۶ آبان ۱۳۹۹، ۱۱:۳۷
کد خبر: 84088636
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جولان کرونا در کرمان زیر سایه بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی

کرمان - ایرنا - بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی و عادی انگاری شرایط، ویروس کرونا را در پیک سوم شیوع خود در کرمان جولانی بی حد و حصر داده، چنانچه تمام ظرفیت تخت‌های بستری بیمارستان‌های این استان توسط بیماران کرونایی اشغال شده و تا چندی بعد دیگر پاسخگوی نیاز بیماران و مراجعه کنندگان نخواهد بود.

به گزارش ایرنا، بعد از اعلام شیوع کرونا در اسفند سال گذشته در کشور، استان هایی چون کرمان با اعمال پروتکل های بهداشتی و تعطیل کردن ادارات و کسب و کارها توانستند شیوع این ویروس منحوس را با جدیت کنترل و جان هزاران نفر را حفظ کنند.

پر واضح است اگر از همان روزهای نخست علاوه بر مسدود کردن جدی رفت و آمدها، استفاده از ماسک اجباری و مشمول جریمه های مشخص و سنگینی می شد و در کنار آن کسب و کارهایی که با حضور بیش از حد مراجعه کنندگان در مکان هایی کوچک پلمپ می شدند، هرگز امروز به اینجا که هستیم نمی رسیدیم. 

اما بعد از اجرای دستورالعمل های ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا در زمینه بازگشایی کسب و کارها و بازگشت جامعه به شرایط کاری گذشته، ترس جامعه تا حدودی از ویروس کرونا و ابتلا به آن ریخت و این امر آغاز پیک دوم و سوم شیوع بیماری را کلید زد و نمودار آماری افراد مبتلا و همچنین فوت شدگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را دچار رشد صعودی قابل توجهی کرد.

در اینکه برخی از افراد در رعایت پروتکل های بهداشتی بی توجه هستند، شکی نیست اما آیا مسئولان رعایت موارد بهداشتی را دارند؟ این سئوالی است که پاسخ آن را با دیدن چند عکس و فیلم از مراسم و بازدیدهای مسئولان از طریق رسانه ها می توان به وضوح دریافت.

پاسخی که جای تاسف است و بس، کافی است به سفرهای اخیر مسئولان وزارتخانه ای به استان کرمان نگاهی بیندازیم، تصاویر و خبرهای این سفرها حاکی از حضور انبوه مسئولان و مردم در مکان های روباز و حتی سربسته است.

عکس هایی از سفرهای مسئولان به کرمان موجود است که در آنها فاصله اجتماعی آنهم در زمان شیوع ویروس کرونا مفهومی ندارد، حال آنکه این تصاویر و فیلم ها بلافاصله بدو انجام مراسم از طریق رسانه ها به گوش و نظر مردم می رسد و خود عامل و استنادی می شود برای عادی انگاری و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی از جمله فاصله گذاری اجتماعی.

بازدیدهای مسئولان استانی در کرمان نیز از روند اجرای طرح ها بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی و در نهایت عادی انگاری انجام می شود اما از آن طرف در نشست ها و مراسم مختلف همین مسئولان تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی دارند، حالا سئوال این است، آیا مردمی که در طول شبانه روز بارها و بارها از طریق رسانه ها عکس و فیلم های تجمعات مسئولان را به دلایل مختلف شاهد هستند رعایت فاصله گذاری اجتماعی را درک و رعایت خواهند کرد؟!

این در حالی است، انجام سفرها، بازدیدها و افتتاح طرح ها و برگزاری نشست ها نیز می تواند با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی علاوه بر تامین سلامت افراد شرکت کننده، درسی عملی باشد برای جامعه و مردمی که چشم و گوششان به رفتار و دهان مسئولان دوخته شده است.  

