شعبان رسولی روز شنبه به ایرنا اظهار داشت: میزان آب موجود در پشت سد وشمگیر به حدود یک میلیون متر مکعب رسیده و امکان انجام تعمیر دریچه ها و شیرآلات و همچنین بازرسی از بخش های مختلف سد امکان پذیر است.
وی همچنین از مردم و کشاورزان ساکن پایین دست سد وشمگیر خواست در مدت زمان ۲ ماهه رهاسازی آب سد از استقرار در مجاورت و یا مسیر رودخانه ها اجتناب کرده و به محدوده مخازن سد نزدیک نشوند.
وشمگیر با ۴۸ سال قدمت، قدیمی ترین سد گلستان به شمار می رود و ۱۸ هزار هکتار اراضی زراعی منطقه دارای حقآبه از این سد هستند.
سد وشمگیر در سال ۱۳۴۹ با هدف توسعه و بهبود اراضی کشاورزی حاشیه گرگانرود و پایین دست، کنترل و مهار سیلاب منطقه و زهکشی اراضی به بهره برداری رسید و با یک مخزن اصلی و سه مخزن فرعی در گذشته از حجمی معادل ۹۶ میلیون متر مکعب آب برخوردار بود ولی به دلیل رسوبات، ظرفیت آن به کمتر از ۴۵ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
سد وشمگیر در فاصله ۳۵ کیلومتری مرکز شهرستان ۳۶۰ هزار نفری گنبدکاووس، بر روی رودخانه گرگانرود احداث شده و تا ساحل دریای خزر ۷۰ کیلومتر فاصله دارد.
مطابق گزارش اخیر شرکت آب منطقه ای گلستان، میانگین بارندگی استان از ابتدای سال آبی ( مهر ۹۸ ) تا پایان سال آبی ( شهریور۹۹ ) حدود ۵۱۶ میلیمتر بود که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ، ۳۱ درصد کاهش و نسبت به دوره درازمدت ، حدود ۵ درصد افزایش نشان می دهد.
بر اساس این گزارش، میانگین بارندگی دوره مذکور در حوضه آبریز گرگانرود حدود ۶۵۱ میلیمتر بود که نسبت به دوره مشابه سال گذشته،۳۰ درصد کاهش و نسبت به دوره درازمدت حدود ۶ درصد افزایش نشان می دهد.
سدهای وشمگیر، گلستان و بوستان به منظور ذخیره آبهای ناشی از نزولات آسمانی برای مصارف کشاورزی و همچنین کنترل سیلابهای فصلی، بر روی گرگانرود از رودخانههای مهم استان گلستان احداث شدهاند.
گلستان ۱۴ سد با ظرفیت حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب ذخیره سازی آب دارد.
نظر شما