سید «عبدالمهدی موسوی» روز دوشنبه در نشست ستاد استانی اقتصاد مقاومتی دادگستری استان مرکزی در اراک، افزود: رفع موانع تولید، اشتغالزایی و ایجاد جهش تولید وظیفهای همگانی است و نباید در شرایط سخت اقتصادی با برخی اقدامات عرصه بر جهادگران تولید و صنعت تنگتر شود.
وی اضافه کرد: بانکها و موسسات مالی استان مرکزی باید همه تلاش خود برای بازگشت مجدد ۲۵ واحد تملک شده در قطب صنعت کشور را به چرخه تولید به کار گیرندو همه باید تلاش کنند تا تولید و اشتغال به زمین نخورد چراکه سرمایهگذاری در حوزه صنعت هزینهبر است و علاوه بر حفظ سرمایههای موجود باید بهگونهای رفتار کرد تا انگیزهمداری برای زیرساختهای جدید تولید نیز فراهم شود.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی ادامه داد: انتظار است بانکها شرایط حاکم بر کشور را درک کرده و همواره به بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب توجه جدی داشته باشند.
حجتالاسلام موسوی اظهار داشت: اگر هر فردی در شرایط سخت به گوشهای از نظام اسلامی کمک کند، توطئههای دشمنان علیه جمهوری اسلامی یکی پس از دیگری بیاثر خواهد بود.
وی اظهار داشت: بانکها اقدامات خوبی در راستای کمک به تولید داشتهاند که جای تقدیر دارد و انتظار است در شرایط کنونی فشاراز حوزه صنعت و تولید برداشته شود تا اقتصاد کشور به طور کامل جان بگیرد.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی اضافه کرد: بانکهای عامل استان باید تا یک هفته آتی نشستی با طرفهای حساب خود برگزار کنند و بررسی برای ارایه راهکارهای مناسب درخصوص فعالسازی ۲۵ واحد تملک شده از سوی بانکها صورت بگیرد و صورتجلسه آن نیز به دادگستری ارسال شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: ۲۵ واحد از مجموع واحدهای صنعتی و خدماتی این استان در تملک بانکها است.
«سعید فرخی» افزود: ۶ واحد از این مجموعه در حال مزایده است و بقیه موارد نیز مراحل مذاکره و یا دارای متصرف و اجاره به شرط تملیک را میگذرانند.
وی بیان کرد: از مجموع واحدهای تملک شده از سوی بانکها، ۱۶ واحد تملیکی و بقیه واحدهای جانشینی است که توزیع بین بانکی ۱۲ واحد مربوط به بانک ملی، ۲ واحد با بانک کشاورزی، ۹ واحد با بانک صنعت و معدن، یک واحد با بانک ملت و یک واحد با بانک سامان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی اضافه کرد: بانکها هیچ تمایلی به تملک واحدهای تولیدی و صنعتی ندارند اما برخی از آنها در توازن مالی تعهداتشان مشکل جدی دارند و بیشتر واحدها پس از تعطیلی کامل تملک شده است.
فرخی اظهار داشت: تلاش زیادی برای پیچیدن نسخه شفای برخی واحدهای این استان صورت گرفت اما، امکان فعالیت مجدد وجود نداشتو آخرین ابزار برای بانکها تملک بوده است.
وی گفت: سند جهش تولید در سال جاری تهیه شده و اقدامات خوبی نیز در این راستا عملیاتی شده که از جمله آن ۳۴۰ معدن تعطیل شناسایی شده است که فعالیت آنها میتواند ارزش افزوده قابل ملاحظهای ایجاد کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی افزود: ۱۲۹ معدن از مجموعه اشاره شده قابلیت برگشت سریع به چرخه فعالیت و تولید را دارند که تاکنون ۶۶ واحد آنها به این چرخه بازگشتها و اقدامات برای بقیه معادن در دست اجرا است.
فرخی بیان کرد: کلینیک صنعت در کارگروه تسهیل برای عارضهیابی واحدهای تعطیل یا واحدهایی که به سمت تعطیلی در حرکت هستنددر استان مرکزی شکل گرفته و هدفگذاری شده، امسال ۷۰ واحد تعطیل و یا در شرف تعطیلی به چرخه فعالیت برگردد.
وی گفت: استان مرکزی در زمینه فعالسازی واحدهای تولیدی در سال ۹۷ رتبه برتر کشور را به خود اختصاص داد، در سال گذشته نیز وضعیت خوبی داشت و امید است امسال نیز به توفیقات خوبی برسد.
استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.
نظر شما