توانمندسازی، رشته‌های وابستگی نابینایان را می‌گسلد

شیراز- ایرنا- موسسه نابینایان توانگران کارآفرین در شهر شیراز، تنها موسسه کار آموزی و مهارت‌آموزی به نابینایان و کم‌بینایان در فارس است که به گفته مدیر عامل موسسه، برآن است اصول توانمندی را با مهارت‌آموزی به نابینایان بیاموزد و رشته‌های وابستگیشان را بگسلد.

بنیان فعالیت‌های این مجموعه بر آموزش گذاشته شده است و خدمات آموزشی در رشته‌های مختلف به‌صورت حضوری و مجازی به اعضا ارائه می‌شود.

بیش از ۱۵۰ نابینا در این موسسه به‌صورت فعال برای زندگی مفیدتر در جامعه آموزش می‌بینند و حضور در اجتماع یکی از اهداف بسیار مهم آنان عنوان شده است.

مدیرعامل موسسه نابینایان توانگران کارآفرین به مناسبت روز عصای سفید در گفت‌ و گو با ایرنا عنوان کرد: موسسه نابینایان توانگران همواره در صدد است با ارائه شناخت درست به اجتماع زمینه توانمندسازی نابینایان را فراهم سازد.

محمدقاسم شایسته‌نیا با بیان اینکه مسائل مربوط به نابینایان در قالب خشک اداری و سازمانی نمی‌گنجد، افزود: گرچه مجوز خود را از سازمان بهزیستی نگرفتیم، بهزیستی نابینایانی را که به آن‌ها مراجعه می‌کنند، در درجه اول به این موسسه ارجاع می‌دهد.

وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا طی هشت ماه اخیر، ابراز داشت: با بروز شرایط ویژه بحرانی در جهان که ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا بود، همه نیروی  خویش را به کار بستیم تا همچون همیشه تسهیلگر زندگی نابینایان باشیم و رکود و مشکلات ناشی از این بحران، بر ابعاد مختلف فرهنگی، آموزشی و اجتماعی زندگی آنان تاثیری منفی بر جای نگذارد.

برنامه‌ریزی برای تداوم رشد مادی و معنوی در دوران کرونا

مدیرعامل موسسه نابینایان توانگران کارآفرین ابراز داشت: از همین رو در سال ۱۳۹۹ بنا بر ضرورت‌های زیرساختی، واحد جدید برنامه، بودجه و پژوهش با رویکرد برنامه‌ریزی خرد و کلان و تنظیم برنامه‌های مادی و معنوی برای رشد موسسه تعریف شد.

وی دستاوردهای مهم این واحد را تدوین آیین نامه داخلی، ایجاد صندوق حمایتی یارانه ای، اختصاص یارانه به ۱۷ نفر از اعضا برای شرکت در کلاس های کامپیوتر، نویسندگی و آموزش سئو (شیوه جست‌وجو در اینترنت) و پرداخت کمک هزینه ایاب و ذهاب به واجدین شرایط عنوان کرد.

تسهیل دسترسی به خدمات مجازی در دوران کرونا برای نابینایان شیراز

به گفته شایسته‌نیا توسعه کمی و کیفی ارتباط و همکاری مؤسسه با دیگر بخش‌های جامعه اعم از دولتی و غیردولتی مانند معاونت فرهنگی شهرداری و سایر انجمن های خدمت‌رسان به نابینایان در کرمان، مازندران و دیگر استان‌ها برای تبادل اندیشه و تجربه نیز در دستور کار قرار گرفته است.  

مشاوره، رکن اصلی حفظ روحیه

وی به ارائه خدمات مشاوره به صورت رایگان به ۸۴ نفر به‌صورت تلفنی، حضوری و آنلاین نیز اشاره کرد و ابراز داشت: واحد مددکاری این مجموعه در دوران کرونا ۱۵ عضو جدید را شناسایی و پذیرش کرده‌اند؛ افزون بر این ۹ دوره ارائه سبد کالا به مجموعا ۴۲۰ نفر به مناسبت‌های مختلف صورت گرفته است؛ همچنین اهدای ۶ نوبت سبد کالای ماهانه به ۵ خانوار زیر نظر این موسسه برای گذران این دوران سخت از دیگر اقدامات در حوزه مددکاری بوده است.

مدیرعامل موسسه نابینایان توانگران اظهار کرد: با توجه به اهمیت استفاده از فضای مجازی به‌ویژه در حوزه آموزش در دوران شیوع کرونا، واحد فناوری این مجموعه طی دستکم ۶ ماه گذشته با به‌روزرسانی سخت افزاری و نرم افزاری مداوم سیستم‌های اداری و آموزشی موسسه دسترسی به خدمات را تسهیل بخشیده است.

توسعه خدمات حوزه فناوری

شایسته‌نیا بخش دیگری از اقدامات حوزه فناوری را  مربوط به گویا کردن لپ‌تاپ‌ها و گوشی‌های مراجعان به صورت رایگان،تولید و ویرایش ۱۳۷ فایل صوتی به مدت ۴۵ ساعت، بخشی از کتاب بررسی تاریخ عاشورا به مدت ۷ ساعت و ۲ پادکست ۳۰ دقیقه ای با موضوع سلامت چشم برای عموم افراد برشمرد.

وی در ادامه ابراز داشت: تولید ۱۱ شماره از برنامه ۳۰ دقیقه‌ای با موضوع نابینایان باعنوان "روشنا" به سفارش صدای مرکز فارس در دوران کرونا صورت گرفته است که همه مراحل آن اعم از تهیه‌کنندگی، نویسندگی، گویندگی، صدابرداری و میکس، توسط نابینایان و کم‌بینایان توانمند در این حوزه‌ها به انجام می‌رسد.

مدیرعامل این مجموعه در حوزه تامین کتاب‌های مورد نیاز نابینایان نیز به اهدای ۲۹ نسخه کتاب بریل به اعضا شامل تقویم و ادعیه اشاره کرد و افزود: ارائه ۱۱۵۷ عنوان کتاب صوتی، انجام سفارش ضبط ۲۲ عنوان کتاب و جزوه به مدت ۸۰ ساعت، ارائه خدمات کتابخانه‌ای به ۴۸۷ نابینا،برگزاری جلسه پویش کتابخوانی،  افزودن ۲۴۵ منبع صوتی به مخزن و برگزاری محفل ادبی با عنوان "ادبیات نقطه‌ای" با مشارکت معاونت فرهنگی شهرداری شیراز از اقدامات صورت‌گرفته در زمینه ترویج کتابخوانی نابینایان بوده است.

کرونا مانع اشتغالزایی نابینایان نشد

شایسته نیا با اشاره به ضرورت اشتغال نابینایان و تسهیل این موضوع برای آن‌ها، گفت: شیوع کرونا با تمام سختی‌ها و فراز و نشیب‌هایش منجر به ایجاد اشتغال برای اعضا شد؛ بر این اساس با گسترش فعالیت گروه تدوین محتوای موسسه، ۳ نیروی نابینا و کم بینا به درآمد نیمه‌پایدار رسیدند؛ همچنین برای تامین نیازهای فرهنگی و آموزشی یک استودیو تصویربرداری ایجاد شد که هدف آن ایجاد اشتغال برای نابینایان بوده است.

مهارت‌آموزی درراستای اشتغالزایی نابینایان فارس

وی همچنین از مشارکت نابینایان و کم‌بینایان استان فارس در راه‌اندازی خط تولید ماسک پارچه‌ای سخن گفت و ابراز داشت: در این حوزه تاکنون ۱۰هزار ماسک تهیه شده است.

مدیرعامل موسسه نابینایان توانگران برگزاری نخستین  جشنواره استانی آوا و نما با رویکرد نگاه هنری به مسائل نابینایان را از دیگر اقدامات این مجموعه در مرداد ۱۳۹۹ برشمرد و گفت: در این جشنواره ۵۰۰ اثر درقالب عکس و ۱۳۰ اثر صوتی به دبیرخانه ارسال شد و از این میان ۱۲ نفر از جمله ۳ نابینا برگزیده شدند؛ افزون بر این سومین همایش ملی توانمندی‌های علمی نابینایان و کم‌بینایان نیز آغاز شده است.

وی به تکمیل طرح راهنمای گردشگری نابینایان نیز اشاره کرد که منتشر خواهد شد.

پانزدهم اکتبر مصادف با ۲۳ مهر، روز جهانی نابینایان است روزی که عصای سفید هم نام دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha