۱۰ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۰۹
کد خبرنگار: 2971
کد خبر: 84061104
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پوتین و مکرون بر حل و فصل مناقشه قره باغ تاکید کردند

مسکو - ایرنا - ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در گفت و گویی تلفنی در خصوص مناقشه مسلحانه طرف های درگیر در قره باغ تبادل نظر کرده و دو طرف بر حل و فصل این مناقشه از راه های سیاسی-دیپلماتیک تاکید کردند.

 به گزارش ایرنا، دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین روز پنجشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: گفت و گوی تلفنی پوتین و مکرون به ابتکار طرف فرانسوی صورت گرفت و در آن دو طرف درخصوص تشدید اوضاع در منطقه  قره باغ تبادل نظر کردند.

روسای جمهوری روسیه و فرانسه از ادامه اقدامات نظامی گسترده در قره باغ ابراز نگرانی کرده و از طرف های درگیر مناقشه خواستند تا آتش بس فوری و کامل برقرار کرده و برای رفع تنش ها در این منطقه تلاش کنند.

دو طرف بر حل و فصل مناقشه قره باغ صرفا از راههای سیاسی-دیپلماتیک تاکید کردند.

پوتین و مکرون در این گفتگو  برای حل مناقشه قره باغ به ساختار گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا اشاره کردند.

دو طرف خواستار صدور بیانیه ای ازسوی سران گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا شامل روسیه، فرانسه و آمریکا برای توقف اقدامات خصمانه در قره باغ و ازسرگیری روند مذاکرات شدند.

بامداد یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و  وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانست.
پس از درگیری‌های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی نزد هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش‌بینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قره‌باغ با یکدیگر اختلاف دارند.

در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به امروز نتیجه‌ای نداشته است.

سران روسیه و فرانسه در ادامه گفت وگوی تلفنی درخصوص وضعیت بلاروس پس از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور نیز تبادل نظر کردند.

رئیس جمهوری روسیه بر موضع  مسکو در مخالفت با هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی بلاروس و فشار خارجی بر دولت قانونی بلاروس تاکید کرد.

انتخابات ریاست جمهوری در بلاروس نهم اوت (۱۹ مرداد) برگزار شد و لوکاشنکو که ۲۶ سال رئیس جمهور بلاروس است با کسب ۸۰ درصد آرا برای ششمین بار به ریاست جمهوری انتخاب شد.

مخالفان وی اعلام کرده‌اند که در انتخابات، تقلب شده و از آن زمان تاکنون اعتراضات در شهرهای بلاروس جریان دارد. 

سوتلانا تیخانوفسکایا نامزد شکست خورده ریاست جمهوری بلاروس که در لیتوانی بسر می‌برد با صدور بیانیه‌ای، مراسم تحلیف لوکاشنکو را فاقد اعتبار خواند و خود را تنها رهبر قانونی بلاروس دانست و دولت در تبعید تشکیل داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha