حبیب یزدان پناه، یکشنبه در نشستی خبری به مناسبت ۶ مهر، روز گردشگری، اظهار داشت: فروش رستوران ها و غذاخوری های بین راهی ۸۰ درصد کاهش یافته و رستوران های سنتی نیز مجبورند با توجه به دستور ستاد کرونا تنها با ۳۰ درصد ظرفیت کار کنند.
وی با بیان اینکه آژانس های مسافرتی استان نیز تاکنون نتوانسته اند حتی یک تور برگزار کنند، افزود: شرایط به گونه ای است که برخی از مدیران آژانس ها در پی گرفتن مرخصی هستند و تاکنون ۳ آژانس نیز به این کار اقدام کرده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی، شعار روز گردشگری امسال را توسعه روستایی عنوان کرد و افزود: ایجاد اقامتگاه های بومگردی اشتغال روستایی را در پی دارد و علیرغم ضربه سنگینی که کرونا به بخش گردشگری و هتل ها زد، خسارت آن به بومگردی ها حداقلی بوده است.
وی گفت: اقبال مردم به بومگردی ها موجب شده است تا در روستاهایی مانند رویین اسفراین ۶ واحد بومگردی ایجاد شود و ۷ واحد بومگردی دیگر نیز در حال راه اندازی باشد.
یزدان پناه با بیان اینکه وجود این بومگردی ها در روستاهایی مانند رویین اسفراین و درکش مانه و سملقان فضای خدمات دهی و مهمان پذیری را رقابتی کرده است، گفت: اگر زمینه ورود گردشگر را تسهیل کنیم درآمد سالانه استان تا حد زیادی افزایش می یابد.
افزایش ۵۰ درصدی تخت های گردشگری استان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی از افزایش ۵۰ درصدی تخت های گردشگری استان نیز خبر داد و گفت: راه دسترسی و برخی از امکانات بومگردی های استان نیز با توجه به تفاهمنامه هایی که با بنیاد مسکن منعقد شده، ایجاد و یا بهسازی می شود.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال هیچ مجوزی برای برگزاری تور از طریق این اداره صادر نشده است، افزود: از ۲۶ آژانس خراسان شمالی ۶ آژانس فعالیت تورگردانی دارند و البته با توجه به ممنوعیت برگزاری تور، برخی افراد با سوء استفاده از غیاب تورهای مجاز، اقدام به برگزاری تورهای غیرمجاز می کنند.
یزدان پناه، میزان سرمایه گذاری های انجام شده در بخش گردشگری استان را ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بیان کرد و گفت: ۸۰۰ میلیارد ریال از این رقم در قالب تسهیلاتی است که به متقاضیان این بخش داده شده است.
هم اکنون هفت هتل، یک متل، ۱۱ مهمانپذیر، ۳۸ خانهمسافر و ۳۲ اقامتگاه بومگردی در استان مسافران را پذیرش می کنند.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی بیش از ۱۱۵ جاذبه گردشگری، ۲ منطقه نمونه ملی و ۲۲ منطقه نمونه گردشگری استانی دارد.
۴۴ درصد جمعیت خراسان شمالی در روستاها سکونت دارند و علاوه بر این طبیعت بکر و دست نخورده روستایی ظرفیت خوبی برای بومگردی و ایجاد اقامتگاه در استان است.
نظر شما