حسین خنیفر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: برای سال تحصیلی جدید ۱۸ برنامه درسی اصلی مورد آموزش در این دانشگاه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بازنگری شده است، برنامه های درسی این دانشگاه طی چند ماه بر اساس متدهای روز دنیا بازنگری و به روز شده است.
وی ادامه داد: هر سه سال باید با مطالعه سرفصل های درسی دنیا، برنامه های درسی این دانشگاه به روز شوند، این کار دشواری های خود را دارد چرا که برخی از برنامه های درسی موجود ما ۳۰۰ تا ۴۰۰ صفحه است، سرفصل ها و منابع تک تک دروس مشخص است. در بازنگری دروس گاهی مجبور می شویم تا ۷۰ درصد یک برنامه درسی را عوض کنیم، مثلا در درس فیزیک، استاد به جای اینکه به فیزیک دانشگاه ام ای تی مراجعه کند، می گویند که فیزیک دانشگاه هالیدی ملاک است یا اینکه باید شیمی به روز، سال ۲۰۲۰ تدریس شود.
خنیفر افزود: در بازنگری تا این حد روی منابع درسی، ساعت درسی، محتوای آزمایشگاه، کاهش نظری و افزایش مهارت، استفاده از مواد جدید آزمایشی در آزمایشگاه شیمی، فیزیک، زمین شناسی و زیست شناسی ریز می شویم و همه این ها محتوای جدید می خواهد.
وی با اشاره به اینکه آخرین بازنگری انجام شده برای سال ۹۵-۹۴ بوده است، گفت: ۶ برنامه درسی برای به روز شدن باقی مانده است که تا آبان ماه امسال تمام می شود، برای بازنگری ها باید تسلط بر کتاب درسی، آگاهی از تحولات رشته های دنیا و شناخت نیازهای کشور وجود داشته باشد.
رییس دانشگاه فرهنگیان در خصوص اقدامات این دانشگاه در زمینه آموزش مجازی نیز اظهار داشت: اقداماتی در زمینه توسعه سخت افزاری و نرم افزاری دانشگاه با توجه به شیوع کرونا انجام داده ایم که می توان امکان آموزش های الکترونیکی ترکیبی به صورت آنلاین روی سامانه متمرکز دانشگاه فرهنگیان و بهره مندی از ابزار کمکی بستر شبکه آموزش دانش آموزان (شاد) نام برد.
خنیفر بیان کرد: دانشگاه فرهنگیان دارای ۹۸ پردیس و مرکز و در استان های کشور پراکنده است؛ بنابراین برای توسعه آموزش مجازی مجموع واحدهای این دانشگاه به ۳۰ سرور نیاز داشته که در حال حاضربه ۲۴ سرور مجهز شده اند.
وی ادامه داد: در این دوران افزایش پهنای باند نیز داشته ایم، در کل ۷۰ مگابایت این دانشگاه حجم اینترنت داشته اما الان با توجه به شرایط پیش آمده این حجم به یک و نیم گیگا بایت تغییر پیدا کرده است که اگر آموزش و پرورش یک گیگابایت دیگر به دانشگاه بدهد، مشکل این دانشگاه به لحاظ حجم اینترنت کاملا حل می شود.
رییس دانشگاه فرهنگیان گفت: برای نیم سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ پهنای باند ۲۲ برابری را نسبت به گذشته داریم این یک گام بزرگ است. این امر باعث می شود در آن واحد همزمان به بیش از ۲۵ هزار دانشجو در یک کلاس سرویس داده شود یعنی ۲۵ هزار ساعت درسی ارایه شود.
خنیفر گفت: دانشگاه فرهنگیان هیچگونه زیرساختی به لحاظ الکترونیکی که پاسخگوی آموزش باشد نداشت چون اصولا تربیت معلم با آموزش های مجازی تعریف نشده بود اما خوشبختانه با تلاش های انجام شده توانستیم در فرصت باقی مانده تا شروع سال تحصیلی جدید در واحدهای این دانشگاه، این کمبود را رفع کنیم.
نظر شما