استانداردسازی محصولات دانش‌بنیان برای حضور قوی‌تر در بازارهای جهانی

تهران- ایرنا- رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: فرآیند استانداردسازی و صدور گواهی محصولات دانش‌بنیان در سال "جهش تولید" با شتاب بیشتری در سراسر کشور گسترش خواهد یافت، این گواهی‌ها نقش مهمی در گسترش تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و راهیابی این محصولات به بازارهای داخلی و بین‌المللی دارد.

«نیره پیروزبخت» امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با تبریک فرا رسیدن روز جهانی استاندارد، افزود: با بازنگری و تصویب شیوه نامه ارزیابی محصولات دانش بنیان، گام اساسی در راستای شفافیت، چابک سازی و روان سازی فرآیند ارزیابی برداشته شده، به نحوی که راه برای ورود به بازارهای ملی و بین المللی هموار خواهد شد.

پیروزبخت گفت: سازمان ملی استاندارد ایران در تلاش است با همت مضاعف در حوزه محصولات دانش بنیان، نقش خود را در افزایش شتاب علمی کشور و مقابله با تحریم های ظالمانه ایفا کند.

وی اضافه کرد: به همین منظور، امسال صدور گواهی انطباق برای دست‌کم ۵۰ محصول دانش‌بنیان را در برنامه داریم، این در حالی است که در دو سال گذشته نیز در مجموع ۵۰ گواهی انطباق محصولات دانش‌بنیان صادر شده بود.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب امسال بار دیگر با اولویت قرار دادن اقتصاد کشور و رونق آن، سال ۹۹ را به جهش تولید نامگذاری کردند که پیش شرط این جهش به طور حتم رعایت استانداردها است.

وی تاکید کرد: توجه به تولید باکیفیت، توسعه صادرات و رونق فضای اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.

به گفته پیروزبخت، در این میان، بیتردید سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان یکی از اجزای تاثیرگذار بخش دولتی بر حسب وظایف قانونی خود همواره همراه بخش تولید و صنعت بوده و با اجرای استانداردها، زمینه حمایت از تولید و رونق کالای ایرانی و معرفی آن در سطح جهانی را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: در این شرایط استانداردهای ملی و بین المللی به عنوان ابزاری برای ارتقای سطح کیفیت تولید، نقش اساسی و تاثیرگذاری در تقویت موتور اقتصاد کشور و در نتیجه افزایش و جهش تولید ایفا می کند.

این مقام مسوول، درباره سایر اقدامات انجام شده از سوی این سازمان برای تحقق شعار سال افزود: استانداردهای تدوین شده برای کمک به تولیدکنندگان داخلی و تجار در سال جهش تولید مورد بازبینی قرار گرفت، زیرا استانداردها برای شرایط عادی نوشته شده و سختگیرانه نیست.

وی ادامه داد: لازم بود تدابیری برای شرایط بحرانی و حساس به منظور تامین سریع کالاهای اساسی و پرمصرف جامعه اتخاذ شود.

پیروزبخت خاطرنشان کرد: از طرفی با همکاری و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط، تصمیماتی برای رفع مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان با محوریت ایمنی و سلامت افراد جامعه همراه با افزایش سطح کیفی در نظر گرفته شد.

استاندارد و کرونا

این مقام مسوول درخصوص اقدامات انجام شده برای مقابله با ویروس کرونا در این سازمان، خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۳ استاندارد ملی تجهیزات پزشکی و حفاظت شخصی برای مقابله با این ویروس تدوین شده و به صورت رایگان در دسترس متولیان تولید این محصولات قرار گرفته است.

وی گفت: این استانداردها شامل دستکش های پزشکی، جراحی و معاینه یکبار مصرف، وسایل حفاظت تنفسی و ماسک های یک بار مصرف، پوشش ها و گان‌های جراحی و مواد ضدعفونی کننده بود. این استانداردها با تلاش محققان پژوهشگاه استاندارد و طرح و بررسی در کمیته های ملی تدوین استانداردهای مربوطه با حضور متخصصان تدوین استاندارد به تصویب رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha