۹ مهر ۱۳۹۹، ۲:۱۳
کد خبرنگار: 2986
کد خبر: 84059543
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

شورای امنیت استفاده از زور در بحران قره‌باغ را محکوم کرد

نیویورک- ایرنا- شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای با ابراز نگرانی از اقدامات نظامی در منطقه درگیری قره‌باغ، استفاده از زور را به شدت محکوم کرد.

به گزارش ایرنا، در بیانیه عصر سه‌شنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد که توسط عبدو آباری رئیس دوره‌ای این شورا و نماینده دائم نیجر در سازمان ملل متحد قرائت شد، از تلفات جانی و کشته شدن غیرنظامیان ابراز تاسف شده است.

همچنین اعضای شورای امنیت از تماس دبیرکل سازمان ملل با طرف‌ها برای توقف فوری جنگ و تشدید تنش‌ها و بازگشت به مذاکرات معنی‌دار بدون تاخیر حمایت کردند.

اعضای شورای امنیت در این بیانیه حمایت کامل خود را از نقش مرکزی روسای گروه‌های سازمان امنیت و همکاری اروپا مینسک ابراز داشتند و از طرف‌ها خواستند که برای از سرگیری گفت‌وگو بدون پیش شرط با این گروه همکاری نزدیکی داشته باشند.

بامداد یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و  وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانست.
پس از درگیری‌های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی نزد هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش‌بینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قره‌باغ دچار اختلاف هستند.

درسال ۱۹۹۴میلادی، به دنبال درگیری های ۴ ساله نظامی دو کشور ، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به امروز نتیجه‌ای نداشته است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یکشنبه شب در گفت وگوی تلفنی جداگانه با جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان و زهراب مناتسکانیان وزیر امور خارجه ارمنستان ضمن اطلاع از آخرین وضع و شرایط میدانی و همچنین ابراز نگرانی از شرایط به وجود آمده، دوطرف را به خویشتنداری، آتش بس و پایان فوری خصومت ها و همچنین آغاز مذاکره در چارچوب حقوق و قوانین بین المللی دعوت کرد.

وی همچنین آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از تمام ظرفیت‌های خود به منظور برقراری آتش بس، آغاز گفت وگو و استقرار صلح و آرامش را به دو طرف اعلام کرد.

علی ربیعی ،‌ دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری نیز امروز سه شنبه تصریح کرد: مواضع جمهوری اسلامی در خصوص ضرورت رعایتِ و به رسمیت شناختن تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان بسیار روشن است و دولت جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها براین حق مشروع درچارچوب حقوق بین الملل وقطعنامه‌های سازمان ملل تاکید کرده است.

وی افزود: ما همچنین براین باوریم که اختلاف دو کشور همسایه جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان راه حلِ صلح‌آمیز دارد و ایران و ترکیه و روسیه می‌توانند در جهت اجرایی‌سازی قطع‌نامه‌های سازمان ملل، آن دو همسایه را کمک کنند تا اختلافات خود را در اشکال مسالمت آمیز حل کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha