اوجگیری جهشی کرونا و نفسهایی که از شماره می‌افتند

تربت‌حیدریه- ایرنا- سومین اوجگیری جهشی شیوع ویروس همه‌گیر کرونا همزمان با فصل پاییز که افزایش بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را در پی داشته این روزها دغدغه اصلی مردم و مسوولان است زیرا علاوه بر تداوم فشار طاقت‌فرسا و مضاعف به کادر درمان مرحله دیگری از تدابیر و محدودیتهای سخت و بیشتر پیشگیرانه اجتماعی را به دنبال دارد.

۳۰ بهمن پارسال وزارت بهداشت نخستین مشاهده دو بیمار با تست مثبت کرونا را علام کرد و پس از آن تاخت و تاز این ویروس همه‌گیر ابتدا شهرهای قم و رشت را هدف گرفت و سپس به تدریج دیگر مناطق کشور درگیر خود کرد.

مراجعه روزافزون بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به مراکز درمانی و آغاز روند فزاینده جان باختن هموطنانمان بخاطر شیوع ویروس کرونا حساسیت عمومی مردم و مسوولان را برانگیخت تا برای مقابله با این ویروس منحوس علاوه بر رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی، محدودیتهایی نیز در سطح جامعه اعمال شود.

دو اوجگیری نخست شیوع ویروس کرونا نه تنها تلاش دولت را در افزایش زیرساختهای بهداشت و درمان و تلاش شبانه‌روزی و بی‌وقفه کادر درمان را برای مهار بحران در پی داشت بلکه به حساسیت و مردم و درک اهمیت موضوع انجامید بطوری که رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اجرای صحیح فاصله‌گذای فیزیکی در سطح جامعه افقی امیدبخش را نمایان کرد. 

اما این امید به مهار ویروس کرونا با فرارسیدن فصل گرم سال و آغار سفرهای تابستانی رفته‌رفته رنگ باخت زیرا حاصل آن افزایش شمار بیماران کووید ۱۹ در همه نقاط کشور بود. 

این وضعیت خیلی زود با اعلام محدودیتهای جدید اجتماعی و اقدام‌های پیشگیرانه از تعطیلی بوستانها و مراکز شلوغ و پر رفت و آمد شهری گرفته تا اعمال محدودیت‌ برای سفرهای برونشهری، تعطیل فعالیت برخی واحدهای صنفی و حتی تالاهاری عروسی و آرامستانها از سوی دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا تا حدی روند شیوع ویروس منحوس را مهار کرد. 

با این وجود بی‌توجهی برخی از هموطنان نسبت به لزوم رعایت دستورات بهداشتی باعث شد تا بیماری کووید ۱۹ جمعیت بیشتری را در سطح کشور مبتلا نماید.

هم‌اینک نیز در شرایطی که شیوع ویروس همه‌گیر کرونا روندی صعودی دارد باز هم عده‌ای با بی‌توجهی و بی‌مسوولیتی کامل همچنان از ماسک بهداشتی صورت استفاده نمی‌کنند، فاصله لازم فیزیکی را در سطح اجتماعات ندیده می‌گیرند و مرتکب سفرهای غیرضروری و حضور در مراکز شلوغ و پرجمعیت می‌شوند.

همین امر نیز باعث شد تا دولت مجبور به وضع قوانین سختگیرانه بیشتری شود که از جمله آن می‌توان به مسدود شدن راههای منتهی به استانهای شمالی، ممنوعیت سفر به چند کلانشهر کشور و اعمال جریمه برای افراد فاقد ماسک بهداشتی صورت اشاره کرد.

اکنون در شرایطی که ویروس کرونا همه کشور را تحت تاثیر قرار داده و شمار بیشتری را به کووید ۱۹ مبتلا کرده برخی از مردم علاوه بر تمجید اقدام‌های دولت و تلاش کادر درمان در مبارزه با این بحران، معتقدند که می‌بایست محدویتهای پیشگیرانه از همان ابتدا اعمال شده و به تدریج با شدتی بیشتر ادامه می‌یافت زیرا بی‌توجهی ساده‌انگارانه نسبت به بحران بهداشتی جاری علاجی جز برخورد قهری ندارد. 

بر اساس آمارهای روز، میزان ابتلا و فوت ناشی از ویروس کرونا در کشور همچنان صعودی است اما گویا روند مبارزه فرسایشی و در این میان میزان توجه مردم نسبت به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اجرای صحیح فاصله‌گذاری فیزیکی در اجتماع کمتر شده و این نگرانیهای دولتمردان و دست‌اندرکاران جبهه بهداشت و درمان را به شدت عمیق کرده است. 

کرونا در اوجگیری سومش یاغی‌تر از پیش به جان مردم افتاده بطوری که نه تنها شمار مبتلایان جوان آن بالا رفته بلکه شکل ابتلا خانوادگی شده است. 

برخورد با ناقضان پروتکل‌های بهداشتی 

رییس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا گفت: اعمال جرایم و برخورد قانونی با افراد و مراکز متخلف از پروتکل‌های بهداشتی از جمله کسانی که ماسک نمی‌زنند نیازمند همکاری نیروی انتظامی، اصناف و دیگر نهادها است زیرا چنین اقداماتی در توان وزارت بهداشت نیست. 

علی‌اکبر حق‌دوست در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماری کووید ۱۹ هنوز هیچ واکسن و دارویی ندارد بنابراین تنها راه مبارزه و مدیریت این بیماری رعایت اصول بهداشت مانند شستشوی مرتب دستها، فاصله‌گذاری فیزیکی و پرهیز از حضور در اماکن شلوغ است. در این زمینه نیز علاوه بر اعمال مقررات سختگیرانه، نیاز است مردم هم با دقت بیشتر عمل کنند.

وی ادامه داد: در مبارزه با ویروس کرونا یک بخش کار اعمال قدرت و قانون بر رفتارهای فردی و بخش دیگر اتفاقاتی است که در اجتماعات مردم رخ می‌دهد و باید در مراکز تجمع همچون پاساژها، بازارچه‌ها، رستوران‌ها، تالارها و سالن‌های عزاداری و مراسم مختلف نظارت بیشتری اعمال شود و این اماکن تحت کنترل قرار بگیرند.

رییس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا گفت: رعایت فاصله گذاری اجتماعی و اجرای دورکاری به نوع عملکرد مسوولان دستگاهها و ادارات مربوط است. در بسیاری از دستگاههای اجرایی پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت می‌شود و این سطح از نکات ایمنی اگر به جامعه نیز منتقل شود شرایط متفاوتی را شاهد خواهیم بود.

ساده‌انگاری در مواجهه با ویروس کرونا

یک شهروند ساکن تربت‌حیدریه در جنوب خراسان رضوی گفت: برخی انگار هنوز به این باور نرسیده‌اند که بیماری کووید ۱۹ پولدار و فقیر، پزشک و تاجر و پیر و جوان نمی‌شناسد و تا چه حد می‌تواند کشنده باشد. شهادت شمار زیادی از مدافعان سلامت و حتی افرادی که از وضعیت مالی بسیار مناسبی نیز برخوردار بودند موید این واقعیت است.

حسین بهیاری‌فر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود اینکه هر روز در صدا و سیما، رسانه‌ها و فضای مجازی شاهد هشدارهای بسیار در ارتباط با خطر جدی ویروس کرونا هستیم اما برخی از مردم همچنان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و حتی با حضور در مراکز شلوغ و پرجمعیت به انتشار بیشتر این ویروس کمک هم می‌کنند. 

وی گفت: با اینکه به استفاده اصولی از ماسک و خودداری از حضور در مراکز شلغ و پرجمعیت و سفرهای غیرضروری بسیار تاکید شده است، اما این امر توسط برخی افراد بی‌مسوولیت نادیده گرفته می‌شود و باعث شده تا در موج سوم، ویروس کرونا افراد بیشتری آلوده کند.

افزایش تعداد تختهای آی.سی.یو 

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه از ابتدای مواجهه با ویروس کرونا تاکنون دو هزار تخت مراقبت‌های ویژه به مجموع تخت‌های مراکز درمانی کشور افزوده شده است گفت: تا پایان امسال نیز دو هزار تخت دیگر به مجموع این تخت‌ها افزوده خواهد شد.

