جشنوارۀ ملی موسیقی جوان، امید به آینده موسیقی ایران است

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، این رویداد بزرگ هنری را نمونه‌ای روشن از امید به آینده و فردای موسیقی ایران عنوان کرد که پیشینۀ فرهنگ موسیقی کشور و میراث‌داری استادان و پیشکسوتان را پشتوانۀ گران‌سنگ خود دارد.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان ،در پیام سیدعباس صالحی به جشنواره ملی موسیقی جوان آمده است : فرهنگ و هنر این سرزمین پهناور درازای تاریخ و سیر تحولات گونه‌گون، با عزم و همت هنرمندان خود، در اندیشه و جان نسل‌های مختلف تداوم و جریان یافته است. در این میان، هنر موسیقی از گذشته تا امروز در تعامل با جامعه و جهان پیرامون پنجرۀ گفت‌وگو را گشاده‌تر و سیر حرکت فرهنگی را هموارتر کرده است.

وی در این پیام ،جشنوارۀ ملی موسیقی جوان را نمونه‌ای روشن از امید به آینده و فردای موسیقی ایران عنوان کرد که پیشینۀ فرهنگ موسیقی کشور و میراث‌داری استادان و پیشکسوتان را پشتوانۀ گران‌سنگ خود دارد. نوجوانان و جوانانی که با شوق و امید موسیقی ریشه‌دار فرهنگی را برگزیده‌اند، آموخته‌اند و برای پایندگی و روشن نگه‌داشتن چراغ موسیقی باانگیزه و علاقه تلاش می‌کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در ادامه این پیام می افزاید: جشنوارۀ ملی موسیقی جوان، بستری است برای شناسایی استعدادهایی که موسیقی دستگاهی، نواحی و کلاسیک را از استادان آموخته و پاس می‌دارند و فردای روشن موسیقی کشور را با آواها و نواهای امروز خود نوید می‌دهند.
اگرچه شرایط اخیر جهان و جامعه متأثر از بیماری کووید ۱۹ موجب شد حضور جوانان در چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان به شکل مرسوم ممکن نشود، اما اجراهای جوانان در تجربه‌ای جدید در فضای مجازی یادگاری است که در تاریخ موسیقی این کشور ثبت خواهد شد.
صالحی در انتهای این پیام،‌از استادان و داوران چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان، برگزارکنندگان و نوجوانان و جوانانی که در این دورۀ جشنواره همراهی و همکاری داشته‌اند، صمیمانه قدردانی کرد.

چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان در یک نگاه

چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و مشارکت استادان موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران با حمایت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

جشنوارۀ ملی موسیقی جوان به مثابه آزمونی هنری است که امکانی برای ارزیابی وضعیت کمی و کیفی آموزش موسیقی در کشور فراهم می‌کند.

این رویداد طبق تعاریف بین‌المللی یک مسابقۀ موسیقایی است و در سه بخش موسیقی دستگاهی ایران، موسیقی کلاسیک، و موسیقی نواحی ایران برگزار می‌شود.

در بخش موسیقی دستگاهی ایران خوانندگان و نوازندگان سازهای تار، تنبک، دف، سنتور، سه‌تار، عود، قانون، کمانچه، نی، در بخش موسیقی کلاسیک نوازندگان سازهای اُبوا، پیانو، ترومبون، ترومپت، فلوت، کلارینت، کنترباس، گیتار، ویلن، ویلنسل، ویولا، هورن و در بخش موسیقی نواحی ایران خوانندگان و نوازندگان سازهای زهی، بادی و کوبه‌ای از مناطق مختلف کشور به رقابت خواهند پرداخت.

همچنین، در حوزۀ موسیقی دستگاهی، بخشی برای حفظ کل ردیف موسیقی ایرانی و بخشی نیز با عنوان بخش ویژۀ موسیقی دستگاهی: آفرینش در تکنوازی در نظر گرفته شده است.

این جشنواره در قالب سه گروه سنی الف (۱۵ تا ۱۸ سال، متولدین سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴)، ب (۱۹ تا ۲۳ سال، متولدین سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰) و ج (۲۴ تا ۲۹ سال، متولدین سال‌های ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵) برگزار می‌شود.

مرحلۀ نهایی داوریِ چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی با حمایت دفتر موسیقیِ معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط انجمن موسیقی ایران در حال برگزاری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha