مهدی شیبانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال افزون بر ۱۵ هزار تن محصول ذرت علوفهای برای تامین نهاده مورد نیاز پرورش دام و طیور از ۳۰۰ هکتار کشتزار در بخش رخ شهرستان تربتحیدریه برداشت و روانه بازار مصرف میشود.
وی ادامه داد: تولید ذرت علوفهای با توجه به فعالیت واحدهای دامپروری و جمعیت زیاد دامهای سبک و سنگین در جنوب خراسان رضوی از پارسال در تربتحیدریه رواج بیشتری یافته زیرا این محصول نه تنها نقش موثری در ایجاد اشتغال دارد بلکه برای تامین خوراک دام به منظور افزایش میزان تولید گوشت قرمز و شیر بسیار مهم است.
مدیر جهاد کشاورزی رخ حجم امسال تولید ذرت علوفهای کشاورزان تربتی را ۲۰۰ درصد بیشتر از پارسال اعلام و بیان کرد: کار برداشت این محصول اواسط شهریور آغاز شده و تا انتهای مهر ماه جاری ادامه دارد.
وی گفت: حجم میانگین برداشت ذرت علوفهای از هر هکتار مزارع این خطه افزون بر ۴۰ تن محصول است.
شیبانی افزود: امسال به منظور دسترسی به حداکثر ظرفیت تولید ذرت علوفهای همه اقدامات کارشناسی و عملیاتی لازم برای مبارزه با انواع آفتها و بیماریهای گیاهی همچون آگروتیس (طوقه بر)، کارادرینا (برگخوار) و پیرائوستا (ساقهخوار) در کشتزارهای منطقه رخ صورت گرفته است.
وی "ذرت علوفهای" در زمره گیاهان بسیار ارزشمند از لحاظ اقتصادی توصیف و بیان کرد: این گیاه در زمینهای کشاورزی با خاک فقیر نیز به خوبی رشد میکند. برداشت آن به صورت مکانیزه با دستگاه چاپر انجام میشود.
مدیر جهاد کشاورزی رخ در ادامه گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: امسال ارقام "۷۰۴، ماکسیما و مای" ذرت علوفهای در مزارع این محصول در سطح بخش رخ شهرستان تربتحیدیه کشت شده است.
وی همچنین "کمبود دستگاه برداشت" را مشکل عمده در برداشت ذرت علوفهای ذکر و بیان کرد: کشاورزان و مالکان تراکتورها در بخش خدماتی لازم است برای کشت و کار سال آینده با استفاده از "تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون" نسبت به خرید "دستگاه برداشت" اقدام کنند.
شیبانی گفت: کشاورزان ذرتکار همچنین میبایست به منظور افزایش بهرهوری منابع آب و خاک، به جای ارقام دیررس و پرآبطلب ارقام زودرس و میانرس ذرت علوفهای را بکار گیرند.
بخش رخ به مرکزیت "رباط سنگ" ۲۶ هزار نفر جمعیت در ۵۳ روستا و ۴۷ پارچه آبادی دارد.
این بخش از شهرستان تربتحیدیه با ۲۰ هزار هکتار زمین کشت محصولات آبی و دیم و ۸۰۰ هکتار باغ یکی از قطبهای کشاورزی در خراسان رضوی محسوب میشود.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد. ۷۰ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.
تربتحیدریه دارای چهار بخش "مرکزی، جلگه رخ، کدکن، بایگ" و چهار شهر، هشت دهستان و ۱۳۶ روستا است.
بخش کشاورزی تربتحیدریه با تولید ۳۷ نوع محصول زراعی و ۳۱ نوع محصول باغی رتبههای پنجم و سوم زراعت و باغداری را در خراسان رضوی دارد.
نظر شما