بیش از ۱۳۱ هزار تن گندم در خراسان شمالی خریداری شد

بجنورد- ایرنا- مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی گفت: کشاورزان این استان از ابتدای فصل خرید گندم تاکنون ۱۳۱ هزار و ۱۷۱ تن گندم مازاد بر نیاز خود را به سیلوها و مراکز خرید تحویل داده‌اند.

سیدجلال موسوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۶۱ هزار و ۳۴۷ تن تحویل شده بود، ۱۸.۶ درصد کاهش نشان می دهد.

وی افزود: گندم کاران استان تاکنون ۹۵ درصد بهای گندم تحویلی خود را معادل سه هزار و ۱۱۹ میلیارد و ۸۳ میلیون ریال، دریافت کرده اند.

وی میزان مطالبات کشاورزان را نیز ۶۸ میلیارد و ۹۶۱ میلیون ریال عنوان کرد و گفت: کشاورزانی که تا ۲۱ مرداد محصول خود را تحویل داده اند، بهای گندم خود را دریافت کرده اند.

موسوی اظهار داشت: از این میزان گندم تحویلی ۳۰ هزار تن توسط سیلوی دولتی شهید سردار سلیمانی بجنورد خریداری شده و مابقی نیز به مراکز فعال در شهرستان های آشخانه، اسفراین، شیروان، جاجرم و نیز مراکز مباشر تعاون روستایی در سطح استان تحویل شده است.

وی با بیان اینکه خرید گندم تا پایان شهریورماه ادامه دارد، افزود: هم اکنون سلیوی دولتی بجنورد برای تحویل گندم کشاورزان فعال است و از تمامی گندمکاران درخواست می شود اگر قصد تحویل محصول خود را دارند، سریعتر اقدام کنند.

برآورد شده بود امسال ۲۶۵ هزار تن گندم از کشتزارهای خراسان شمالی برداشت و ۱۴۰ هزار تن محصول به سیلوها تحویل شود.

پارسال ۱۶۱ هزار و ۳۴۷ تن گندم مازاد بر نیاز به صورت تضمینی از کشاورزان خراسان شمالی خریداری شده بود.

۹۸ هزار هکتار از دیمزارها و ۴۷ هزار هکتار از کشتزارهای آبی خراسان شمالی امسال زیر کشت گندم رفته بود.

میانگین عملکرد برداشت گندم در هر هکتار از اراضی دیم این استان هزار و ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم و در اراضی آبی سه هزار و ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم است.   

استان خراسان شمالی در تولید گندم دیم رتبه ۱۶ و گندم آبی رتبه ۱۸ کشور را دارد.

خراسان شمالی با جمعیت بیش از ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می‌کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.

بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha