علیمراد اکبری یکشنبه شب در دیدار تشکلها، فعالان و نخبگان کشاورزی استان خراسان جنوبی با وزیر جهاد کشاورزی که در محل استانداری برگزار شد افزود: تامین منابع اعتباری برای اجرای سامانههای نوین آبیاری باز است و هیچ مشکلی در تامین منابع نداریم.
وی عنوان کرد: سال گذشته ۳۷ میلیارد تومان اعتبارات ملی و استانی در زمینه مرمت قنوات استان هزینه شد و در مجموع در زمینه مرمت قنوات و سامانه نوین آبیاری در خراسان جنوبی ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: خراسان جنوبی در زمینه بهرهبرداری اقتصادی محصولات کشاورزی جزو استانهای برتر است.
وی تصریح کرد: هیچ راهی نداریم جز اینکه منابع آبی در استان به درستی استفاده شود و توسعه طرحهای نوین آبیاری، مرمت قنوات، کاشت گیاهان کم آببر، کشت نشایی و توسعه اقدامات آبخیزداری از راهکارهای فایق آمدن بر مشکل کم آبی در خراسان جنوبی است.
اکبری افزود: با همکاری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری تصمیم گرفتهایم که هر جا قنات مرمت کردیم در بالادست آن طرح آبخیزداری را اجرا کنیم که باید این طرح در خراسان جنوبی هم انجام شود.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور هم در این نشست گفت: ۹۶ درصد اراضی خراسان جنوبی ملی است و این استان ۴.۵ میلیون هکتار اراضی بیابانی دارد که دو و سه دهم آن کانون فرسایش بادی است.
مسعود منصور با بیان اینکه فرسایش بادی سالانه ۷۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساختهای خراسان جنوبی وارد میکند، اضافه کرد: اولویت اصلی در خراسان جنوبی باید حفظ منابع آب و خاک باشد که برای توسعه بخش کشاورزی حفظ این منابع ضرورت دارد.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی جزو اولین استانهایی است که کار بیابانزدایی را شروع کرد گفت: در حوزه مشارکتهای مردمی و بسیج جوامع محلی جزو استانهای پیشرو است و سه پروژه بینالمللی ترسیب کربن در این استان در دست اجرا است.
منصور عنوان کرد: شهرستان سربیشه در زمینه ترسیب کربن یک الگو در سطح کشور است و عروسکهای بومی پروژه بینالمللی ترسیب کربن محدوده سربیشه نمونهای از عروسکهای دستساز است که برند جهانی گرفته است.
وی با بیان اینکه یک میلیون و ۸۰ هکتار در خراسان جنوبی مطالعات آبخیزداری انجام شده است گفت: در ۹۱۹ هکتار عملیات آبخیزداری انجام شده، ۳۱۵ هکتار در حال انجام و ۲۸۰ هکتار آماده اجراست.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: سال ۹۹ در خراسان جنوبی ۱۶ هزار هکتار عملیات مکانیکی، هزار و ۲۰۰ هکتار بیومکانیکی و ۷۳۹ هکتار عملیات بیولوژیکی و در مجموع ۱۸ هزار هکتار عملیات آبخیزداری را شروع کردیم.
منصور گفت: با اقدامات انجام شده در زمینه آبخیزداری باعث شده که سالانه ۸۷۲ میلیون مترمکعب استحصال آب و کاهش تبخیر را در خراسان جنوبی داشته باشیم.
وی افزود: مجموع ظرفیت مخازن آبخیزداری که در این استان اجرا شد، ۷۸ میلیون مترمکعب است که در سال زراعی گذشته آبگیری این مخازن ۷۷ میلیون مترمکعب بوده است.
منصور اظهار داشت: در حوزه بیابان یک میلیون و ۷۴۰ هزار هکتار کار بیابانزدایی در خراسان جنوبی انجام شده و امسال هم هزار و ۲۵۰ هکتار نهالکاری، پنج هزار هکتار مدیریت روان آب و ۷۰۰ هکتار بادشکن را اجرا خواهیم کرد.
وی گفت: یکی از درخواستهای استان بهرهبرداری از تاغزارها است که تا پایان مهرماه این طرح مصوب و اجرایی خواهد شد و ما در این استان ۲۴۱ هزار هکتار جنگل تاغزار بیابانی داریم.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری افزود: راهاندازی صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی از درخواستهای این استان است و تاکنون این صندوق در ۱۴ استان تشکیل شده که در خراسان جنوبی مردم سهم خود را آماده کرده اند و اگر وزیر جهاد کشاورزی عنایت فرمایند که یک میلیارد تومان در اختیار استان قرار گیرد این صندوق در خراسان جنوبی هم راهاندازی خواهد شد.
وی گفت: ما هم ۱۰ درصد اعتبارات استان که چند برابر این یک میلیارد تومان است را اضافه میکنیم که این صندوق در این استان شکل بگیرد.
وزیر جهاد کشاورزی عصر دیروز (یکشنبه) به همراه جمعی از معاونان و مدیران این وزارتخانه برای بازدید و افتتاح چند طرح بخش کشاورزی وارد مرکز استان (بیرجند) شد و از مجتمع گلخانهای محمدیه شهرستان خوسف، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و مجتمع پرورش شتر مرغ بنیاد تعاون زندانیان بازدید کرد.
افتتاح پروژه آبرسانی به محلات عشایری بمرود شهرستان زیرکوه به نمایندگی از پروژههای وزارت جهاد کشاورزی در سطح کشور، با حضور ویدئو کنفرانسی رییس جمهوری مهمترین برنامه این سفر است.
وزیر جهاد کشاورزی نخستین بار با هدف رصد میدانی ظرفیتهای استان در حوزه کشاورزی، بازدید از پروژههای در دست اقدام و افتتاح برخی پروژهها به استان خراسان جنوبی سفر کرده است و بررسی مسایل و مشکلات کشاورزان و دامداران استان را در برنامه دارد.
نظر شما