«مجدالدین مستعان» روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا ضمن اشاره به آثار روحی و روانی پاندمی کرونا در سطح جهان اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا، دنیا را در سطح گستردهای درگیر کرد و موجب به هم ریختگی فکر و در بسیاری از مواقع شکلگیری ناکامی برای فرد شد. این پاندمی همچنین در دل خود سطحی از اضطراب را نیز گسترش داد. اضطرابی که برای ورزشکاران بیش از دیگر قشرها بود. ورزشکارانی که با سختی توانسته بودند در اردوهای طولانی مدت خود را برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو آماده کنند. این ورزشکاران خود را برای حضور در این تورنمنت بزرگ آماده میکردند که با شیوع کرونا برنامه آنان به هم ریخت و این اضطراب را برای ورزشکاران نسبت به آدمهای عادی بیشتر کرد. البته این فشار روحی و روانی موجب شد تا سطحی از بدخلقی نیز در بین ورزشکاران و سایر افراد جامعه نیز رواج پیدا کند.
این روانشناس حوزه ورزش افزود: وقتی که عوامل دخیل در افزایش و کاهش اعتماد به نفس را بررسی میکنیم به این نتیجه خواهیم رسید که اخلال در برنامه و به هم ریختگی فکر که در نهایت ممکن است بدخلقی را به وجود آورد بر روی اعتماد به نفس فرد ورزشکار تاثیر خواهد گذاشت؛ اعتماد به نفسی که نوسان در آن بر نتایج ورزشی تاثیرگذار است. البته میزان تاثیر آثار روحی و روانی کرونا بر اعتماد به نفس کاملا متفاوت است. چون برخی اعتماد به نفس صفتی دارند و برخی دیگر اعتماد به نفس حالتی. گروه دوم بیشتر از گروه اول از اضطراب ناشی از شیوع ویروس کرونا آسیب میبیند.
مسعتان ادامه داد: سوال این است که شیوع ویروس کرونا چگونه بر میزان اعتماد به نفس ورزشکار تاثیر گذاشت؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که ورزشکاران در ماههای پایانی سال ۱۳۹۹ در حال آماده سازی خود برای بزرگترین تورنمنت ورزشی جهان در توکیو بودند. با شیوع ویروس کرونا هم تمرینات آنان تعطیل شد و هم المپیک ۲۰۲۰ توکیو یکسال به تعویق افتاد. دوری از اردو و تمرینات انفرادی ممکن است بر عملکرد ورزشکاران تاثیر بگذارد. برای ورزشکارانی که اعتماد به نفس حالتی دارند این به هم ریختگی برنامه موجب استرس خواهد شد و در نهایت بر عملکرد آنان تاثیر خواهد گذاشت.
روانشناس حوزه ورزش با بررسی راهکارهای ترمیم اعتماد به نفس ورزشکاران در روزهای پسا کرونا گفت: هر چند زمانی برای پایان پاندمی کرونا تعیین نشده اما ورزشکار باید از لحاظ ذهنی خود را برای شروع برنامههای ورزشی آماده کند و در ذهن خود اهدافی کوتاه مدت را در دستور کار قرار دهد. مدیران و مربیان نیز می توانند با محرکهای مختلف اعتماد به نفس ورزشکاران را ترمیم کنند. وقتی مربیان برای ورزشکار اهداف کوتاه مدت را در دستور کار قرار دهند اعتماد به نفس آنان به مرور ترمیم خواهد شد.
او با اشاره به نقش خانواده در بازگشت اعتماد به نفس ورزشکاران تصریح کرد: والدین، خواهر، برادر و همسر ورزشکاران در ترمیم اعتماد به نفس ورزشکار میتواند تاثیر زیادی داشته باشند. برخورد مثبت و توجه لازم به یک ورزشکار در خانواده میتواند سطحی از اعتماد به نفس را به فرد بازگرداند.
وی همچنین از روانشناسان ورزشی به عنوان کسانی یاد کرد که به راحتی میتوانند با تکنیکهای خاص خود سطح اعتماد به نفس ورزشکاران را به سطح مطلوب برسانند. آنان با آموزش مهارتهای اعتماد به نفس و کنترل تنش فکر نقش ویژهای در افزایش روحیه ورزشکاران دارند.
نظر شما