هتلینگ؛ راهکار کرونایی دانشگاه‌های بزرگ برای اسکان دانشجویان

تهران- ایرنا- آن طور که پیداست کرونا قرار است مدت‌ها میان ما بماند و ما باید سیستمی جدید برای زندگی و زیست در کنار این ویروس منحوس انتخاب کنیم؛ در حوزه دانشگاهی، دانشگاه‌ها برای حفظ سلامت دانشجویان و اسکان آنها در خوابگاه‌ها سیستم هتلینگ یا اسکان موقت را برگزیده‌اند.

اواخر شهریور ماه ۹۹ مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان به ایرنا در خصوص اسکان دانشجویان گفت که ترم جدید به صورت ترکیبی یعنی حضوری و مجازی برگزار خواهد شد و ما برای بخش‌هایی نظیر واحدهای عملی، پایان‌نامه‌ها و امور مربوط به آزمایشگاه‌ها طبیعتا باید پیش‌بینی حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها را داشته باشیم. یکی از موارد مهم در این زمینه، ظرفیت پذیرش دانشجویان خوابگاهی است که باید به طور قطعی امکان این اسکان در خوابگاه‌ها فراهم شود تا دانشجویان دچار مشکل نشوند.

صدیقی همچنین تاکید کرد: جمع‌بندی دانشگاه‌ها در خصوص نحوه اسکان دانشجویان خوابگاهی برای ترم جاری این بود که ما حداکثر بتوانیم ۴۰ درصد ظرفیت خوابگاهی را برای پذیرش دانشجویان در ترم جاری آماده کنیم و بیشتر از این امکان پذیرش وجود ندارد. البته این ظرفیت ممکن است در برخی از دانشگاه‌ها ۲۰، ۳۰ یا حتی ۴۰ درصد باشد اما قطعا ما بیشتر از ۴۰ درصد دانشجویان را در خوابگاه‌ها پذیرش نخواهیم کرد.

وی با بیان اینکه حضور دانشجویان در خوابگاه‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام خواهد گرفت، گفت: پیش‌بینی‌های لازم را برای اجرای این پروتکل‌ها انجام دادیم حتی ضدعفونی خوابگاه‌ها روزانه یا گاهی دو بار در روز نیز انجام خواهد گرفت و دستورالعمل بهداشتی ما در ترم جای نیز همان دستورالعمل اعلام شده قبلی است. بنابراین دانشگاه‌ها باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که اگر دانشجوی خوابگاهی دارند حضور آن‌ها در یک زمان اتفاق نیفتد.

رییس سازمان امور دانشجویان در خصوص سنجش دانشجویان مبتلا به کرونا در ترم جاری نیز گفت:‌ مراکز بهداشت در دانشگاه‌ها موظف هستند در بحث خوابگاه‌ها پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهند؛ ممکن است پزشک یا پرستار مستقر وجود داشته باشند و با در نظر گرفتن یک اتاق مستقل افراد مشکوک در آن مکان و در نهایت به مرکز درمانی انتقال داده می‌شوند. 

وی افزود: همه دانشگاه‌ها در سطح استان‌ها می‌توانند از دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان پشتیبان استفاده کنند و هماهنگ می‌شود تا از خدمات این دانشگاه‌ها به شکل جدی‌تر برای کنترل بیماری استفاده شود و هر دانشگاهی باید با یک دانشگاه علوم پزشکی استان هماهنگ باشد تا سرویس‌های بهتری به دانشجویان بدهیم.

سازمان امور دانشجویان تصمیمات فوق را برای حفظ سلامت دانشجویان و اسکان آنها در خوابگاه‌ها با امنیت بالا را برنامه ریزی کرده است و دانشگاه ها نیز با این رویکرد که سلامت دانشجویان بر هر مساله ای اولویت دارد، برنامه ریزی های دقیقی را برای اسکان دانشجویان اتخاذ کرده اند که به آنها اشاره می شود.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ اسکان دانشجویان در اتاق‌های تک نفره

احمد معتمدی رییس دانشگاه صنعتی امیر کبیر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در دانشگاه حدود هزار و ۲۰۰ اتاق داریم، اظهار داشت: سعی شده که خوابگاه ها به صورت تک نفره و در اتاق های بزرگ، به صورت دو نفره باشد.

وی ادامه داد: در صورتی که دانشجویان در اتاق های خوابگاهی به صورت تک نفره اسکان داده شوند، ظرفیت خوابگاهی دانشگاه هزار و ۲۰۰ دانشجو خواهد بود و اگر در برخی اتاق ها دو نفر اسکان داده شوند، ظرفیت خوابگاهی دانشگاه حدود هزار و ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر خواهد بود.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: بر اساس پروتکل های وزارت علوم ما برای اسکان دانشجویان در خوابگاه ها سخت گیرانه عمل کردیم و قصد داریم که اسکان دانشجویان در اتاق های خوابگاهی تک نفره باشد.

معتمدی افزود: سلف های مکمل نیز فعالیت می کنند البته سوبسیدهای بیشتری به دانشجویان اختصاص داده خواهد شد و اگر در زمان هایی تعداد بیشتری از دانشجویان در دانشگاه حضور یابند، سلف های دانشگاه نیز فعالیت خواهند کرد.

دانشجویانی که نیاز به حضور آنها در خوابگاه توسط اساتید و معاونت آموزشی دانشکده ها تایید شود و همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی که پروژه، رساله و کلاس عملی دارند می توانند در خوابگاه به صورت موقت حضور پیدا کنند.

دانشگاه صنعتی شریف؛ دانشجویان تازه ورود در خوابگاه حضور نمی‌یابند

محمود فتوحی رییس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه اولویت اقامت در خوابگاه های دانشگاه با دانشجویان تحصیلات تکمیلی است، به ایرنا توضیح داد: تمام دانشجویان تحصیلات تکمیلی به ویژه دانشجویانی که نیاز به فعالیت عملی و کارگاهی برای انجام رساله خود دارند، اگر به حضور در دانشگاه علاقمند باشند، می توانند در خوابگاه ها اقامت داشته باشند.

وی افزود: برنامه ریزی شده دانشجویان تحصیلات تکمیلی که ساکن سایر شهرها هستند در خوابگاه ها با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی ساکن شوند تا فعالیت های پژوهشی و ارتباط با صنعت دانشگاه نیز رونق بیشتری پیدا کند.

رییس دانشگاه صنعتی شریف عنوان کرد: برای دانشجویان خوابگاهی و شهرستانی قطعا غذا به صورت بسته هایی با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی تهیه می شود.

فتوحی تاکید کرد: تمام درس های دانشجویان جدید به صورت مجازی ارائه می شود و برنامه ای برای اسکان یا حضور آنها در دانشگاه نداریم.

همچنین عماد فاطمی زاده معاون دانشجویی نیز در این خصوص به ایرنا گفت: اولویت اسکان با دانشجویان تحصیلات تکمیلی که دارای پروژه های عملی و آزمایشگاهی هستند به شرط اسکان ایمن است و تا زمانی که دانشجویان تحصیلات تکمیلی اتاق ها را تخلیه نکنند برنامه ای برای اسکان سایر دانشجویان و به خصوص تازه ورودها نداریم.

وی ادامه داد: چند تن از اساتید دانشگاه و برخی دانشجویان به بیماری کرونا مبتلا شده بودند که خوشبختانه بهبود یافتند.

دانشگاه تهران؛ اسکان ۳ درصد دانشجویانی که به اینترنت دسترسی ندارند

محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران به ایرنا گفت: برای سال تحصیلی جدید حدود دو تا سه درصد دانشجویانی که در مناطق بدون پوشش اینترنتی زندگی می کنند، در خوابگاه ها اسکان داده می شوند.

وی در خصوص اقدامات دانشگاه با وجود شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: برنامه ریزی شده دانشجویانی را که نتوانسته اند دسترسی به اینترنت داشته باشند، در خوابگاه ها اسکان دهیم که ۲ تا ۳ درصد دانشجویان را شامل می شوند.

به گفته نیلی احمدآبادی هم اکنون حدود هزار دانشجوی ارشد و دکتری که اساتید راهنما لزوم حضور آنها را تایید کرده اند، در دانشگاه حاضر و در خوابگاه ها اسکان داده شده اند.  

وی ادامه داد: برنامه ریزی شده تا دانشجویان تهرانی غیرساکن نیز در آزمایشگاه های دانشگاه ها حضور پیدا کنند؛ چراکه دانشجویان ارشد و دکتری نیز برای انجام پروژه ها و فعالیت های کارگاهی خود باید از آزمایشگاه ها استفاده کنند.

رییس دانشگاه تهران اظهار داشت: برای تعدادی از دانشجویانی که دروس عملی داشتند و امکان ارائه دروس آنها به صورت مجازی وجود نداشت نیز برنامه ریزی هایی انجام داده ایم تا به صورت نوبت بندی دانشجویان در دانشگاه و خوابگاه ها حضور پیدا کنند و دوره های عملی خود را بگذرانند.

همچنین سعید حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران نیز اظهار داشت: برنامه ریزی شده تا یک سوم دانشجویان تازه ورود در خوابگاه ها حضور پیدا کنند و مابقی دروس را به صورت مجازی آموزش ببینند. دانشگاه تهران خوابگاه ثابتی ندارد و دانشجویان به صورت موقت در خوابگاه حضور پیدا می کنند.

وی با بیان اینکه دانشگاه تهران در تمام مقاطع حدود ۱۱ هزار دانشجو تازه ورود دارد، ادامه داد: کرونا واقعیتی است که ما باید خود را با آن تطبیق دهیم.

دانشگاه شهید بهشتی؛ حضور دو هفته‌ای نودانشجویان در خوابگاه

سعدالله نصیری قیداری رییس دانشگاه شهید بهشتی به ایرنا گفت: دانشجویان تازه ورود به مدت یک تا دو هفته با سیستم هتلینگ در خوابگاه ها حضور پیدا می کنند و تمام جوانب از نظر ماسک، مواد ضدعفونی کننده و ناظران سلامت در نظر گرفته شده است تا سلامت دانشجویان تضمین شود.

وی افزود: برنامه ریزی های امسال با سال های گذشته متفاوت است؛ به عنوان مثال خوابگاه ها با ظرفیت حدود ۴۰ درصد فعال هستند و جمعیت اتاق های ۴ نفره به ۲ نفر و اتاق های سه نفره به یک نفر کاهش یافته است.

رییس دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد: یک سازوکار هتلینگ در نظر گرفته ایم که دانشجویان در خوابگاه ها اسکان موقت شوند همچنین برخی اتاق ها را نیز به دانشجویانی اختصاص داده ایم که می خواهند به صورت موقت در دانشگاه حضور داشته باشند و فعالیت هایی درباره پروژه های پژوهشی، ارائه رساله و پایان نامه ها دارند.

نصیری قیداری درباره برنامه ریزی های انجام شده در خصوص نودانشجویان گفت: برنامه ریزی شده تا دانشجویان تازه ورود به مدت یک تا دو هفته در دانشگاه حضور پیدا کنند. در دانشگاه شهید بهشتی هزار و ۶۰۰ دانشجوی تازه ورود خوابگاهی در کنار دانشجویانی که نیاز به خوابگاه ندارند، پذیرش می شوند و تقسیم بندی کرده ایم که در طول ترم در دانشگاه و خوابگاه حضور داشته باشند.

دانشگاه علم و صنعت؛ همه دانشجویان مقطع کارشناسی اسکان نمی‌یابند

به ورودی های کارشناسی و مقطع کارشناسی ارشد (ورودی ۹۶ و ماقبل) خوابگاه تعلق نمی گیرد و به دانشجویان کارشناسی ارشد که پرپوزال آنها در سامانه گلستان ثبت شده است، حداکثر تا ۵۰ روز و دانشجویان دکتری دارای پرپوزال خوابگاه تعلق می گیرد.

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی؛ اسکان دانشجویان ارشد و دکتری

سعید رعیتی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به ایرنا گفت: خوابگاه به صورت دائمی به دانشجویان واگذار نمی شود اما دانشجویان ارشد، دکتری و دانشجویانی که نیاز به کار کارگاهی و دکتری دارند طبق پروتکل های بهداشتی در اتاق های یک نفره اسکان داده می شوند.

وی ادامه داد: آموزش دانشجویان کارشناسی مجازی است و نیازی به خوابگاه ندارند.

دانشگاه خوارزمی؛ برنامه‌ریزی برای حضور دانشجویان تازه ورود در خوابگاه

احمد زنگانه معاون دانشجویی دانشگاه خوارزمی به ایرنا گفت: دانشگاه طبق اطلاعیه های ستاد کرونا و وزارت علوم عمل می کند.

وی ادامه داد: آموزش به طور کامل مجازی است و خوابگاهی نیز به دانشجویان تعلق نمی گیرد اما به برخی دانشجویان به صورت دوره ای چند روزه خوابگاه تعلق می گیرد زیرا باید تراکم کاهش پیدا کند. همچنین آموزش دانشجویان نو ورود مجازی است و خوابگاه به آنها تعلق نمی گیرد.

معاون دانشجویی دانشگاه خوارزمی اظهار داشت: در هر اتاق ۲ نفر اسکان پیدا می کنند. همچنین برنامه ریزی شده تا برخی دانشجویان تازه ورود در خوابگاه و محیط دانشگاه حضور پیدا کنند اما هنوز برنامه ریزی ها قطعی نشده است.

دانشگاه علامه طباطبایی؛ امکان استفاده دانشجویان تازه وارد از خوابگاه

حسین سلیمی رییس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه ما در دو دسته خوابگاه دانشجویی داریم، اظهار داشت: دانشجویانی که کلاس حضوری دارند و دانشجویانی که فقط برای تکمیل پایان نامه در دانشگاه حضور پیدا می کنند، در خوابگاه اسکان داده شوند. دانشگاه برای آن دسته از دانشجویانی که برای تکمیل پایان نامه می آیند ساختمان هایی را در نظر گرفته که آنها برای ۲ یا سه هفته خوابگاه رزرو کنند.

وی ادامه داد: دانشجویان پیشین و تازه وارد که کلاس حضوری دارند در زمان برگزاری کلاس حضوری از خوابگاه استفاده می کنند و ما به گونه ای برنامه کلاس ها را تنظیم کرده ایم که دانشجویان به صورت نوبت بندی اسکان داده شوند و ما حدود هزار و ۱۰۰ اتاق داریم و هزار و ۱۰۰ نفر نیز  در خوابگاه ها حضور داشته باشند تا تمام اتاق ها تک نفره با رعایت تمامی پرتکل ها و ضوابط بهداشتی باشد.

سلیمی توضیح داد: سال تحصیلی دانشجویان تازه وارد ۱۵ آبان آغاز می‌شود و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که ۶ هفته در دانشگاه حضور پیدا کنند و در خوابگاه‌ها اسکان داده شوند.  همچنین ارائه اتاق برای اسکان به دانشجویان اولویت بندی خاصی ندارد و در خواست همه دانشجویان بررسی می شود.

دانشگاه الزهرا (س)؛ اسکان دانشجویان تازه ورود مقطع دکتری

شهلا بختیاری معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) گفت: سعی کرده ایم تا از ۵۰  درصد ظرفیت خوابگاه ها استفاده می شود و همچنین واحد های عملی را در محل زندگی خود به صورت مهمانی بگذرانند.

وی تصریح کرد: دانشجویان تا جایی که می توانند در شهر محل سکونت خود حضور داشته باشند. فعلا برای تغذیه دانشجویان خوابگاهی در حال رایزنی هستیم و منتظر آمار هستیم و نسبت به تعداد برنامه ریزی می کنیم.

معاون دانشجویی دانشگاه عنوان کرد: دانشجویانی که از سوی اموزش حضور آنها تایید شده است می توانند در خوابگاه اسکان داده شوند، همچنین دانشجویان ارشدی که بهمن ۹۹ فارغ التحصیل می شوند نیز در خوابگاه حضور خواهند داشت. به طور کلی دانشجویلن با تایید آموزش و اساید می توانند در مواقع نیاز با رعایت تمامی پرتوکل های بهداشتی در خوابگاه اسکان داده شوند.

وی اظهار داشت: دانشجویان تازه ورود دکتری به صورت حضوری در دانشگاه اسکان داده می شوند و آموزش تمام دانشجویان تازه ورود کارشناسی و کارشناسی ارشد مجازی است. 

بختیاری عنوان کرد: آغاز سال تحصیلی جدید الورودها مجازی است اما دانشجویان تازه ورود مقطع دکتری حضوری است.

دانشگاه تربیت مدرس؛ ارائه خوابگاه به دانشجویان در ترم آخر پژوهشی

دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویانی که در ترم آخر پژوهشی هستند، تمهیداتی در نظر گرفته تا در صورت نیاز به آزمایش های تکمیلی و نیاز به خوابگاه،‌ خوابگاه در اختیار آن‌ها قرار گرفته شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha