این کتاب ۴۲۰صفحه ای، سال ۹۰ با شمارگان ۲هزار نسخه و قیمت ۶۹ هزار ریال توسط انتشارات همسایه به چاپ رسید.
کتاب «پارسیان پاسبان خلیج فارس» شامل ۱۰ فصل با عنوان جغرافیای طبیعی و انسانی، مروری بر تاریخ و رویدادها، آموزش از آغاز تا کنون، فرهنگ دینی، تفریحات سالم، ادارات و نهادها، فرهنگ مردم، ادبیات، شهدا و جانبازان، عکس ها و اسناد است.
نویسنده در جریان این کتاب به موضوع هایی شامل، فرهنگ و آداب و رسوم مردم پارسیان در گذشته و حال، جغرافیا، قدمت تاریخی، آثار باستانی، معرفی چهره ها، اولین ها و تشکیلات اجتماعی پرداخته و پارسیان دیروز و امروز را به فرزندان این مرز و بوم معرفی کرده است.
همچنین با درج جدول ها، تصاویر و مستندات از سالخوردگان و درگذشتگانی نام برده که پارسیان کنونی حاصل تلاش آن ها است.
قسمت هایی از کتاب
شهرستان پارسیان از شمال به شهرستان لامرد استان فارس، از جنوب به خلیج نیلگون همیشه فارس، از مشرق به بخش شیبکوه شهرستان بندرلنگه و از مغرب به منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی (عسلویه) منتهی می باشد.
از نظر مختصات جغرافیایی بین ۵۳ درجه و ۲۲ دقیقه طول شرقی و ۲۷ درجه و ۷ دقیقه عرض شمالی قرار گرفته در نتیجه آب و هوای گرم و خشک در این منطقه حاکم است.
پارسیان دارای دو بخش به نام های بخش مرکزی و بخش کوشکنار و چهار دهستان: بوچیر، مهرگان، کوشکنار و بهدشت و دو شهر و ۴۱ روستا می باشد. از نظر ترکیب جمعیتی از دو گروه شیعه دوازده امامی و سنی شافعی مذهب تشکیل شده است که همزیستی مسالمت آمیز این دو گروه در کنار هم از ویژگی های برجسته و ممتاز منطقه به حساب می آید که خود نشان دهنده درک بالا و فرهنگ اجتماعی مردم این شهرستان است.
در بخش دیگری از کتاب آمده است: «مرحوم شیخ محمود نوری» فرزند محمد نور امام جمعه اهل سنت گله دار مردی خلیق و نجیب و از حافظه ای قوی برخوردار بود.
سال ها بین نویسنده و آن مرحوم رابطه دوستی برقرار بود. مرحوم شیخ محمود با تمام وجود حامی وحدت و یکپارچگی مسلمانان بود.
از هر نوع پیشامدی که منجر به بروز اختلاف میان شیعه و سنی می شد جلوگیری می کرد و در مجالس شیعیان حضور پیدا می کرد.
در خطبه های نماز جمعه مسلمانان را به اتحاد و اتفاق دعوت می کرد و نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت ارادت خاص داشت، با شنیدن نام حضرت سیدالشهدا (ع) اشک در دیدگانش حلقه می زد.
درباره نویسنده
نصرالله کریمی معلم بازنشسته، پژوهشگر و نویسنده سال ۳۶ در روستای قاسمعالی از توابع شهرستان پارسیان متولد شد.
وی در سال ۵۳ پس از طی دوره دانشسرا و خدمت سربازی به استخدام آموزش و پرورش پارسیان در آمده و در سال ۸۳ بازنشسته شد و پس از آن کار تالیف را آغاز و اولین کتاب خود به نام «آیین هم نشینی و دوستی» را در سال ۸۷ منتشر کرد.
از ترکمن تا پارسیان، تاریخچه آموزش و پرورش در جنوب ایران، خلیج فارس و کرانه های شمالی از دیگر آثار به چاپ رسیده این نویسنده هرمزگانی است.
نظر شما