استعدادیابی یکی از مهمترین اصول اولیه برای هررشته ورزشی به شمار میرود. شیوهای که اگر به درستی انجام شود بیتردید امکان سهیم شدن نسلهای مختلف در افتخارات یک رشته فراهم خواهد شد و گردش نخبگان ورزشی به راحتی انجام میشود. در رشته وزنهبرداری با توجه به سن پایین بازنشستگی و تمرینات سخت این مهم بیش از دیگر رشتهها به چشم خواهد آمد. در این زمینه اگر پیشکسوتان و قهرمانان ملی بتوانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند امکان توالی در قهرمانی افزایش پیدا میکند و این برای هر فدراسیونی یک افتخار بی نظیر است.
«محمدرضا براری» قهرمان اسبق وزنه برداری ایران و آسیا که سابقه حضور در بازیهای المپیک ۲۰۱۶ ریو را دارد در این زمینه باور دارد که یکی از رازهای موفقیت استان مازندران مربیانی است که به وقت، خود را برای موفقیت نسلهای مختلف خواهند گذاشت و ثمره آن نیز قهرمانانی مانند بهداد سلیمی، بهادر مولای، علیرضا یوسفی و امیر محمد رحیمی است.
متن کامل گفت وگو براری با خبرنگار ایرنا در زیر آمده است؛
کرونا وزنهبرداری را ۲ سال عقب انداخت
شرایط در ایران و جهان در حال شکلگیری است که برای رشته سنگینی مانند وزنهبرداری آسیب به شمار میرود. ممکن است برخی از ورزشکاران به خاطر این ویروس ۲ سال از وزنهبرداری عقب بمانند. اکنون تمرینات انفرادی است و این نمیتواند برای رشته هیجانی مانند وزنهبرداری مناسب باشد. البته تعویق المپیک برای برخی از ورزشکاران ما خوب شد و قهرمانی مانند سهراب مرادی که مصدوم بود خوب شد و در حال رسیدن به شرایط عالی است.
امکان بازگشتم وجود ندارد
در یکسال گذشته چند پیشنهاد از تیمهای لیگ برتری داشتم که هم برای وزنهزدن بود و هم برای مربیگری. اما ترجیح دادم تمرکزم روی استعدادیابی در شهر ساری و استان مازندران باشد. شاید قصد بازگشت داشته باشم اما منطقی فکر کنم باید ۲ سال تمرین داشته باشم. البته سنم نیز بالا خواهد رفت و تا به بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ برسم، سخت است که خود را در اوج نگه دارم. در کنار جوانترها هستم تا کمکی کنم. امیدوارم که بتوانم خدمتی به وزنهبرداری کرده باشم.
رحیمی آینده وزنهبرداری است
شاگردهای زیادی در استان مازندران در سطح حرفهای و آماتور دارم و به دنبال آن هستم از دل این افرادی استعدادهایی را به وزنهبرداری معرفی کنم. یکی از این استعدادهای «امیرمحمد رحیمی» است که تا یکسال دیگر به رده سنی بزرگسالان خواهد آمد. امیدوارم بتواند در دسته ۱۰۹ کیلوگرم جای بزرگان ما را پر کند. او یکی از آیندهدارهای وزنهبرداری ایران به شمار می رود. استان مازندران با وجود قهرمانان بزرگی مانند یزدانی، سلیمی، مولایی، عابدینی و ... قطب ورزش کشور است.
راز موفقیت ورزشی مازندران مربیان سازنده است
در استان مازندران در همه رشتهها مربیان سازندهای حضور دارد که بر روی استعدادها کار خواهند کرد. یکی از رازهای موفقیت این استان در ورزش مربیان سازنده است. امیدوارم این شیوه از استعدادیابی در سراسر ایران باب شود. البته در کنار دست شماری از استعدادهای شمشیربازی، والیبال و کراسفیت تمرینات بدن سازی را انجام خواهند داد.
کراسفیت هیجان به وزنهبرداری خواهد آورد
وزنهبرداری را نباید در وزنه زدن و چند حرکت خلاصه کنیم بلکه لازم است که حرکات ترکیبی به آن اضافه شود. کراسفیت که ترکیبی از چند رشته هیجان است میتواند برای وزنهبرداری مفید باشد و هیجان را به این رشته تزریق کند. امیدوارم بتوانیم زیباییهای کراسفیت را به وزنهبرداری اضافه کنیم.
علی داودی نیاز به مربی تخصصی دارد
یکی از استعدادهای ما در وزنهبرداری علی داودی قهرمان جوانان جهان در دسته فوق سنگین است. او تمام معیارهای موفقیت را دارد و اگر بتواند رکوردهای کنونی را بزند بدون شک به یکی از سکوهای قهرمانی در توکیو خواهد رسید. داودی باید به صورت ویژه و زیر نظر مربی خود تمرین کند تا بتواند در آینده رقیبی برای غول گرجستانی باشد. داودی توانایی شکستن بسیاری از رکوردها را دارد.
وزنهبرداران المپیکی آمادهای داریم
به جز علی داودی که سهیمه او قطعی شده، علی هاشمی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم نیز تقریبا سهمیه المپیک را کسب کرده است. او عنواندار جهان است و میتواند با استفاده از تجربیات خود در کشور ژاپن موفق باشد. در دسته ۹۶ کیلوگرم نیز کیانوش رستمی و سهراب مرادی عنواندار المپیک هستند و این نشان از آن دارد که ما باید به توکیو خوشبین باشیم. البته این دو وزنهبردار کار خود را سخت کردند و باید یکی از آنان مساقر توکیو شود.
نظر شما