مهدی اله پور روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ساخت راه برای پاسخ به نیاز جوامع محلی باید با کمترین مخاطره برای گونه ارزشمند یوز ایرانی باشد.
وی خاطرنشان کرد: پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم، زیستگاه مولد یوزپلنگ ایران و بسیار دارای اهمیت است از این رو تامین امنیت این گونه جانوری در اولویت قرار دارد.
اله پور افزود: یوز جانوری دشتزی و آرام است که برای زیست و تاخت و تاز به قلمروی امن نیاز دارد و حال آنکه توسعه شبکه های جاده ای، فرصت جولان را از این گونه ارزشمند می گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: پیشنهاد ما برای پاسخ به درخواست جوامع محلی، اجرای پروژه راهسازی در خارج از محدوده زیست یوزپلنگ است.
بر اساس این گزارش، پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم به عنوان تنها زیستگاه مولد یوزپلنگ آسیایی، اکنون در میان جاده های ارتباطی گرفتار آمده و دوستداران محیط زیست نگران تنگ شدن عرصه بر این گونه زیبا بر اثر افزایش تردد خودروها هستند.
وضعیت گونه کمیاب و در حال انقراض یوز آسیایی نگران کننده است و در حالی که فعالان محیط زیست در ایران و جهان تلاش دارند تا از این گونه محافظت کنند، جوامع محلی بر اجرای پروژه راهسازی اصرار دارند.
به گفته دوستداران محیط زیست اکنون زیستگاه یوز آسیایی در میاندشت جاجرم از سه جهت غرب، شمال و جنوب در حصار جاده ها قرار گرفته است.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی تاکنون پروانه چرای سه هزار راس دام در منطقه میاندشت جاجرم را خریداری کرده تا با کاهش حضور دام، رفت و آمد چوپانان و مزاحمت سگ های گله برای یوزپلنگ ها کمتر شده و قلمرو این گونه ارزشمند جانوری توسعه یافته و امن تر شود.
پناهگاه حیات وحش میاندشت در جاجرم ۸۵ هزار هکتار وسعت دارد و از امن ترین زیستگاه های یوز ایرانی محسوب می شود.
منطقه میاندشت جاجرم که در سال ۱۳۵۲ زیر حفاظت قرار گرفته، پوشیده از دشت های وسیع با اقلیمی خشک، نیمه خشک و تراکم گیاهی نسبتا مطلوب است.
نظر شما