خبر فوری: رفع فیلترینگ

جلالی: از ۲۷ مهر محدودیتی برای همکاری‌های نظامی با جهان نداریم

مسکو- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با اشاره به اینکه بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران رفع می‌شود، اظهار کرد: به طور قطع با کشورهای علاقه‌مند در حوزه‌های فنی- نظامی همکاری خواهیم کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا؛ «کاظم جلالی» در گفت وگو با خبرگزاری اینترفاکس روسیه تصریح کرد: در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد به صورت واضح و روشن آمده که از تاریخ ۱۸ اکتبر تحریم های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران رفع می شود. آمریکایی ها تلاش بسیار زیادی کردند تا این قطعنامه را خنثی کنند، اما در این مسأله منزوی ماندند.
وی گفت: جامعه جهانی توانست در این مسأله با آمریکا مقابله کند و روسیه و چین تلاشهای زیادی از خود نشان دادند.
جلالی توضیح داد: در دهه های گذشته و از زمان جنگ تحمیلی از جانب صدام حسین، بسیاری از کشورها از او(صدام) حمایت می کردند و ما در دریافت تسلیحات تجهیزات جنگی محرومیت های زیادی را تحمل کردیم. آن زمان برای ما روشن شد که لازم است خودمان در این صنعت سرمایه گذاری کنیم و در زمینه دفاعی آماده باشیم. به همین دلیل توانایی خودمان در زمینه تولید تسلیحات نظامی و تجهیزات جنگی در داخل کشور را افزایش دادیم و کاملاً در بسیاری از صنایع خودکفا هستیم.
وی افزود: البته که ما به طور قطع با کشورهای علاقه‌مند در حوزه فنی- نظامی و در مسأله خرید تجهیزات لازم برای ما، همکاری خواهیم کرد. برای ما محدودیتی وجود نخواهد داشت و ما با تدبیر از این مسأله استفاده خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در زمان حاضر مورد مشخصی در حوزه همکاری های فنی- نظامی بین مسکو و تهران وجود دارد، جواب داد: «ما روابط خیلی خوبی با مسکو داریم و روسیه کمک زیادی به ما کرد و با قطعنامه آمریکایی ها مقابله کرد و به آن رأی منفی داد و ما رایزنی های بسیار نزدیکی را در این مسأله انجام می دهیم. در خصوص همکاری های نظامی باید بگویم که البته ما برنامه ای در این رابطه تهیه کرده ایم و این برنامه ها با گذشت زمان اجرا خواهند شد.»

 وی همچنین گفت: ایران در بسیاری از حوزه های تأمین تجهیزات نظامی توانسته است به سطح بالایی دست یابد. علاوه بر آن، پتانسیل صادرات تجهیزات نظامی خود را نیز دارد و با احتساب رفع محدودیتها ما خواهیم توانست تسلیحات خود را صادر کنیم، می توانیم آنها را بفروشیم و سود خود را از آن کسب کنیم. اگر نیازی به خرید برخی تسلیحات داشته باشیم، هیچ محدودیتی برای ما وجود نخواهد داشت و ما آماده خواهیم بود که در این حوزه کار کنیم.


توافقنامه تولید مشترک واکسن کرونا بین ایران و روسیه
جلالی در موارد توافق بین تهران و مسکو برای تولید مشترک واکسن نیز اظهار کرد:  گفت وگو در این مورد بین ایران و روسیه در جریان است و طبیعتاً در تماس تلفنی چندی پیش رؤسای جمهوری نیز به این موضوع اشاره شد. من خیلی امیدوارم که ما بتوانیم قدمهای موثری را با هم در این زمینه برداریم.

موضع ایران در خصوص قره باغ

 سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه همچنین در ارتباط با مواضع ایران در ارتباط با مناقشه قره باغ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت: قبل از هر چیز، اینکه ما خواهان صلح بین دو کشور همسایه هسیتم و معتقدیم این جنگ می تواند به ضرر مردم دو کشور و مردم کل منطقه باشد. به این دلیل جمهوری اسلامی ایران با حفظ موضع بیطرف در این مسأله، به شکل فعالانه ای با مقامات مسؤول این دو کشور همسایه کار می کند. ما تلاشهای لازم را به کار می گیریم و آنها را به خویشتنداری فرا می خوانیم.
 جلالی اظهار کرد: نکته دوم اینکه ما از آن ابتکاراتی که منجر به مصالحه بین دو کشور می شود، استقبال می کنیم؛ از جمله از ابتکاری که روسیه با میانجیگری «ولادیمیر پوتین» انجام داد و وزرای خارجه آذربایجان و ارمنستان به مسکو آمدند و مذاکره کردند.
 وی افزود: نکته سوم این است که ما از سایر ابتکاراتی که به هر شکل می توانند منجر به صلح شوند، استقبال می کنیم. گزینه های مختلفی وجود دارند؛ برخی می گویند فرمت میانجیگری ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن بر اساس مدل فرمت آستانه یا مدلهای دیگر- به عنوان مثال یک مدل مشترک بین گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا و ایران و ترکیه- و سایر ابتکارات. این ابتکارات نیز می بایست بررسی شوند. فکر می کنیم این ابتکارات می بایست مؤثر باشند و در نهایت موجب صلح بین آذربایجان و ارمنستان شوند.
محدودیت تسلیحاتی ایران روز ۲۷ مهرماه به پایان می رسد و آمریکا در ماههای اخیر همه تلاش های ممکن را برای تمدید آن بکار گرفت اما این تلاش ها به شکست انجامید.

تنش ترامپ با ایران و جامعه جهانی از سال گذشته و هنگامی آغاز شد که  ایالات متحده از برجام خارج شد و دیگر کشورها، واشنگتن را  درتصمیمات علیه این توافق همراهی نکردند. از میانه‌های سال ۲۰۱۹ رسانه‌های جهان بر پایان تحریم تسلیحاتی ایران (از ۱۸ اکتبر- ۲۷ مهر) تمرکز کردند و مخالفت با نخستین امتیاز حقوقی و سیاسی توافق هسته ای برای تهران، کاخ سفید را به تکاپو وا داشت.

در نخستین رودررویی جدی دولت آمریکا با قدرت‌های جهان حدود دو ماه قبل ۱۳ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد با قطعنامه پیشنهادی کاخ سفید برای تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران مخالفت کردند. همین امر آتش کینه و لجاجت کودکانه ترامپ را برانگیخت. وزیر امور خارجه وی سپس با حضور در مقر سازمان ملل در نیویورک کوشید ضربه اصلی را به برجام وارد آورد و مدعی شد ساز وکار حل اختلاف توافق هسته‌ای را فعال ساخته است. همه امضاکنندگان برجام در کنار اکثر اعضای شورای امنیت، واشنگتن را دارای صلاحیت برای استفاده از این بند توافق ندانستند زیرا ۲ سال قبل، دولت آمریکا همه تعهدات و الزامات توافق را زیرپا گذاشته و به صورت رسمی از آن خارج شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha