شیوه نامه بهداشتی به ۱۷۰۰ کارگاه خانگی فرآوری پسته در رفسنجان ارایه شد

کرمان - ایرنا - رئیس گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: طی یک ماه اخیر توانستیم ۱۷۰۰ کارگاه فرآوری پسته مکانیزه و خانگی در این شهرستان را مورد بازدید قرار دهیم و شیوه نامه های بهداشتی همراه با رعایت پروتکل های بهداشتی جهت شیوع بیماری کرونا به صاحبان آن ها ارائه شد.

مجید رنجبر کاظمی روز  دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برداشت محصول پسته از اواخر شهریور در این شهرستان گفت: پیرامون برداشت محصول و فرآوری آن در کارگاه ها آن هم در زمانی که بحران کرونا وجود دارد از قبل تدابیری انجام شده است.

وی تصریح کرد: تا کنون طی جلساتی با مسئولان شهرستان از جمله فرماندار، اعضای ستاد مبارزه با کرونا، معاونین فرماندار، بخشداران و دهیاران، مسئولان جها کشاورزی , کارگران سعی کردیم برای ساماندهی کارگران و برقراری وضعیت مناسب فرآوری پسته در کارگاه ها با رعایت پروتکل های بهداشتی نظرات خوب تبادل شود.

رنجبرکاظمی افزود:  پنجهزار بروشور حاوی نکات بهداشتی جهت مبارزه باویروس کرونا در زمان برداشت این محصول، در سطح شهر و روستاها توزیع شده است.

وی خاطرنشان کرد: طی یک ماه اخیر یکهزار و ۲۰۰  کارگاه سنتی فرآوری پسته (خانگی) و ۵۰۰ کارگاه فرآوری مکانیزه مورد بازدید قرار گرفتند.

رئیس گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: هشدارها و تذکرات لازم کرونایی ارائه شد که ۳۰۰ کارگاه مکانیزه و ۹۰۰ کارگاه خانگی و سنتی موارد و نکات بهداشتی علیه ویروس کرونا را رعایت کرده اند و به بقیه هم هشدارهای لازم داده شد.

وی تصریح کرد: برآورد شده که ۲ هزار کارگر در ترمینال های ضبط پسته کار فرآوری محصول پسته را انجام دهند که از این تعداد یک هزار نفر از این کارگران بومی هستند و در طول سال معاینات پزشکی و سلامت آن ها بررسی می شود؛ این افراد در سامانه سیب ثبت نام شده اند و بیماریابی کارگران در این سامانه انجام می شود.

رنجبر کاظمی در مورد رعایت نکات بهداشتی در محل اسکان هم در این کارگاه ها گفت: در این راستا حدود ۲۰۰ کارگاه خانگی و مکانیزه مورد بازرسی قرار گرفتند که بیش از ۱۸۰ مورد الزامات محل اسکان را رعایت کرده اند؛ از جمله این الزامات این است که به ازای هر متر مربع یک کارگر مستقر شود و استراحت کند، اگر محل اسکان سربسته باشد تهویه داشته باشد و فاصله بیشتر حفظ شود.

برداشت پسته از ۸۶ هزار هکتار باغ در رفسنجان اواخر شهریور آغاز شده و تا اواخر آبان ادامه دارد، روزانه بیش از ۲۵ هزار نفر کارگر کار برداشت را انجام می دهند.

قرار است ۶۰ هزار تن محصول پسته از باغات رفسنجان برداشت و فرآوری شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha