علی اصغر حجی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برداشت انگور از سطح باغ های این شهرستان از نیمه تیرماه آغاز شده است.
وی با بیان اینکه انگور شاهرودی به سه دسته زودرس، میان رس و دیررس تقسیم می شوند، اظهارداشت: انگور خلیلی، یاقوتی و پرلت از انواع زودرس؛ انگور عسگری، لعل، شاهانی، صاحبی و کشمشی میان رس؛ انگور سفید فخری یا شاهرودی و ریش بابا از انواع دیررس هستند.
حجی با اشاره به خسارت سرمازدگی و تگرگ ابتدای سال به باغ های شاهرود، ابرازداشت: امسال میزان برداشت این محصول به شدت کاهش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود، ادامه داد: اقداماتی از جمله احداث باغ های نوین برای کاهش بیماری و آفت های باغی، برگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی، رعایت توصیه های تغذیه ایی مناسب جهت ماندگاری بیشتر میوه و بازار رسانی مناسب و اصلاح روش های آبیاری و استفاده از سامانه های نوین آبیاری می تواند در افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب تاثیرگذار باشد.
باغ های شهرستان شاهرود فروردین امسال برای پنجمین سال پیاپی دچار سرمازدگی گسترده شدند. برخی از محصولات مانند انگور، زردآلو و گردو در شهرستان به طور کامل از این سرما آسیب دیدند. سرمازدگی همچنین به محصولات دیگری چون آلو، هلو، آلبالو و گیلاس هم خسارت وارد کرد.
سرمای اردیبهشت پارسال نیز به ۱۰ هزار هکتار از باغ های این شهرستان خسارت زده بود.
۳۲ درصد باغ های استان سمنان معادل ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار در شهرستان شاهرود واقع است و سالانه در این شهرستان حدود ۸۰ هزار تن زردآلو و ۱۳۰ هزار تن انگور تولید می شود.
نظر شما