فعالیت اماکن تاریخی خراسان رضوی تابع دستورالعمل کشوری است

مشهد- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: فعالیت عمومی و پذیرش در همه اماکن تاریخی سطح این استان تابع مقرارت و دستورالعملهای کاری کشوری است.

ابوالفضل مکرمی‌فر روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس موزه‌ها و اماکن تاریخی فرهنگی دایر در خراسان رضوی برای فعالیت عمومی و پذیرش بازدیدکنندگان و گردشگران بر اساس "برنامه کاری پاییزه" در طول روزهای کاری هر هفته از ساعت هشت صبح تا ۱۷ عصر پذیرای مردم هستند.

وی ادامه داد: همچنین بر اساس مقررات جاری و دستورالعملهای کاری کشوری، زمان فعالیت موزه‌ها و اماکن تاریخی فرهنگی کشور ظرف شش‌ ماه نخست سال همزمان با فصول بهار و تابستان ساعات هشت تا ۱۹ روزهای کاری هر هفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: فعالیت عمومی اماکن زیرمجموعه این اداره‌کل در سطح استان نیز بر همین مبنا برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود لذا هم‌اینک در فصل پاییز و ماه نخست شش ماهه دوم سال قرار داریم زمان کاری موزه‌ها و اماکن تاریخی فرهنگی در طول فصول پاییز و زمستان ساعات هشت تا ۱۷ همه روزهای کاری در طول هفته خواهد بود.

وی به مجموعه باستانی توس، آرامگاه فردوسی، هارونیه، باغ‌موزه نادری و موزه بزرگ خراسان به عنوان مهمترین و پربازدیدترین مجموعه‌های تاریخی فرهنگی در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: فعالیت کاری و ساعات پذیرش عمومی این مکانها نیز مطابق مقررات جاری و دستورالعملهای کاری کشوری در جریان است. 

مدیر پایگاه میراث فرهنگی توس نیز که آرامگاه فردوسی در حوزه آن قرار دارد و این روزها بخاطر خاکسپاری استاد بی‌بدیل آوز ایرانی مرحوم محمدرضا شجریان در آن بیش از گذشته مورد توجه و مراجعه عموم است، گفت: ساعت کار مجموعه فرهنگی تاریخی آرامگاه فردوسی از هشت صبح تا ۱۷ عصر خواهد بود.

احسان زهره‌وندی در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: این زمان‌بندی مطابق روال هر ساله مبتنی بر مقرارت و دستورالعملهای کاری کشوری مکانهای تاریخی فرهنگی صورت گرفته است.  

صبح امروز ۲۱ مهر ماه همچون دیروز آرامگاه فردوسی شاهد حضور علاقه‌مندان و دوستداران مرحوم شجریان در این محل بود. 

مجموعه شش و نیم هکتاری آرامگاه فردوسی در ۲۰ کیلومتری شمال مشهد واقع است. پیکر مرحوم استاد محمدرضا شجریان خسرو آواز ایران شنبه گذشته در محوطه آرامگاه فردوسی به خاک سپرده شد.خراسان رضوی تا پیش از شیوع ویروس همه‌گیر کرونا، به عنوان مقصد نیمی از گردشگران خارجی ورودی به ایران سالانه میزبان حدود ۳۵ میلیون زائر و مسافر از اقصی نقاط کشور و جهان بوده است.

تاکنون هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی فرهنگی خراسان رضوی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌اند. این تعداد اثر که از سال ۱۳۱۰ تاکنون ثبت و دارای شماره ملی شده‌اند شامل ۹۳۰ بنای تاریخی، ۴۷۱ تپه و محوطه تاریخی، ۵۸ مورد میراث معنوی، ۲۸ مکان رویداد انقلاب اسلامی، چهار اثر طبیعی و دو اثر منقول است.

خراسان رضوی همچنین حدود ۱۰ هزار محوطه، بنا و اثر دارای ارزش تاریخی دارد.

۵۴ روستا نیز در سطح خراسان رضوی از ظرفیت ویژه‌ای در حوزه گردشگری برای معرفی جذابیتها و توسعه صنعت گردشگری استان برخوردار هستند. ۳۸ روستا از این تعداد بطور تخصصی و کارشناسی دارای قابلیت گردشگری شناسایی شده و ۱۶ روستا از میان آنها نیز به عنوان "هدف گردشگری" تعریف شده‌اند 

همچنین ۸۰ موزه دولتی، خصوصی و تخصصی زیر نظر اداره‌کل میراث فرهنگی، آستان قدس رضوی و برخی دیگر از نهادهای فرهنگی در سطح استان خراسان رضوی فعالیت دارند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha