حمیدرضا حسینی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: بیماری تب سهروزه در دام سنگین مانند گاو و گاومیش در اثر گزش نوعی پشه و انتقال ویروس عامل بیماری به بدن دام رخ میدهد.
وی ادامه داد: در تب سه روزه که دامهای سنگین را درگیر میکند، ویروس عامل بیماریزا از طریق گزش پشه به بدن دام منتقل میشود و موجب بروز تب شدید همراه با افزایش ترشحات بینی و چشم، سفتی عضلات، لنگی و در مواردی زمینگیر شدن دام میشود.
وی بیان کرد: بیماری تب سه روزه در فصل گرم سال شیوع پیدا میکند و در زمان حاضر این بیماری در غرب استان سمنان درشهرستانهای گرمسار و آرادان شیوع یافت و اکنون بیماری کنترل ومهار شد.
وی افزود: شیوع تب سه روز ه در بین دامهای سنگین شهرستانهای گرمسار و آرادان کمتر از سه درصد بود و دامها در قالب کشتار اضطراری به کشتارگاه اعزام شد.
حسینی اظهار داشت: به جز غرب استان سمنان در دیگر مناطق استان بیماری تب سه روزه گزارش نشده است و این بیماری به انسان سرایت نمیکند و فقط خسارت مالی برای بهرهبرداران به دنبال دارد.
وی یادآور شد: بیماری تب سه روزه قابل انتقال از دام به دام دیگر و بین دام و انسان مشترک نیست و اداره کل دامپزشکی استان سمنان برای کنترل و مهار بیماری تب سه روزه در غرب استان سمنان اقدامهای مختلفی مانند سمپاشی، واکسن و توزیع دارو انجام داد تا در نهایت بیماری مهار شد.
وی تصریح کرد: به منظور مهار بیماری تب سهروزه تمام اماکن عمومی در نزدیکی کانون بیماری با تامین ۴۰۰ لیتر سم، ضدعفونی و سمپاشی شد.
حسینی خاطرنشان کرد: ۲ هزار دز واکسن نیز از طریق پنج مرکز مایهکوبی در گرمسار و آرادان به منظور کنترل بیماری تب سه روزه دام در اختیار بهرهبرداران قرار گرفت.
وی ابراز داشت: یک هزار و ۶۰۰ بهره بردار در زمینه دام سنگین در استان فعالیت دارند که آموزش و هشدار درباره بیماری تب سه روزه به همه آنان اطلاعرسانی شد.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان اظهار داشت: ۲ هزار و ۵۰۰ پیامک آموزشی در سه مرحله ارسال و ۲ هزار بروشور بین بهرهبرداران دام سنگین به منظور آموزش و هشدار از تب سه روزه توزیع شد.
بیماری تب سه روزه (BEF) یک بیماری ویروسی مختص گاو و گاومیش است که به وسیله حشرات منتقل می شود و به هیچ عنوان بین انسان و حیوان مشترک نیست.
نظر شما