زیرساخت هایی که در شرایط اپیدمی کرونا فراهم نشده است 

اما بعد از گذر افزون بر هشت ماه از اپیدمی کرونا در کشور و استان کرمان هنوز برخی از ادارات، نهادها و دستگاه های اجرایی نسبت به فراهم آوردن زیرساخت های مورد نیاز برای پیشگیری از حضور مردم کوتاهی یا کم کاری می کنند که خود می تواند عاملی مهم برای شیوع این اپیدمی مرگ بار باشد.

مردم برای انجام پاره ای از کارها مجبور به حضور فیزیکی در ادارات و نهادها هستند حال آنکه اگر زیرساخت های مراجعه غیرحضوری یا شرایطی فراهم شود که حضور مردم منجر به تجمعات چندین ساعته و بی برنامه نشود می تواند از مرگ هزاران انسان در داراز مدت پیشگیری کرد. 

نوش دارو بعد از مرگ سهراب 

اجباری شدن استفاده از ماسک در کرمان و دیگر استانهای کشور نیز نوش دارویی بود بعد از شیوع اپیدمی ویروس کرونا و مرگ دهها نفر از هموطنان عزیزمان که البته آغاز این مهم از هر زمان خود می تواند گامی مثبت به سمت کاهش شیوع بیماری باشد.

حالا در کرمان تعداد زیادی از ماسک استفاده می کنند اما هنوز هستند افرادی که از روی خواست دلشان، دست به ماسک نمی برند و این امر نشان می دهد برخی افراد به طور صرف نیازمند آموزش و فهماندن موضوع نیستند بلکه رفتارهای اخیر برخی افراد نشان داده گاهی باید متوسل به زور شد آنهم در شرایطی که هرگونه خودخواهی و بی فکری می تواند مرگ دهها نفر را رقم بزند و جامعه ای را به چالش بکشاند.

شدت موج اپیدمی کرونا به رفتار اجتماعی مردم و مسئولان بستگی دارد

حال آنکه معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز خود بر این امر صحه می گذارد و می گوید: شدت موج اپیدمی کرونا در تمام کشورها و این استان به رفتار اجتماعی مردم و مسئولان بستگی دارد و پیک جدید بیماری کرونا در کرمان از اواخر شهریورماه آغاز و از اواسط مهرماه صعودی شده است.

سید وحید طباطبایی افزود: هر زمان ازدحام مردم در مکان های مختلف کاهش و رعایت پروتکل ها افزایش یابد، شاهد کاهش سیر ابتلا به بیماری کرونا خواهیم بود.

وی با بیان این مطلب که با زشدن مدارس، برگزاری کنکور، برگزاری مراسمات مذهبی و برگزاری سایر ازدحام ها از دلایل افزایش شیوع بیماری کرونا بوده است، عنوان کرد: هر چند در مراسمات مذهبی ۸۰ درصد مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت  کرده اند اما عدم رعایت ۲۰ درصد افراد موجب شکل گیری موج اپیدمی شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بر لزوم تصویب جرائم سختگیرانه و سنگین برای متخلفان بهداشتی تاکید و خاطرنشان کرد: در حال حاضر جهش جدیدی در این بیماری رخ داده که سرایت پذیری و شدت آن را افزایش داده و شاهد هستیم که در بیمارستان های استان و کشور تعداد موارد شدید بستری در بین افراد زیر ۵۰ سال افزایش داشته است.

طباطبایی با اشاره به این مطلب که واکسن کرونا در هیچ یک از کشورهای دنیا به بازار عرضه نشده است، گفت: واکسن آنفولانزا برای گروه های خاص از جمله زنان باردار، افراد شیمیایی بالای ۵۰ درصد و پرسنل بهداشتی و درمانی در نظر گرفته شده که با توجه به محدودیت های موجود در این رابطه نیز اولویت بندی شده است.

