مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ۶۵ مرکز مشاوره و خدمات پرستاری از این تعداد در حال خدمت به بیماران کرونایی بستری در منزل هستند و ۲۰ مرکز نیز در شرف اخذ مجوز میباشند.
دکتر امیررضا صالح مقدم افزود: مراکز مشاوره و خدمات پرستاری در منزل براساس قوانین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جزو مراکز خصوصی به شمار میروند و مجوز فعالیت خود را از طریق دانشگاه علوم پزشکی دریافت میکنند و بر اساس شرح وظایف و تعرفه ابلاغی، مراقبت از بیماران را انجام میدهند.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی خدمات و مراقبت از بیماران کرونایی نیز در حیطه فعالیت مراکز خدمات پرستاری و مشاوره میباشد تا در شرایط عود بیماری به مراکز درمانی عمومی مراجعه نکنند.
مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در هر مرکز خدمات پرستاری و مشاوره پنج پرستار بکارگیری میشود و خدمات تزریقات، سرمتراپی، پانسمان و آموزشهای مراقبت از خویش در منزل توسط کارشناسان پرستاری ارائه میگردد.
وی با بیان اینکه در شرایط کرونایی تقاضای تاسیس مراکز خدمات پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به گذشته افزایش یافته است افزود: ۱۰ درصد مراکز خدمات پرستاری فعال در این دانشگاه در دوران شیوع کرونا مجوز تاسیس گرفتهاند.
صالح مقدم ادامه داد: این مراکز از نظر کیفیت ارائه خدمت توسط کارشناسان حوزه مدیریت پرستاری دانشگاه مورد ارزشیابی قرار میگیرند به طوریکه مدیریت پرستاری در تماس با بیمارانی که خدمات پرستاری دریافت کردهاند میزان رضایت بیمار و تعرفههای دریافتی را مورد بررسی قرار میدهد.
حدود ۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در قالب ۱۴ شهرستان زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ۲۵ درصد دیگر جمعیت این استان زیرپوشش خدمات دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتجام، تربتحیدریه و نیشابور هستند.
براساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۴۷۵ هزار و ۶۷۴ نفر در ایران بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و با فوت ۲۳۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۷ هزار و ۱۹۲ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون ۳۹۲ هزار و ۲۹۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
"پاندمی کرونا" در جهان تاکنون ۳۵ میلیون و ۴۴۳ هزار و ۲۱۶ نفر را بیمار کرده و جان یک میلیون و ۴۲ هزار و ۶۰۰ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است.
۲۶ میلیون و ۶۴۹ هزار و ۴۸۶ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در جهان نیز تاکنون درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با هفت میلیون و ۶۳۷ هزار و ۶۶ بیمار کووید ۱۹ و ۲۱۴ هزار و ۶۱۵ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا جایگاه سیزدهم را در میان کشورهای جهان دارد.
نظر شما