خدایار قاسمپور روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شیوع افزایش وزن و چاقی در بین سنین خردسالی و دانشآموزی افزود: به منظور جلوگیری از خطرات چاقی و اضافه وزن در بروز مشکلات بهداشتی، سلامتی و شیوه بیماریهای غیرواگیردار این طرح در مدارس استان همزمان با سراسر کشور اجرا میشود.
وی گفت: این طرح برای جلوگیری از افزایش یا کاهش وزن دانشآموزان در ایام کرونایی و خانهنشینی دانشآموزان و کاهش فعالیت بدنی آنها، اجرایی میشود.
به گفته وی، در این طرح دانشآموزانی که در مدارس حضور دارند، با همکاری مدیر مدرسه، سفیران سلامت و معلمان ورزش قد و وزن آنها ارزیابی و توده بدنی آنها مشخص و در سامانه سناد آموزش و پرورش ثبت میشود.
به گفتهوی، با اجرای این طرح میزان چاقی و اضافه وزن دانشآموزان ارزیابی و آموزشهای لازم به خانواده و همچنین خود دانشآموزان در خصوص تغذیه، تحرک فیزیکی، رژیم غذایی ارائه میشود.
قاسمپور به تهیه محتواهای آموزشی و کتابچه آموزشی برای آموزش اولیاء و دانشآموزان اشاره کرد و گفت: دانشآموزانی که در مدارس حاضر نیستند و به صورت غیرحضوری آموزش میبینند نیز باید قد و وزن خود را به معلمان ورزش ارائه دهند تا پس ارزیابی توده بدنی، اطلاعات آنها نیز درسامانه ثبت شود.
به گفته وی، براساس ارزیابی و مطالعات انجام شده در سال ۹۵ به نام "کاسپین" ۲۱.۲ درصد دانشآموزان کشور دارای اضافه وزن و چاقی بودند که برای شناسایی و ارزیابی دقیق این مطالعه این طرح در مدارس سراسر کشور اجرا میشود.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت :ساعت ورزش دانشآموزان در مدارس با رعایت فاصله سه متری و در قالب ورزشهای فردی انجام میشود و انجام ورزشهای گروهی در مدارس ممنوع شده است.
به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی جدید ۲۱۰ هزار دانشآموز در مقاطع مختلف تحصیلی به صورت حضور و غیرحضوری مشغول تحصیل هستند.
نظر شما