محمدحسن غلامی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اجرای سیستمهای نوین آبیاری اکنون در سطح هشت هزار و ۶۳ هکتار در حال انجام است که در این زمینه خراسان جنوبی رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: پارسال ۶ هزار و ۶۳۲ هکتار آبیاری نوین برای اجرا در اراضی کشاورزی استان معرفی شد که از این میزان پنج هزار و ۶۹۰ هکتار آبیاری کم فشار و ۹۶۲ آبیاری تحت فشار بوده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: مجموع اعتبار مصوب سال گذشته از ۲ ردیف اسناد خزانه ملی و بند ه تبصره چهار قانون بودجه ۴۶ میلیارد و ۶۴۵ میلیون ریال بود.
وی ادامه داد: اعتبار مصوب فصل هفت برای اجرای طرحهای آبیاری نوین در سال گذشته ۶۲۷ میلیارد و ۴۷۱ میلیون ریال بود که از این میزان ۵۷۵ میلیارد و ۱۷۷ میلیون ریال اختصاص یافت.
غلامی گفت: این اعتبار برای اجرای پنج هزار و ۸۲۶ هکتار آبیاری کمفشار و یکهزار و ۲۵۵ هکتار آبیاری تحت فشار به استان تخصیص داده شد.
وی عنوان کرد: در مجموع سال گذشته چهار هزار و ۷۵۰ هکتار آبیاری نوین در خراسان جنوبی انجام شد که استان رتبه ششم کشور را در این زمینه به خود اختصاص داد.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: یکی از مشکلات استان در این زمینه با توجه به خرده مالکی کشاورزان، هزینه سنگین تامین برق است.
وی افزود: در این خصوص درخواست داریم تسهیلات کمبهره درازمدت ارائه شود تا کشاورزان بتوانند هزینههای جانبی اجرای سیستمهای نوین آبیاری را تامین کنند.
اجرای سامانههای نوین آبیاری از سال ۷۲ در خراسان جنوبی آغاز شد اما تا سال ۹۵ کشاورزان استقبال چندانی نداشتند و منابع استان نیز بسیار محدود بود.
تاکنون ۲۷ هزار و ۶۷۰ هکتار از ۱۴۱ هزار و ۱۰۰ هکتار اراضی باغی و زراعی استان مجهز به سیستمهای نوین آبیاری شده که حدود ۹۰ درصد طرحهای آبیاری نوین در سالهای اخیر اجرا شده است.