به گزارش ایرنا، «دونالد ترامپ» که از نظر بسیاری از شهروندان کشورهای جهان بدترین رئیس جمهوری آمریکا شناخته می شود، در داخل این کشور با بی تدبیری در برابر ویروس کرونا پیوند خورده است. اکنون با گذشت بیش از هفت ماه از پیدایش ویروس عالم گیر کرونا، آمارهای تکان دهنده از شمار مبتلایان و تلفات ناشی از بیماری کووید-۱۹ اکنون بزرگترین عامل نارضایتی و خشم مردم ایالات متحده از ترامپ به شمار می رود. این در حالی است که به گفته «جو بایدن» رقیب دموکرات وی، بسیاری از این مرگ ها قابل پیشگیری بودند. با توجه به حساسیت های موجود در این زمینه، انتخابات پیش روی آمریکا به عرصه ای برای رأی گیری درباره سیاست های دولت ترامپ در مبارزه با بیماری همه گیر کرونا تبدیل شده است.
خبرگزاری د. پ. آ. آلمان امروز (دوشنبه) در این رابطه نوشت: این رقم غیر قابل تصور است، یک سطح باورنکردنی از رنج و اندوه: در ایالات متحده آمریکا، تقریباً ۲۰۰۰۰۰ نفر پس از آلوده شدن به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. این رقم گویای جمعیت یک شهر نابود شده و حدود ۶۷ برابر تعداد قربانیان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ است. در اقصی نقاط آمریکا اکنون ده ها هزار نفر برای اعضای خانواده خود سوگواری می کنند، آنها دلتنگ خواهر و برادر، پدربزرگ و مادربزرگ، شریک زندگی یا دوستانشان هستند. در این میان انگشت اتهام منتقدان به سوی مدیریت ناکارآمد دولت ترامپ نشانه رفته است.
این ویروس که ترامپ بارها آن را 'دشمن نامرئی' خوانده است، می تواند امیدهای وی برای دومین پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در ۳ نوامبر (۱۳ نوامبر) را از بین ببرد. ترامپ به احتمال زیاد به عنوان رئیس جمهوری دوران کرونا به تاریخ می پیوندد. در ماه ژانویه به لطف داده های بسیار خوب اقتصادی، بازار کار و بورس، او شانس خوبی برای انتخاب مجدد داشت، اما پس از آن بیماری همه گیر اقتصاد را وارد یک بحران جدی کرد، شمار مبتلایان از رکورد جهانی عبور کرد و مرگ و میرهای گسترده آغاز شد.
اکنون منتقدان ترامپ را متهم می کنند که آمار بالای قربانیان این بیماری همه گیر را نادیده می گیرد. وی مدعی است که ممنوعیت ورود مسافران چین و اروپا و همچنین سایر اقدامات انجام شده توسط دولتش موجب نجات جان 'صدها هزار' نفر شده و مهمتر از همه، تعداد بالای بیماری های تایید شده نشان می دهد که ایالات متحده آزمایش های زیادی را انجام می دهد. وی در همین راستا به تلویزیون ای بی سی می گوید: ما به کاری که انجام دادیم بسیار افتخار می کنیم، چرا که زندگی های زیادی را نجات داده ایم.
اما تعداد نزدیک به ۲۰۰ هزار مورد مرگ نشان می دهد که بیماری همه گیر کنترل نشده است. ایالات متحده کمتر از پنج درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهد، اما حدود ۲۰ درصد از کل مرگ های شناخته شده در سراسر جهان را دارد. هر چند چنین مقایسه هایی دشوار است زیرا عوامل زیادی در همه گیری نقش دارند، اما نگاهی به تعداد قربانیان در کشورهای دیگر روند واضحی را نشان می دهد.
بر اساس داده های دانشگاه جان هاپکینز در ایالات متحده ۶۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر پس از آلودگی به کرونا - تقریباً مشابه ایتالیا یا سوئد - جان خود را از دست داده اند. اما اگر میزان مرگ و میر ایالات متحده را با همسایگانش مانند کانادا (با ۲۵ مورد) برابر در نظر بگیریم، حدود ۱۱۵ هزار آمریکایی زنده خواهند بود. حتی در مقایسه با آلمان (۱۱.۳ مرگ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر) نیز اکنون ۱۶۰ هزار آمریکایی می توانستند در کنار خانواده خود باشند.
ترامپ با بسیاری از توییت ها و کنفرانس های مطبوعاتی اش برای خبررسانی در مورد کرونا عالی عمل کرد. اما به نظر می رسد که گاهی به جای مبارزه با ویروس، مانع این روند شد؛ در اوایل ماه مارس، او این تهدید را کوچک شمرد و ویروس را با آنفولانزا مقایسه کرد و گفت ویروس به زودی 'مانند یک معجزه' ناپدید می شود. ترامپ حتی تا به امروز مفید بودن استفاده از ماسک را زیر سوال برده است.
گاهی داروی مالاریا را به عنوان وسیله ای برای مقابله با ویروس تبلیغ کرد و حتی یک بار تزریق مواد ضد عفونی کننده را پیشنهاد داد. در این مدت کاخ سفید به جای اعلامیه های شفاف علمی، پیام های گیج کننده ای ارائه داد که برخی از آنها به وضوح با توصیه متخصصان اپیدمیولوژیست و پزشکان مغایرت داشت.
البته ترامپ تنها مسئولیت مبارزه با کرونا را ندارد بلکه فرمانداران و شهرداران ایالت ها و شهرهای آمریکا نیز مسئول این امر هستند. اما رئیس جمهوری به این اقدامات جهت می دهد، سخنان او در این کارزار مهم است. در مواقع بحرانی، آمریکایی ها انتظار دارند رئیس جمهورشان رهبری و توصیه های مدبرانه ای را ارائه دهد.
اینها در شرایطی رخ داده که چند هفته بیشتر به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی نمانده است. «جو بایدن» رقیب دموکرات ترامپ، هیچ شکی باقی نمی گذارد که جمهوریخواهان مقصر این ناکامی ها هستند. در همین رابطه وی در یکی از توییت های انتقادی خود نوشت: «هنگامی که ما به ترامپ نیاز داشتیم تا اقدامات مهارکننده انجام دهد، او روزهای خود را با بازی گلف گذراند. هنگامی که ما بیشتر به رئیس جمهور احتیاج داشتیم، او هیچ کجا دیده نشد. این قابل بخشش نیست.»
ترامپ در مصاحبه های اخیر خود از جمله با «باب وودوارد» روزنامه نگار اعتراف کرد که در ابتدا عمدا خطر بیماری را کمرنگ نشان داده تا در بین مردم وحشت ایجاد نشود. این نشان می دهد که وی در اوایل ماه فوریه (بهمن ماه گذشته) می دانست که ویروس از طریق هوا منتقل می شود و کشنده تر از آنفولانزا است. پس اکنون بایدن ترامپ را به دروغ گفتن به مردم نیز متهم می کند. «او می دانست و هیچ کاری انجام نداد و این یک جنایت است. تصور کنید اگر او چیز مفیدی می گفت امروز چند نفر زنده می ماندند؟
با توجه به این واقعیات به نظر می رسد بحران کرونا دست کم برای آینده سیاسی ترامپ بسیار جدی تر از آن است که وی گمان می کرد و اهمیت ندادن به این «عامل بیماری زای میکروسکوپی» می تواند برای او به بهای از دست رفتن میز ریاست جمهوری و تمام آرزوهایش تمام شود.
نظر شما