۲ مهر ۱۳۹۹، ۱۴:۱۳
کد خبرنگار: 2169
کد خبر: 84051210
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲.۵ تُن پسته از باغ‌های مهاباد برداشت شد

۲ مهر ۱۳۹۹، ۱۴:۱۳
کد خبر: 84051210
 ۲.۵ تُن پسته از باغ‌های مهاباد برداشت شد

مهاباد- ایرنا- مسوول واحد باغبانی جهاد کشاورزی مهاباد گفت: امسال برای نخستین بار میزان برداشت محصول پسته از باغ‌های این شهرستان به ۲.۵ تُن افزایش یافت.

سعید کریمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم‌اکنون ۶.۵ هکتار باغ پسته در این شهرستان احداث شده است که از این مقدار ۳.۵ هکتار آن بارور بوده و میزان برداشت آن امسال به ۲.۵ تُن رسیده است.

وی با اشاره به اینکه نخستین باغ پسته مهاباد به مساحت ۳.۵ هکتار در روستای "گابازله" از توابع بخش مرکزی مهاباد احداث شده، افزود: این باغ ۲۰ ساله به دلیل اینکه از گونه‌های نامرغوب و کم‌بازده است در سال‌های اخیر برداشت بسیار کمی داشت اما امسال با مراقبت و مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی محصول آن افزایش یافته است.

مسوول واحد باغبانی جهاد کشاورزی مهاباد گفت: ایجاد باغ‌ پسته به دلیل قیمت خوب، ارزش افزوده و صرفه اقتصادی محصول آن می‌تواند جایگزین خوبی برای محصولات آب‌بر باشد.

وی با اشاره به اینکه باغ پسته در طول سال تنها به سه نوبت آبیاری نیاز دارد، اظهار داشت: جهاد کشاورزی از باغدارانی که خواهان جایگزین کردن باغ‌های فرسوده خود به باغ پسته هستند استقبال کرده و همکاری‌های لازم را برای دریافت نهال‌های پربازده و مرغوب انجام می‌دهد.

"کریمی" به محدودیت‌های آبی منطقه در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: کشاورزان باید محدودیت‌های کشت محصولات آب‌بر را مدنظر داشته و ضمن جایگزینی روش‌های نوین کشاورزی با روش‌های سنتی، اقدام به تغییر الگوی کشت کنند.

وی افزود: جهاد کشاورزی این شهرستان علاوه بر حمایت از جایگزین کردن باغات فرسوده با باغ پسته، نهال رایگان گل محمدی و گیاهان دارویی را در اختیار باغداران قرار می‌دهد. 

با توجه به تغییرات اقلیمی و ضرورت تنوع بخشی به تولید محصولاتی با نیاز آبی کمتر، وزارت جهاد کشاورزی کشت پسته در ۱۰ استان در نیمه شمالی ایران را در برنامه‌های خود دارد و در همین راستا استان‌های اردبیل، ایلام، لرستان، همدان، کرمانشاه، کردستان، زنجان، آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی و خراسان شمالی برای ترویج و گسترش کشت پسته انتخاب شده است.

پسته محصولی مقاوم به شوری آب‌های زیر زمینی است و توسعه کشت این محصول کم آب‌بر و جایگزینی آن به‌جای محصولات پرآب بر از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی در راستای کاهش مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه است.

مهاباد در جنوب آذربایجان‌غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha