به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «ابوالقاسم حسین پور» افزود: بیش از ۴۰ هزار رشته قنات به طول ۲۷۰ هزار کیلومتر به ارزش ۵۰ میلیارد دلار در کشور وجود دارد که در حال حاضر از ۳۲ هزار رشته قنات با آبدهی سالانه ۴.۲ میلیارد مترمکب، بهعنوان یکی از منابع آبی مهم در پایداری سکونتگاه های روستایی و تولید کشاورزی در پهنه وسیعی از مناطق خشک و نیمه خشک کشور بهرهبرداری میشود.
وی اضافه کرد: به واسطه تغییرات اقلیمی و نوع بهرهبرداری از آبخوانهای زیرزمینی، این منابع ارزشمند که بر اساس اصول همگام با طبیعت در ساختار تمدن کاریزی ایران زمین بنا شده اند، به شدت نیازمند اقدامات حفاظتی، احیائی و تغذیه ای هستند.
حسین پور گفت: در این راستا برنامه "آبخیز تا جالیز" از دیگر اقدامات بخش آبخیزداری سازمان جنگل هاست که با جامع نگری در طرح های احیای قنوات با همکاری دفتر امور آب وزارت جهادکشاورزی و مشارکت ذینفعان بصورت الگویی در کشور در حال انجام است.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها خواستار تقویت این رویکرد در برنامه هفتم توسعه کشور با ارتقای ظرفیت های بند (ث) ماده ۳۵ قانون برنامه ششم و اختصاص ردیف بودجه ای مستقل جهت "طرح آبخیزداری و آبخوانداری حوزه های آبخیز بالادست قنوات کشور" شد.
پویش افتتاح پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری در سطح حوزه های آبخیز سیلخیز بحرانی کشور هر هفته ۴۸ هزار هکتار از سوی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور آغاز و در دومین هفته پس از افتتاح طرح آبخیزداری و کنترل سیل شهر ایلام، در هفته جاری افتتاح پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری استان خراسان جنوبی را در برنامه دارد و این پویش تا بهره برداری کامل طرح های مذکور در ۱۱ استان سیل خیز کشور در آبان ماه ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، در ابتدای مهرماه جاری، مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی منابع خشک و نیمه خشک در ایران به منظور توسعه پایدار بخش کشاورزی تاسیس شد.
نظر شما