به گزارش ایرنا به نقل از منابع فرانسوی، همزمان با اوج شیوع موج دوم ویروس کرونا در سراسر قاره سبز، محدودیت های کرونایی تشدید شده و اقدامات سختگیرانه ای از جمله مقررات منع رفت و آمد برای ۲۰ میلیون فرانسوی، ممنوعیت تجمع در لندن، تعطیلی مدارس در لهستان و ...به امید مهار موج دوم همه گیری کووید ۱۹ از روز گذشته در سراسر این قاره دوباره اعمال شده است.
آمارهای رسمی نشان می دهند که از ابتدای شیوع بحران کرونا در قاره اروپا، بیش از ۶ میلیون و ۹۱۴ نفر به همه گیری کووید ۱۹ مبتلا شده اند؛ که در این میان بیش از ۲۳۸ هزار نفر جان خود را از دست داده اند و بیش از سه میلیون و ۱۹۲ هزار نفر بهبود یافته اند.
خبرگزاری فرانسه نوشت: در فرانسه که روز گذشته با اعلام بیش از ۳۲ هزار مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته خود رکورد جدیدی ثبت شده است؛ مقررات منع رفت و آمد از شب گذشته در دوازده شهر بزرگ از جمله پاریس و حومه آن اعمال شده است؛ نزدیک به ۲۰ میلیون فرانسوی بنابر اطلاعیه دولت، به اجبار باید از ۹ شب تا ۶ صبح به منظور مهار شیوع موج دوم کرونا در منزل خود بمانند.
نشریه فرانسوی لوموند همچنین به نقل از نخست وزیر فرانسه، برقراری دوباره وضعیت اضطراری در این کشور را از روز شنبه (۱۷ اکتبر) اعلام کرده است.
لوموند افزود: خیابان های پایتخت این کشور آرام آرام در سکوت فرو می روند، وضعیتی که از سال ۱۹۶۱ تاکنون بی سابقه بوده است.
در حالی که شیوع ویروس کرونا در جهان همچنان رو به افزایش است، سازمان جهانی بهداشت، روز شنبه، وضعیت شیوع این ویروس در قاره اروپا را «بسیار نگرانکننده» توصیف کرد.
میزان شیوع ویروس کرونا در هفته جاری در اروپا نسبت به هفته پیش ۴۴ درصد افزایش داشته است که این رقم، میزان گستردگی شیوع این ویروس در این قاره را نشان میدهد.
خبرگزاری فرانسه ادامه داد: در انگلیس همچنین با بیش از ۷۰۰ هزار مبتلا و بیش از ۴۳ هزار جانباخته ناشی از شیوع ویروس کرونا، محدودیت های کرونایی از روز گذشته تشدید شده است؛ دولت لندن اعلام کرد که در سرزمین انگلستان با ۵۵ میلیون جمعیت، تجمع داخل منزل با اقوام و یا دوستان و آشنایان خود به عبارتی تجمع بیش از شش نفر ممنوع است.
یورونیوز فرانسوی گزارش داد: در ایرلند شمالی، رستوران ها به مدت یک ماه تعطیل شدند و تعطیلات مدارس تمدید شد.
تارنمای خبری دوویچه وله نوشت: موارد جدید ابتلا به کرونا برای سومین روز متوالی در آلمان افزایش یافت و ظرف ۲۴ ساعت به هفت هزار و ۸۳۰ مورد رسید. «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان از "یک مرحله بسیار جدی" صحبت کرده و از مردم خواسته است تماسها و سفرهای خود را محدود کنند و روابط اجتماعی خود را به حداقل ترین سطح ممکن کاهش دهند.
صدراعظم آلمان هشدار داد: در این شرایط دیگر کافی نیست که فاصله را رعایت کنید و ماسک بزنید؛ روزهای دشواری در پیش است؛ لطفا در خانه بمانید.
وی تاکید کرد: شیوع ویروس کرونا سریعتر از شش ماه پیش یعنی در ماههای مارس و آوریل است؛ به همین دلیل حالا هر روز تعیین کننده است.
خبرگزاری فرانسه همچنین ادامه داد: در ورشو پایتخت لهستان و سایر شهرهای بزرگ این کشور، محدودیت های جدیدی اعمال شده است؛ مدارس تعطیل شده و آموزش از راه دور اجرایی می شود، رستوران ها باید ساعت ۹ شب تعطیل شوند، مراسم عروسی ممنوع و تعداد افراد حاضر در مغازه ها، فروشگاه ها، وسایل حمل و نقل عمومی و مراسمات مذهبی محدود می شود.
در جمهوری چک که بالاترین میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در هر صد هزارنفر از ساکنان این قاره را دارد، دولت از ارتش خواسته است یک بیمارستان صحرایی ۵۰۰ تختخوابی در خارج از پراگ (پایتحت این کشور) دایر کند.
در بلژیک نیز ممنوعیت عبور و مرور شبانه وضع شده و کافهها و رستورانها دستکم به مدت یک ماه بسته شده است. بلژیک نیز بیشترین آمار قربانیان را در موج اول این بیماری نسبت به جمعیت خود در جهان داشت.
ایتالیا که از ابتدای شیوع کرونا در جهان در ماههای نخست، گوی سبقت را در موارد ابتلا از دیگر کشورهای اروپایی ربوده بود، روز جمعه با اعلام بیش از صد هزار مورد جدید ابتلا به کرونا، رکورد تازه ای ثبت کرده است؛ در حالی که رستوران ها در لومباردی (شمال این کشور) از نیمه شب تعطیل شده اند و کامپانیا (جنوب غربی این کشور) این هفته مدارس خود را تعطیل کرده است.
پیش تر، «جوزپه کونته» نخست وزیر ایتالیا همزمان با اوج دوباره شیوع بیماری کووید ۱۹ در بخشهایی از اروپا، پوشیدن ماسک را باهدف مقابله با شیوع کرونا الزامی و وضعیت اضطراری را تا آخر ماه ژانویه سال میلادی آتی تمدید کرده بود.
وی هشدار داد: افرادی که هنگام خارج شدن از منزل ماسک نزده باشند، ممکن است هزار یورو جریمه شوند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید -۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تاکنون بیش از ۴۰ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا شده اند که از این تعداد بیش از یک میلیون و ۱۱۵ هزار نفر جان خود را از دست داده اند؛ بیش از ۲۹ میلیون نفر از مبتلایان نیز بهبود یافته اند.
نظر شما