سیدعلی آقازاده روز شنبه در نشست مدیریت بیماری کرونا استان مرکزی افزود: استانهای همجوار مانند قم، همدان و لرستان شرایط نامناسبی در خصوص شیوع بیماری کرونا دارند و اگر کنترل بیماری در استان مرکزی مدیریت نشود، شرایط بحرانی میشود.
وی اظهار داشت: رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در بین اصناف استان اسفبار است بنابراین هشدار داده میشود در صورتی که در هفته آتی گزارشی از عدم رعایت موارد ایمنی و پیشگیرانه توسط کسبه بازار سرپوشیده و پاساژها به ستاد استانی کرونای ارایه شود، محدودیتها برای اصناف استان اعمال خواهد شد.
استاندار مرکزی با تاکید بر این مهم که هرگز به دنبال تعطیل معیشت مردم نیستیم،گفت: به اتاق اصناف تذکر داده میشود قوانین مربوط به نکات بهداشتی را رعایت کنند تا مشمول محدودیت نشوند.
آقازاده افزود: دورکاری کارکنان استان در این هفته آغاز شده و ادارات با ۲ و سوم نیروها فعالیت دارند و زنان باردار و یا دارای فرزند خردسال و بیمار در اولویت دورکاری هستند.
وی اظهار داشت: برگزاری کلاسهای حوزههای علمیه و دانشگاههای استان نیز باید به صورت غیرحضوری باشد.
استاندار مرکزی گفت: نظارت شهرداریها بر عملکرد تاکسیرانی و اتوبوسرانی با محوریت رعایت جدی نکات بهداشتی باید به صورت مستمر صورت گیرد.
آقازاده افزود: سالنهای پرورش اندام، مهدهای کودک و باشگاههای ورزشی سرپوشیده به مدت یک هفته تعطیل و برگزاری هرگونه همایش، تجمع و راهپیمایی اربعین ممنوع است.
وی اظهار داشت: با توجه به تعطیلات آخر هفته باید ستاد شهرستانی نیز همانند دوره گذشته نظارت بر ورود و خروج را تشدید کنند تا از شیوع و انتقال بیماری جلوگیری شود.
استاندار مرکزی گفت: از هفته آینده برگزاری نماز جمعه در تعدادی از شهرهای استان با هماهنگی ستاد برگزاری نماز جمعه ممنوع خواهد شد که تصمیمات لازم در این خصوص با هماهنگیهای لازم اطلاع رسانی خواهد شد.
آقازاده افزود: تا اطلاع بعدی هرگونه تجمع در پارکها و مراکز تفریحی استان ممنوع است و نظارت بر این مهم برعهده شهرداریها است.
وی اظهار داشت: باید کمیته نظارت استان با مدیریت معاونن سیاسی، امنیتی استان مرکزی تشکیل و این کمیته در کنار ستاد کرونای استان فعالیت داشته باشد.
افزایش یک و هفت صدم درصد ضریب انتقال کرونا در استان مرکزی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: میزان همهگیری کرونا در استان افزایش یافته که درصورت رعایت نشدن موازین بهداشتی شرایط خاص و بحرانی در انتطار استان خواهد بود.
دکتر محمد جمالیان افزود: اکنون از ۳۵۶ بیمار بستری در مراکر درمانی استان ۵۶ بیمار بدحال و از ۶۵ بیمار بدحال ۲۶ بیمار با دستگاه تنفس میکنند و ۳۹ بیمار هم در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و روزهای بحرانی را میگذرانند.
وی بیان داشت: هفته گذشته بیشترین آمار مرگ و میر از استان مرکزی به ثبت رسیده و در هفته جاری شرایط بسیار حساس است.
جمالیان اظهار داشت: لازم است تعطیلات پیش رو مدیریت شود و از برگزاری آیینهای مذهبی در منازل و تعزیه خوانی در حاشیه شهرها و روستاها خودداری شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: با آغاز فصل سرما پنجرهها بسته و سرعت انتقال بیماری افزایش خواهد یافت بنابراین در صورت مدیریت نشدن شرایط و خسته شدن کادر درمان، ممکن است با شرایط حاد مواجه شویم.
دکتر جمالیان افزود: باز شدن آرامستان اراک سبب شده تا شمار افزایش ابتلا از این ناحیه گزارش شود که مدیریت در این بخش ضروری است.
وی اظهار داشت: نکات بهداشتی کرونایی در بازار سرپوشیده و اصناف اراک رعایت نمیشود و اکثر کسبه بدون ماسک هستند و در برخی مراکز ورزشی با بازرسان بهداشت محیط برخورد فیزیکی صورت گرفته است.
دکتر جمالیان افزود: همچنان شهروندان از برگزاری نماز جمعه در مناطق قرمز گلایه دارند و آن را برخلاف مصوبه ستاد ملی کرونا میدانند و این مهم دست بازرسان را در نظارت بر فعالیت تجمع های ناشی از مراسم عزاداری فوت شدگان بسته است.
وی اظهار داشت: بیماری در استانهای مجاور به شدت شیوع یافته و باید از هرگونه سفر غیرضرور خودداری شود و در جذب کارگران فصلی باید دقت لازم صورت گیرد.
فرماندار اراک گفت: برای مدیریت حضور مردم در آرامستان اراک، دربها به چند بخش تقسیم شده و اجازه داده شده تا افراد سالمند با خودرو بر سر قبور حاضر شوند.
حسین بختیاری افزود: مقرر شده رانندگان تاکسی و اتوبوس از سوار کردن مسافران بدون ماسک خودداری کنند و اتوبوسها بیش از ظرفیت صندلی مسافر سوار نکنند.
وی اظهار داشت: مقرر شد تا شهرداری نسبت به ضدعفونی معابر و امکان عمومی با همکاری بسیج و خیران برای جلوگیری از انتشار بیماری همکاری کنند.
فرماندار اراک گفت: همکاری اصناف اراک با بازرسان به هیچ وجه خوب نیست و باید برای این مهم تصمیم اساسی اتخاذ شود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی نیز گفت: طبق بررسی کارشناسان این مجموعه استفاده از ماسک در تفرش، آشتیان و خمین در بین مردم و اصناف ضعیف است و کمبود مواد ضدعفونی کننده نیز وجود دارد.
احمد سجادی افزود: ارایه خدمات غیرحضوری نیز در این سه شهرستان با توجه به شیوع بیماری کمرنگ گزارش شده که خود مزید بر علت است.
وی اظهار داشت: رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس شهرستان های تفرش، آشتیان و خمین صورت میگیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۷۸۵ مورد مثبت به ویروس کرونا در هفته گذشته در اراک ثبت شد که ۱۲۹ نفر بستری، ۶۵۶ نفر سرپایی مداوا شدند و خمین نیز با ۲۷ مورد مثبت، پنج مورد بستری و ۲۲ بیمار سرپایی داشته است.
دکتر «علی علیمحمدی» افزود: آزمایش کرونا ۶۰۱ نفر در ساوه در هفته گذشته مثبت بود که ۵۹ نفر بستری و ۵۴۲ نفر سرپایی مداوا شدند.
وی اظهار داشت: ۵۱ درصد مردان و ۴۹ درصد زنان هفته گذشته در استان مرکزی از نظر وضعیت جنسیتی مبتلا به ویروس کرونا، در آمارها به ثبت رسیده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۲۷ هزار و ۲۶۶ مورد بازرسی در اراک در هفته گذشته انجام شد که از این تعداد هفت هزار و ۳۲۶ اخطار کتبی، ۸۳ واحد مهر و موم و برای ۲۳۰ واحد نیز اقامه دعوی شد.
علیمحمدی افزود: چهار هزارو ۱۱۴ بازرسی بهداشت حرفهای در استان انجام شد که ۸۴ اخطار به خاطر نواقص بهداشتی و پنج اقامه دعوا با ۶ مهر و موم گزارش شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۴۶۴ هزار و ۵۹۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۸۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۶ هزار و ۵۶۷ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دهم مهرماه تا ۱۱ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۵۵۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۴۳ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۶۴ هزار و ۵۹۶ نفر رسید.
نظر شما