تا شعاع پروازی ۱۵۰ کیلومتری را دارد.
دکتر زمانی ادامه داد: اورژانس ۱۱۵ به عنوان خط مقدم جبهه مدافعان سلامت به صورت ۲۴ ساعته و طی هفت روز هفته با افتخار آماده خدمت به مردم و مصدومان و بیماران است.
وی گفت: بهترین شخصی که میتواند به بیمار کمک کند فردی است که با اورژانس تماس گرفته است مشروط بر این که خونسردی خود را حفظ کند و به دستورها و توصیههای کارشناسان به خوبی گوش دهد و آنها را تا زمان عزیمت پرسنل فوریتهای پزشکی بر سر بالین بیمار عمل کند.
مسوول اورژانس هوایی گناباد هم به خبرنگار ایرنا گفت: زمان نشست و برخاست بالگرد اورژانس هوایی به دلیل باد و گرد و خاک ناشی از نشست و برخاست آن یکی از مقاطع حساس در انجام ماموریت اورژانس هوایی است.
مرتضی چمنی افزود: تجمع و توجه نکردن به دستورهای مسوول عملیات صحنه و تردد خودروهای عبوری می تواند خسارات جبران ناپذیر جانی و مالی به دنبال داشته باشد و بهترین کار رعایت خونسردی و رعایت فاصله ۱۰۰ متری با محل حادثه و بالگرد است.
۲۶ شهریور ماه در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران "روز ملی فوریتهای پزشکی" نامگذاری شده است.
فوریتهای پزشکی به وضعیتی ناگهانی و غیر منتظره اطلاق می شود که حیات بیمار بلافاصله یا در مدت چند دقیقه تا چند ساعت بعدآن تهدید می شود به طور معمول این وضعتها در صورت مداخله نکردن سریع پزشکی به مرگ بیمار و مصدوم نیز می انجامد مانند ترومای شدید در تصادف رانندگی یا سکته قلبی و سکته مغزی و انجام زایمانهای اورژانسی و در این مواقع مرکز فوریتهای پزشکی برای انجام خدمات پزشکی و ارائه خدمات وارد عمل میشود.
فوریتهای پزشکی گناباد با ۱۶ پایگاه اورژانس زمینی و یک پایگاه اورژانس هوایی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد فعالیت دارد.
شهرستانهای گناباد و بجستان در جنوب استان خراسان رضوی با ۱۳۰ هزار نفر جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد قرار دارند و به ترتیب در ۲۸۷ و ۲۷۸ کیلومتری جنوب و جنوب غربی مشهد واقع هستند.
نظر شما