به گزارش ایرنا، همدان از جمله استانهای غرب کشور است که بیمارستانهای آن علاوه بر درمان مردم این منطقه به بیماران سایر استانها از جمله، کرمانشاه، لرستان، مرکزی و ایلام نیز خدمترسانی میکند.
در سالهای اخیر امکانات درمانی و متخصصان خوب در مراکز درمانی استان همدان افزایش یافت و خدمات خوبی ارائه شد، اما با این حال در برخی زمینهها از جمله خدماترسانی به بیماران سرطانی نیز کمبودهای محسوسی مشاهده میشد.
یکی از دغدغه ها و مشکلات مردم استان همدان کمبود امکانات درمانی برای بیماران سرطانی بود و این کمبودها موجب شده تا بیماران سرطانی برای درمان خود مجبور به سفر به سایر استانها از جمله تهران که دارای امکانات بیشتری در این رابطه است، شوند.
پس از این نیاز احداث «مرکز جامع سرطان» توسط دولت و با همکاری بنیاد فرشچیان در دستور کار قرار گرفت و مقدمات کار در دولت یازدهم شکل گرفت.
به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان مرکز جامع سرطان در زمینی به مساحت ۲۴ هزار مترمربع با پیشبینی اعتبار مورد نیاز ۱۵۰ میلیارد تومان شامل تامین ۵۰ درصد اعتبار آن از سوی دانشگاه علوم پزشکی و نیمی دیگر توسط بنیاد فرشچیان از سال ۹۷ آغاز شده است.
طبق آخرین آمارها در استان همدان حدود ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص وجود دارد که مرکز جامع سرطان همدان در صورت بهره برداری می توانند علاوه بر ارائه خدمات به این بیماران پذیرای بیماران از سراسر کشور باشد.
مرکز جامع سرطان همدان با داشتن اتاق غربالگری سرطان، اتاق پیشگیری از سرطان، مرکز تخصصی پاتولوژی مرجع و مرکز بررسی ژنتیکی،کلینیکهای لنف، بازتوانی، بخش مشاوره و روانپزشکی، اتاق مشاوره تغذیه و اتاق ثبت تومور و بخشهای رفاهی شامل نمازخانه، استراحت بیماران و بوفه به سرعت در حال تکمیل است تا در آخرین سال فعالیت دولت به بهره برداری برسد.
مرحله اول مرکز جامع سرطان همدان آبان ماه بهرهبرداری میشود
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در جمع مدیران استان گفت: ۱۰۰میلیارد تومان اعتبار در سفر دکتر محمدباقر نوبخت معاون رییسجمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور به همدان، برای تکمیل مرکز جامع سرطان این شهر اختصاص یافت که ۳۰ میلیارد آن بزودی تزریق می شود.
حمید رضا حاجی بابایی افزود: قرار است بنیاد فرشچیان نیز ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر برای این طرح اختصاص دهد.
وی ادامه داد: برای تجهیزات این مرکز نیز دستگاهی به مبلغ ۱۴۰ میلیارد ریال خریداری شده و اکنون در گمرک است که در مجموع با احتساب تزریق بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی سهم دولت و ۱۰۰ میلیارد تومانی سهم بنیاد مرحوم فرشچیان و تجهیز دستگاههای مورد نظر این مرکز جامع، در مجموع ۴۴۰ میلیارد تومان برای این طرح ملی هزینه می شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تمام بیماریهای خاص و شیمی درمانی که مردم به خاطر آن مجبور به رفت و آمد به تهران هستند در این مرکز به بیماران ارائه می شود و از همه استانها و حتی از تهران می توانند برای معالجه به این مرکز مراجعه کنند.
حاجی بابایی با بیان اینکه سه مرکز جامع سرطان در کشور در دست اجرا است تاکید کرد: مرکز همدان با پیشرفت فیزیکی بالا از همه آنها برتر و جلوتر است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز هفته گذشته در بازدید از این طرح گفت: مرکز جامع سرطان همدان واقع در بیمارستان بعثت، سومین کار مشترک این دانشگاه و بنیاد مرحوم فرشچیان است که به همت مجمع خیران آغاز شده است.
مرحله اول مرکز جامع سرطان ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
فریبرز نیاستی افزود: برای ساخت این مرکز درمانی تخصصی تاکنون حدود ۷۰ میلیارد تومان هزینه شده و مرحله نخست این طرح حدود ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته به زودی افتتاح می شود.
وی اظهار داشت: اهدای دستگاههای شتابدهنده به مرکز جامع سرطان همدان با دستور معاون وزیر بهداشت و درمان رایگان خواهد بود.
نیاستی خاطرنشان کرد: ارائه خدمات درمانی به بیماران سرطانی همدان و منطقه غرب کشور از اهداف کلان این طرح است و با ارائه خدمات بالای یک قرن برای مردم همدان باقی خواهد ماند.
ناظر طرح مرکز جامع سرطان همدان نیز در این بازدید که به همراه فرماندار همدان و نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی انجام شد گفت: با تزریق بودجه دولتی و همت مسوولان، این طرح تا سال ۱۴۰۰ آماده بهرهبرداری خواهد بود و مردم منطقه از خدمات مرکز سرطان با تعرفه دولتی بهرهمند خواهند شد.
محمود حصاری ادامه داد: این مرکز دارای سطح سه از لحاظ وزارت بهداشت و بالاترین سطح مراکز سرطان همراه با بهترین و مجهزترین امکانات است.
یکی از امکانات پیش بینی شده برای این بیمارستان «همراه سرا» برای استراحت همراهان بیمار است که در صورت افتتاح توسط خیران مدیریت می شود.
بهره برداری از مرکز جامع سرطان به عنوان سومین اقدام خیرخواهانه بنیاد فرشچیان در همدان در آخرین سال فعالیت دولت دوازدهم می تواند دغدغه بیماران سرطانی و خانواده های آنها را کاهش دهد.
نظر شما