به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از لاپاز؛ با اینکه هنوز نتیجه رسمی و فراگیر شمارش آرای انتخابات روز یکشنبه منتشر نشده است، اما ۲ پویش مستقل در حوزه های رای گیری، نشانگر پیشتازی حدود ۲۰ درصدی "لوئیس آرس" جانشین مورالس از کارلوس مسا نزدیک ترین رقیبش و بسیار بالاتر از میزان مورد نیاز برای جلوگیری از کشیده شدن انتخابات به دور دوم در ماه نوامبر است.
جنین اونز رییس جمهوری موقت بولیوی در پیامی توئیتری با تبریک پیروزی به نامزد پیروز نوشت که ما هنوز نتیجه رسمی شمارش رای ها را در اختیار نداریم، اما بر اساس داده هایی که تاکنون به دست آورده ایم، آقای آرس در انتخابات برنده شده است.
آرس با درخواست آرامش در این کشور به شدت دوقطبی، گفت که بر اساس اصول "حزب جنبش به سوی سوسیالیسم" خود، برای تشکیل دولت وحدت ملی تلاش خواهد کرد.
نامزد ریاست جمهوری بولیوی برای پیروزی نهایی و قاطع در دور نخست یا باید بیش از ۵۰ درصد آرا را به دست آورد و یا همراه با پیشی گرفتن دستکم ۱۰ درصدی از رقیبش، ۴۰ درصد آراء را به خود اختصاص دهد.
آرس بر اساس نتیجه های مستقل، با کسب اندکی بیش از ۵۰ درصد آرا، حدود ۲۰ امتیاز از رقیب خود بیشتر رای آورده است.
آرس که در دوره 10 ساله تصدی مقام وزیر اقتصاد در دولت مورالس، شاهد اوج گیری نرخ رشد اقتصادی بولیوی و کاهش شدید میزان فقر بود، برای قرار دادن دوباره کشور در مسیر رشد، کارزار دشواری در پیش روی دارد. زیرا دیگر اثری از افزایش ناگهانی درآمد صادرات مواد معدنی که به پیشرفت اقتصادی این کشور کمک کرد، وجود ندارد و تاثیر منفی همه گیری ویروس کرونا بر این کشور فقیر که به آب های آزاد دسترسی ندارد، بیشتر از تقریبا همه کشورهای دارای درآمد سرانه مشابه بوده است.
تاکنون نزدیک به هشت هزار و ۴۰۰ تن از شهروندان این کشور ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفری به علت بیماری کووید ۱۹ جان سپرده اند.
مقام های تازه انتخاباتی بولیوی از شرکت مورالس در رقابت های انتخاباتی روز یکشنبه حتی برای عضویت در کنگره جلوگیری کردند و او در صورت بازگشت به کشورش، با پیگرد قانونی به اتهام حمایت از تروریسم روبه رو خواهد بود که از سوی دولت آمریکا به او وارد شده است.
بولیوی که زمانی از لحاظ سیاسی یکی از متزلزل ترین کشورهای آمریکای لاتین بود، در هنگام ریاست جمهوری مورالس که نخستین رئیس جمهوری بومی این کشور نیز بود، دوره ۱۴ ساله کم نظیر باثباتی را تجربه کرد.