حسین هراتی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون پروانه چرای سه هزار دام در میاندشت جاجرم از دامداران خریداری شده است و امسال هم تلاش داریم تا پروانه چرای ۷۰۰ واحد دامی دیگر در این منطقه خریداری شود.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: خرید پروانه چرا و سامانه عرفی، به منظور کمک به افزایش قلمرو یوزها انجام می شود.
منطقه حفاظت شده میاندشت، ۸۵ هزار هکتار گستره دارد و از امن ترین زیستگاه های یوز ایرانی محسوب می شود.
هراتی تصریح کرد: یکی از نگرانی ها در میاندشت جاجرم، حضور گلههای دام و سگهای چوپانان است که با خرید پروانه چرا، عرصه از گله گوسفندان و سگهای چوپانان خالی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه رویکرد دیگر در خرید پروانه چرا، کمک به احیای عرصه های طبیعی و کاهش مشکلات گرد و غبار است گفت: بیشترین نگرانی ها در زمینه کانون های گرد و غبار، در جنوب استان و در شهرستان های جاجرم، اسفراین و گرمه است که در این زمینه اقدامات مختلف توسط حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری در دست پیگیری است.
وی گفت: این اداره کل، امسال نسبت به نهال کاری در سطح ۸۰ هکتار از عرصه های میاندشت جاجرم اقدام کرده است، پیش از این هم در سال ۹۷، ۸۰ هکتار از این عرصه ها نهال کاری شده است.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم در عرصه های اسفراین و گرمه نسبت به نهال کاری اقدام کرده است و البته این پروژه در این شهرستان ها ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: موثرترین اقدام برای احیای پوشش گیاهی و مقابله با پدیده گرد و غبار، خروج دام از عرصه ها و یا کاهش میزان حضور آن در مراتع است که این اقدام برای احیای مراتع در میاندشت جاجرم در دست پیگیری است.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: خشکسالی تخریب عرصه های طبیعی، ضعف پوشش گیاهی و از بین رفتن مراتع، عامل ایجاد و توسعه کانون فرسایش بادی است.
منطقه میاندشت جاجرم که در سال ۱۳۵۲ زیر حفاظت قرار گرفته، پوشیده از دشت های وسیع با اقلیمی خشک، نیمه خشک و تراکم گیاهی نسبتا مطلوب است.
وجود رودخانه کال شور سبب شده تا منطقه حتی در زمان خشکسالی هم چندان با مشکل کم آبی روبه رو نباشد.
نظر شما