به گزارش ایرنا ، احمد حسین زادگان روز پنجشنبه در جلسه شورای معادن مازندران افزود : در بررسی معادن غیر فعال رویکرد بازگشت به فعالیت و حفظ اشتغال جدی است ، ضمن این که مسایل زیست محیطی و حفظ عرصه های منابع طبیعی استان هم در این بررسی خط قرمز محسوب می شود.
طبق آمار رسمی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران از ۲۵۷ معدن دارای پروانه بهره برداری در استان ، ۱۵۳ معدن برابر با ۶۰ درصد غیر فعال است.
نماینده عالی دولت در مازندران در این نشست دستگاه های حاکمیتی منابع طبیعی و محیط زیست را ملزم کرد با ارائه دلایل و مستندات منطقی و قانونی ، در تعیین تکلیف معادن غیر فعال همکاری جدی داشته باشند.
رئیس شورای معادن مازندران گفت : دستگاه های حاکمیتی ذیربط اگر لازم شد برای صاحبان معادن استان شروطی را قایل شوند و با هدف برای از سرگیری فعالیت معادن کمک کنند.
حسین زادگان از اوقافی بودن عرصه های معادن به عنوان یکی از مشکلات معادن غیرفعال مازندران یاد کرد و از مسئولان این مجموعه خواست تا با گرفتن حق و حقوق خود ، اجازه فعالیت برای معادن غیرفعال صادر کنند.
وی از تعارض محلی به عنوان علت دیگر غیرفعال بودن بعضی از معادن استان نام برد و گفت : این مسایل باید با همکاری و تعامل و البته توجه به خواسته های اهالی حل و فصل شود.
استاندار مازندران همچنین از دستگاه قضایی استان خواست تا با بررسی همه جانبه ، به مسایل و مشکلات معادن استان توجه کند و تا آن جایی که قانون و مقررات اجازه می دهد در باز برگرداندن معادن غیر فعال استان همکاری کند.
حسین زادگان به اهمیت فعالیت معادن شن و ماسه در غرب استان اشاره کرد و گفت : طبق بررسی های صورت گرفته بیشترین ساخت و ساز در غرب استان انجام می شود که بشدت با کمبود شن و ماسه و در عین حال تقاضای بالا مواجه هستند.
وی با اشاره به این که اکنون قیمت هر تن شن و ماسه در غرب مازندران ۲ تا سه برابر بیشتر از منطقه مرکزی و شرق استان عرضه می شود ، افزود : معادن واقع در مناطق جلگه ای نظیر غرب استان را که مشکلات زیست محیطی دارند ، می توان با تدبیر و شرط کاشت درخت و به کارگیری تجهیزات پیشرفته به فعالیت بازگرداند.
نماینده عالی دولت در مازندران فعال شدن معادن زغال سنگ ، روی و فلورین در استان را مورد تاکید قرار داد و گفت : ظرفیت های معدنی استان به غیر شن و ماسه زیاد است که باید فعالیتشان از سر گرفته شود.
سلب صلاحیت و واگذاری ۲۲ معدن مازندران
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران هم مشکلات زیست محیطی ، تعرض به منابع طبیعی ، وجود معارضان محلی ، عدم انجام تعهدات ، اوقافی بودن و وجود حکم سلب صلاحیت را از جمله مشکلات اصلی در غیر فعال بودن ۶۰ درصد معادن استان اعلام کرد.
حسینعلی قوانلو با اعلام این که هم اکنون واگذاری ۲۲ معدن استان در مرحله چاپ مناقصه قرار دارد ، گفت : طبق دستوالعمل وزارت صنعت، تا سه ماهه آنیده همه مسایل و مشکلات معادن استان های کشور باید بررسی و تعیین و تکلیف شود.
وی با تشریح مسایل و مشکلات معادن غیر فعال استان ، توضیح داد : از ۷۷ معدن شن و ماسه استان ۳۶ معدن ، از ۷۴ معدن واریزه کوهی و سنگ لاشه هم ۳۸ معدن و از ۵۰ معادن زغال سنگ نیز ۳۱معدن غیر فعال است.
او افزود : طبق بررسی های صورت گرفته ۱۸ معدن استان با مشکلات زیست محیطی و منابع طبیعی ، ۲ معدن با مشکلات اوقافی و ۳۶ معدن با اتمام پروانه فعالیت مواجه هستند ، ضمن این که از صاحبان ۲۲ معدن سلب صلاحیت شده ، ۲۶معدن با مشکل عدم انجام تعهدات مواجه هستند و فعالیت ۱۶ معدن نیز به خاطر تنش های ناشی از تعارض محلی متوقف است.
قوانلو گفت : اگرچه کمیته تعامل از سر گیری فالیت معادن استان فعال است و شخص استاندار مازندران نیز بشدت پیگیری می کند، اما باید برای حفظ اشتغال سه هزار و ۷۰۰ نفری در این معادن ضمن همکاری ، بر اساس قوانین و مقررات عمل کنیم.
رئیس سازمان صنعت مازندران به تعطیلی هر چهار معدن گچ و تعداد زیاد معدن پوکه و فلورین و بویژه زغال سنگ اشاره کرد و افزود: محصولات این معادن در داخل استان تقاضای مصرف قابل توجهی دارد که باید با حل مشکلات دوباره به خط تولید برگشت کنند.
وی یکی از مشکلات اساسی فعلی معادن فعال استان را کمبود نقدینگی و یا سرمایه در گردش عنوان کرد و ادامه داد : به رغم تلاش و مصوبات استانی اما هنوز تجهیزات و امکانات معادن به عنوان وثیقه نزد بانک های پذیرفته نمی شود.
قوانلو به اهمیت حل مشکلات معادن شن و ماسه در غرب استان نیز اشاره کرد و گفت : امیدواریم با همکاری صاحبان معادن غیر فعال و رویکرد حمایتی دولت بویژه شخص استاندار این مشکلات حل فصل شود.
وی نیاز سالانه مازندران به مواد معدنی را ۱۵ تا ۱۶میلیون تن اعلام کرد.
نظر شما