به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ حمیدرضا طیبی روز چهارشنبه در دیدار با استاندار گیلان افزود: علاقمندیم جهاد دانشگاهی گیلان و پژوهشکده محیط زیست در حوزه پسماند با پژوهشهایی که انجام داده اند، مرجع باشند.
وی با بیان اینکه فناوری لازم برای ساخت زبالهسوز در کشور وجود دارد، ادامه داد: براساس ظرفیتهای جهاد دانشگاهی امکان ساخت این زباله سوز وجود دارد ضمن آنکه در ساختن کوره زباله سوز نیز در داخل ظرفیت داریم.
وی در خصوص اقدامات تخصصی انجام گرفته در حوزه تصفیه پسابهای صنعتی و آب همراه نفت و نمک زدایی تصریح کرد: همواره پسابهای صنعتی بجا مانده از فرآیند مذکور چالش بزرگی برای محیط زیست بوده که پژوهشگران پژوهشکده محیط زیست توانستند آب و آبنمک موجود را به قابلیت استفاده در کشاورزی و همچنین صنایع برسانند.
رئیس جهاد دانشگاهی همچنین در خصوص انجام فعالیت های پژوهشی در مورد افزایش بهره وری، کیفیت و چینش بهتر برگ سبز چای و نیز انجام کار مشترک در این ارتباط با استان گیلان اعلام آمادگی کرد.
استاندار گیلان نیز با تبریک چهلمین سال تأسیس این نهاد علمی بر ضرورت نقشآفرینی بیشتر جهاد دانشگاهی در فرآیند توسعه استان تأکید و موقعیت جغرافیایی گیلان و ارتباط با کشورهای همسایه را فرصتی مناسب برای بسط و گسترش فعالیت های دانش پایه ذکر کرد.
وی اظهار داشت: جهاد دانشگاهی در چهار دهه اخیر توانسته در حوزه های پژوهش، آموزش و نیز پیوند علم و صنعت اقدامات شایسته ای انجام دهد و فعالیت های فناورانه ای اجرا کند.
وی با اشاره به فعالیتهای علمی و تحقیقاتی جهاد دانشگاهی در گیلان بر ضرورت استمرار رویکردهای این نهاد در جهت رفع مشکلات استان و ارائه راهکار تأکید و اضافه کرد: همواره در همه بخشها به خودکفایی ملی تاکید دارم که در راستای تحقق این مهم موسسات دانشگاهی می توانند نقش آفرین باشند.
زارع، سهم شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد کشورهای پیشرفته و تولید ارزش افزوده را یادآور شد و حمایت از این شرکتها را از مباحث مهمی عنوان کرد که دولت تدبیر و امید با در نظر گرفتن تمهیدات ویژهای آن را دنبال میکند.
وی ادامه داد: این مجموعه ها در دوران شیوع کرونا در مدیریت برنامه های مقابله ای با بیماری نقش اثرگذار و کمک کننده ای داشته اند.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی استان و پژوهشکده محیط زیست آن نیز فعالیتهایی در حوزه های مختلف زیستی انجام داده اند که تأکید دارم در بخش هایی همچون پسماند، تالاب انزلی، چای و برنج نیز مطالعات استمرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه دولت توجه خاصی به حل مشکل پسماند در استانهای شمالی دارد، به اعتبار تخصیصیافته در این بخش برای سالجاری و نیز اعتبار پیشبینی شده برای سال آتی اشاره و بیان کرد: جهاد دانشگاهی می تواند در اجرای پروژه های این بخش، ایفای نقش کند.
زارع تالاب انزلی را از ظرفیتهای ارزشمند گیلان خواند که مدیریت و احیاء آن در روند توسعه استان موثر است و به جهاد دانشگاهی تأکید کرد که با ارائه طرح و پژوهش در تحقق این مهم نیز اقدامی موثر انجام دهد.
استاندار گیلان اجرای پژوهشهای مرتبط با صنعت چای بهعنوان محصول راهبردی گیلان را در افزایش بهرهوری اقتصادی و رشد میزان تولید این محصول اثرگذار عنوان و بر لزوم تعامل جهاد دانشگاهی با پارک علم و فناوری استان تأکید کرد.
نظر شما