دکتر قاسم جان‌بابایی در حاشیه بازدید از بیمارستان آموزشی درمانی نهم دی تربت‌حیدریه با بیان اینکه با توجه به وضعیت موجود و افزایش شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا، ظرفیت تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان نیز افزایش خواهد یافت افزود: با تمهیدات در نظر گرفته شده طی یک هفته آینده، ۸۰ تخت به مجموع تخت‌های بستری این مرکز درمانی افزوده می‌شود.

وی از تقویت تجهیزات آزمایشگاهی در کشور به عنوان یکی از اهداف وزارت بهداشت برای تسریع در فرآیند بیماریابی و کاهش شیوع کرونا نام برد و ادامه داد: تجهیزات آزمایشگاهی و ظرفیت کیت‌های تشخیص کرونا در تربت‌حیدریه افزایش خواهد یافت تا روند شناسایی بیماران سرعت بیشتری پیدا کند.

معاون وزیر بهداشت، تربت‌حیدریه را قطب درمانی منطقه دانست و گفت: ارایه خدمات درمانی به حدود یک میلیون نفر، تربت‌حیدریه را به قطب درمان در منطقه تبدیل کرده و نیاز است ظرفیت‌های درمانی این واحد دانشگاهی نیز افزایش یابد و در هین راستا تلاش می‌شود با بهره‌برداری هر چه زودتر از بیمارستان امام حسین (ع) این شهرستان، خدمت رسانی مطلوبتری به مردم منطقه انجام شود.

آژیر قرمز کرونا 

 معاون استاندار و فرماندار ویژه تربت‌حیدریه از به صدا درآمدن آژیر قرمز کرونا و اعمال محدودیت‌های جدید در پی موج سوم بیماری کووید ۱۹ و افزایش شمار مبتلایان به این بیماری در این شهرستان خبرداد.

علی رستمی در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: ستاد مقابله با ویروس کرونا در استان خراسان رضوی در پنج شهرستان نیشابور، سبزوار، تربت‌حیدریه، گناباد و کاشمر ۱۳ محدودیت جدید اعلام کرده است که از شنبه هفته آینده به مدت یک هفته به اجرا درمی‌آید و در صورت تداوم روند افزایش بیماران مبتلا به کووید ۱۹ این محدودیت استمرار می‌یابد.

وی تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای، کتابخانه‌ها، استخر سرپوشیده، سالن‌های سینما و تئاتر، موزه، تالاهاری پذایریی، آریشگاه و سالن‌های زیبایی زنانه، مساجد، مصلی نماز جمعه و هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش را از جمله محدودیت‌های جدید در راستای مقابله با ویروس کرونا در تربت‌حیدریه اعلام کرد.

فرماندار تربت‌حیدریه تعطیلی یک هفته‌ای باشگاه‌های ورزشی و بدنسازی، کافه، قهوخانه و قلیان‌سراها، باغ وحش، شهربازی، مراکز تفریحی‌ آبی و برگزار نشدن آیین عبادی سیاسی نمازجمعه را از دیگر محدودیت‌های اعلام شده در این شهرستان ذکر کرد.

وی بی‌توجهی مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حضور در مراکز شلوغ و پرجمعیت را عامل افزایش شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در این شهرستان دانست و افزود: تنها راه مقابله با بیماری کووید ۱۹، استفاده از ماسک و شست و شوی مستمر دست‌هاست و مردم باید با رعایت مقررات بهداشتی، به مدافعان سلامت در شکست این ویروس کمک کنند.

