به گزارش امروز (چهارشنبه) وزارت دفاع جمهوری آذربایجان، این درگیری ها در حال حاضر در محور شهرستان های "گورانبوی"، "آقدره"، "ترتر"، "جبرایل"، "فضولی" واقع در منطقه قره باغ ادامه دارد.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان همچنین گزارش داد، در جریان حملات روز گذشته نیروهای این کشور، سامانه پدافند موشکی اس -۳۰۰ ارمنستان مستقر در منطقه "شوشا کند" در قره باغ منهدم شده است.
تارنمای وزارت دفاع آذربایجان امروز (چهارشنبه) همچنین مدعی شد که حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نیروی نظامی ارمنستان از روز ۲۷ سپتامبر (ششم مهر) تاکنون کشته یا زخمی شده اند و حدود ۱۳۰ تانک و دیگر خودروهای نظامی، بیش از ۲۰۰ توپخانه و موشک انداز نیروهای ارمنی نیز نابود شده است.
طبق ادعای تارنمای وزارت دفاع آذربایجان، ارتش این کشور طی این مدت همچنین حدود ۲۵ سامانه دفاع هوایی، ۵ انبار تسلیحات و حدود ۵۰ تانک ارتش ارمنستان را منهدم کرده است. وزارتخانه مزبور ذیل این بیانیه از ادامه درگیریهای طرفین در منطقه مورد مناقشه قره باغ خبر داد.
منابع رسمی جمهوری آذربایجان به تازگی تعداد افراد غیرنظامی جان باخته بر اثر این درگیری را ۱۲ نفر و شمار مجروحین را بیش از ۴۰ نفر اعلام کردند.
بامداد یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغاز کننده حمله دانست.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود. دو کشور حدود سه دهه می باشد که برسر مالکیت منطقه قرهباغ دچار اختلاف هستند.
در سال ۱۹۹۴میلادی، به دنبال درگیری های ۴ ساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تا به امروز نتیجهای نداشته است.
نظر شما