به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دفتر این نماینده، محمدصالح جوکار در جمع اعضای شورای معادن با بیان اینکه از سال ۹۵ تا ۹۹، تعداد ۱۱۸ مجوز بهره برداری به مجوزهای قبلی اضافه شده افزود: تعداد معادن فعال استان در سال ۹۵ معادل ۲۲۱ مورد بوده که در سال ۹۹ به ۳۴۰ معدن رسیده است.
وی تصریح کرد: این موضوع نشان دهنده آن است که دقیقا به تعداد مجوزهای صادره جدید در این سالها معدن اضافه شده و معادن غیرفعال قبل هیچ تغییری نداشتند و آمارشان به همان صورت مانده است.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس تصریح کرد: با وجود این آمار، اینکه گفته میشود در طول این سالها پروانه جدید صادر شده یا اشتباه است و تغییری در غیرفعالها به وجود نیامده و یا اینکه پروانههای جدید صادر شده هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیدهاند.
جوکار بر ضرورت فعالسازی معادن راکد تاکید کرد و گفت: ما برای تامین پول انتقال آب به استان یزد تلاش بسیار زیادی میکنیم ولی میبینیم که درآمدهای بسیار کلان و عجیب و غریبی از معادن استان به خزانه واریز میشود.
رییس فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر همین درآمد شش ماهه استان از معادن را به پروژه انتقال آب کمک کنند، مشکل تامین اعتبار برطرف میشود.
وی خاطر نشان کرد: موضوع بسیار مهمی که در ارتباط با معادن وجود دارد، عمل کردن آنها به تعهداتی است که برعهده دارند؛ دولت و خانه معدن باید پیگیری لازم را انجام دهند که معادن تعهدات خود را انجام دهند.
از ۵۴۵ معدن استان پنج مورد در مقیاس بزرگ ملی قرار دارد و بقیه در حد متوسط و کوچک است که باید حمایت جدی از این مجموعهها برای حفظ و توسعه اشتغال شود.
از میان معادن ملی میتوان به سنگآهن چادرملو اردکان، زغال سنگ بافق( ۲معدن)، سرب و روی مهدیآباد مهریز و اورانیوم ساغند اردکان اشاره کرد.
ذخیره قطعی معادن استان حدود ۲ میلیارد تن برآورد شده است.
یزد بعد از کرمان دومین استان معدنی و یکی از سه استانی است که بالاترین میزان کشف معدنی کشور را به خود اختصاص داده و در حوزه اشتغال معدنی هم جزو استانهای برتر است.
حدود ۱۲ هزار نفر به صورت مستقیم در معادن استان اشتغال دارند و یزد رتبه دوم کشور را در ذخیره معدنی و رتبه نخست را در تنوع مواد معدنی به خود اختصاص داده است.
نظر شما