اعلام وضعیت قرمز در شهرهای جنوب خراسان رضوی 

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه از افزایش شمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در جمعیت زیرپوشش این واحد دانشگاهی خبرداد و گفـت: در موج سوم ویروس کرونا و همزمانی آن با فصل پاییز و شیوع ویروس آنفلوآنزا، در چها روز گذشته شمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در این منطقه روند صعودی دارد و تداوم این امر باعث بروز مشکلات بیشتری در بخش بهداشت و درمان می‌شود 

دکتر حسین ابراهیمی‌پور در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در چند روز گذشته و با همه‌گیری ویروس کرونا، روند بیماران بستری به نسبت ترخیصی‌ها در مراکز درمانی زیرپوشش دانشگاه علو پزشکی تربت‌حیدریه علوم افزایش یافته است، اظهار داشت:  هم‌اکنون از ۱۱۰ بیمار بستری در مراکز درمانی، ۱۵ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه آی.سی.یو بستری هستند که از این تعداد نیز وضعیت عمومی پنج بیمار وخیم و نگران کننده است.

وی بی‌توجهی در برگزاری مراسم عزاداری، بازگشایی زودهنگام مدارس، انجام سفرهای غیرضروری، حضور در مراکز شلوغ و پرجمعیت، دید و بازدیدهای خانوادگی و کمتر حساسیت شدن مردم در مواجهه با این بیماری علت اصلی اوج گیری دوباره ویروس کرونا در مناطق مختلف کشور و ازجمله در تربتحیدریه عنوان کرد و گفت: اعمال محدودیت‌های شدید و سختگیرانه باعث می‌شود در مبارزه با بیماری کووید ۱۹، موفق‌تر عمل کنیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه افزایش سطح آگاهی جامعه در استفاده از ماسک، اجرای صحیح فاصله‌گذاری اجتماعی و خودداری مردم از حضور در مراکز شلوغ و پرجمعت را به عنوان راهکارهای اساسی برای مهار ویروس کرونا در جامعه عنوان کرد و گفت: در همین راستان و برای تحقق موارد مورد اشاره، رژه موتوری مدافعان سلامت و  تذکر لسانی به افراد فاقد ماسک در سطح شهر تربت‌حیدریه در حال اجراست

وی با بیان اینکه با افزایش شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه، تمهیدات لازم برای افزایش تخت‌های بستری اتخاذ شده است و هیچگونه مشکلی در این زمینه وجود ندارد، افزود: بیمارستان آموزشی و درمانی نهم دی تربت‌حیدریه هم‌اکنون با بیشترین میزان ظرفیت به بیماران کرونا خدمت ارایه می‌دهد که با تداوم وضعیت موجود و افزایش بیماران بدحال در چند روز آینده، در بحث تامین دستگاه اکسژن با مشکل مواجه خواهیم شد.

دکتر ابراهیمی‌پور پیش‌بینی کرد که در صورت تداوم وضعیت موجود و بی‌توجهی مردم در رعایت پروتکل‌های بهدشتی، شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در چند روز آینده در تربت‌‍حیدریه به ۱۵۰ بیمار افزایش یابد که این امر علاوه بر ایجاد فشار و خستگی مضاعف به مدافعان سلامت، تداوم خدمت رسانی به مردم را نیز با مشکل جدی مواجه خواهد کرد.

وی به تکمیل گنجایش تختهای بخش آی.‌سی.‌یو این شهرستان اشاره کرد و با بیان اینکه در صورت تداوم افزایش آمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا، تربت‌حیدریه با کمبود تخت و تجهیزات پزشکی مواجه خواهد شد، اظها داشت: روند تداومی افزایش تعداد شهروندان مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در منطقه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه کار پذیرش بیماران را با مشکل مواجه می‌کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه هشدار داد: افزایش شمار شهروندان مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در این خطه از جنوب خراسان رضوی همه تختهای بستری و نیز بخش آی.‌سی.‌یو بیمارستان آموزشی درمانی نهم دی را پر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه در صورت وقوع این اتفاق برای پذیرش بیماران مبتلا به ویروس کرونا با تنگنای بسیار جدی مواجه می‌شود و افزایش آمار جانباختگان ناشی از ویروس کرونا در منطقه زیرپوشش این واحد دانشگاهی نگران کننده است و این رخداد ناخوشایند هشداری جدی برای همه است. 

دکتر ابراهیمی‌پور با اشاره به اینکه اقشار مختلف مردم باید نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توجه بیشتری داشته باشند تا کمتر شاهد از دست رفتن عزیزانمان بخاطر ابتلا به ویروس همه‌گیر کرونا باشیم، ادامه داد:  با شروع موج سوم شیوع ویروس کرونا، فشاری مضاعف بر دوش کادر درمان و سلامت وارد شده است و این در حالیست که بر خلاف توصیه‌ها و هشدارهای مکرر، رعایت نکردن موارد بهداشتی، استفاده نکردن از ماسک صورت و حضور مردم در مکانهای شلوغ و رفت و آمدهای خانوادگی، روند ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را روزافزون کرده است.

وی افزود: استفاده همگانی از ماسک بهداشتی صورت، رعایت فاصله فیزیکی در سطح اجتماع و رعایت بهداشت فردی همواره باید مدنظر قرار گیرد تا هرچه زودتر انتقال و شیوع ویروس کرونا مهار شود.

افزایش بیماران کرونا در مه‌ولات 

سرپرست شبکه بهداشت و درمان مه‌ولات از فزایش شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در این شهرستان خراسان رضوی خبرداد و گفت: این شهرستان در وضعیت قرمز قرار گرفته است.

دکتر مهدی دهقان در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: در چند روز اخیر، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در مه‌ولات روند صعودی داشته و در صورت تداوم این وضعیت با کمبود تجهیزات پزشکی و تخت‌های بمارستانی موجه خواهیم شد و این امر خدمت رسانی به مردم را با مشکل جدی مواجه خواهد کرد.

وی ادامه داد: با هدف افزایش سطح هوشیاری و هشدار به مردم نسبت به استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اعلام وضعیت خطر شیوع ویروس کرونا، خودروهای امدادرسان ۱۱۵، آتش نشانی، هلال احمر و خودرو راهنمایی و رانندگی با به صدا در آوردن آژیرهای خود در خیابان‌ها به راه افتادند تا اطلاع‌رسانی در این زمینه انجام دهند.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان مه‌ولات گفت: با تدابیر اتخاذ شده و استفاده از بلندگوی آمبولانس در ۱۰ نقطه از سطح شهر در ارتباط با نحوه مبارزه با ویروس کرونا، استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شست و شوی مداوم دست‌ها هشدارهای لازم به مردم  داده می‌شود.

وی افزود: در شرایط فعلی و با افزایش شمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹، فشار مضاعفی بر کادر درمان وارد شده و مردم با رعایت نکات بهداشتی می‌توانند در مهار و شکست این ویروس کمک کنند.

دکتر دهقان بر لزوم ارتقای سطح آگاهی جامعه نسبت به جدی گرفتن ویروس کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید کرد و ادامه داد: ماندگاری این ویروس، سهل انگاری و بی توجهی برخی افراد، حضور در مراسم تشییع جنازه و مراکز شلوغ و پرجمعیت، حضور جمعی کارگران فصلی هنگام برداشت محصول پسته و زعفران و استفاده نکردن از ماسک و دید و بازدیدهای خانوادگی از عوامل مهم و موثر در شیوع دوباره ویروس کرونا در مه‌ولات بوده است.

دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه به ۳۶۳ هزار نفر جمعیت ساکن سه شهرستان تربت‌حیدریه، مه‌ولات و زاوه در جنوب استان خراسان رضوی خدمت می‌کند.
این دانشگاه ۱۹۰ تخت در بیمارستان نهم دی تربت‌حیدریه و ۲۰ تخت در بیمارستان شهر مه‌ولات دارد.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۵۵۶ هزار و ۸۹۱ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان  ۳۱ هزار و ۹۸۵ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون  ۴۴۶ هزار و ۶۸۵ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۴۲ میلیون و ۸۶ هزار و ۵۵۰ نفر را بیمار کرده و جان یک میلیون و ۱۴۴ هزار و ۲۵۵ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۳۱ میلیون و ۲۳۲ هزار و ۴۱۶ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با هشت میلیون و ۶۶۴ هزار و ۳۶۵ بیمار کووید ۱۹ و ۲۲۴ هزار و ۸۲۴ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند. 

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا جایگاه سیزدهم را پس از آفریقای جنوبی در میان کشورهای جهان دارد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha