به گزارش ایرنا بر اساس این بیانیه که عصر چهارشنبه منتشر شد، این وزارتخانه «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان و «زهراب مونتساکانانیان» وزیر خارجه ارمنستان را از آمادگی مسکو برای مانجیگری و برگزاری جلسه ای برای گفت و گوهای دو طرف آگاه کرد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت که مسکو در کنار سایر رؤسای جمهوری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، برای حل و فصل خصومت های قره باغ با استفاده از روش های سیاسی و دیپلماتیک تلاش خواهد کرد.
روسیه خواستار جلوگیری از به کار گرفتن مزدوران خارجی در درگیری قره باغ شد.
در تماس سرگئی لاوروف و «جوزپ بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز بر لزوم آتش بس فوری و کامل در منطقه قره باغ تأکید شد.
بامداد یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانست.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی نزد هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قرهباغ دچار اختلاف هستند.
در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تا به امروز نتیجهای نداشته است.
نظر شما