وی ضمن بیان این مطلب که ۳۰ هزار دوز واکسن کرونا به استان کرمان وارد شده است، گفت: از مجموع ۱۶ میلیون دوز واکسن پیش بینی شده برای کشور، یک میلیون و ۳۰۰ هزار دوز تاکنون وارد کشور شده است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: اثر بخشی واکسن آنفولانزا نسبت به سایر واکسن ها کمتر است و مردم به جای درگیر کردن ذهن خود به واکسن آنفولانزا باید به رعایت پروتکل های بهداشتی، زدن ماسک و شستن مرتب دست ها توجه داشته باشند.

وضعیت کرمان در موج سوم شیوع کرونا نگران کننده است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با تاکید بر این مطلب که وضعیت این استان در موج سوم شیوع بیماری کرونا نگران کننده و شکننده است گفت: برای مدیریت وضعیت کنونی باید اقدامات مبارزه‌ای و مقابله‌ای در تلفیق با اعمال محدودیت‌ها و تشدید بازرسی‌ها دنبال شود.

محمدصادق بصیری از اعمال محدودیت های جدید در این استان و غیرحضوری شدن تمام مراکز آموزشی و الزام مدیران به اجرای ۵۰ درصد دورکاری کارمندان خبر داد.

وی ادامه داد: در حوزه اداری،کارکنان دولت شامل مصوبه سازمان امور اداری استخدامی می‌شوند که اجازه داده تا ۵۰ درصد کارمندان دورکاری لحاظ شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان و جانشین استاندار کرمان در ستاد استانی مقابله با کرونا با اشاره به محدودیت‌های کرونایی استان کرمان عنوان کرد: وضعیت استان کرمان به لحاظ بیماری کرونا ویروس قرمز است و بعضی از شهرستان‌ها مانند بافت، بردسیر و رفسنجان حادتر از قرمز هستند و معتقدیم تعدادی از شهرستان‌های شمالی استان مانند سیرجان و زرند هم به این گروه اضافه شوند.

وجود سه شهرستان فوق بحرانی کرونا در کرمان 

وی افزود: در حال حاضر با سه شهرستان فوق بحرانی بردسیر، بافت و رفسنجان مواجه هستیم که شیوه‌نامه‌های بهداشتی در آنها براساس مصوبه ستاد ملی کرونا خواهد بود و تمام صنوف آنها به غیر از صنوف دسته یک که ضروریات و مایحتاج مردم اعم از مواد غذایی و بهداشتی را تامین می‌کنند، تعطیل هستند.

بصیری افزود: اطلاعیه وزارت بهداشت و درمان برای این سه شهرستان از صبح پنجم آبان ماه اعلام و به فرمانداران ابلاغ شده است.

جانشین استاندار کرمان در ستاد استانی مقابله با کرونا با اشاره به محدودیت‌های مصوب جلسه سوم آبان ماه ستاد استانی مقابله با کرونا در کرمان گفت: محدودیت‌ها طبق روال دبیرخانه ستاد استانی بلافاصله به گروه‌ها، ادارات و دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شدند.

وی خاطرنشان کرد: ۲۲ گروه‌ بازرسی در استان کرمان نیز وظیفه دارند نظارت بر اجرای محدودیت‌ها را داشته باشند، اما از شهروندان درخواست داریم قبل از ورود گروه‌های بازرسی، موارد ابلاغی را اجرا کنند.

بصیری ابراز داشت: در حوزه مراکز آموزشی هیچگونه استثنایی وجود ندارد و تمام مراکز آموزشی غیرحضوی برگزار می‌شوند که در راس آنها آموزش و پرورش و آموزش عالی و دانشگاه‌ها هستند.

وی اضافه کرد: تنها کلاس‌های عملی و آزمایشگاهی دانشگاه‌ها به صورت حضوری و با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی حضوری خواهند بود، ضمن اینکه کادر اداری آموزش و پرورش و آموزش عالی شامل کادر آموزشی نمی‌شوند و طبق شیوه‌نامه‌های اداری و دورکاری باید عمل کنند.

بصیری عنوان کرد: زبان‌سراها، آموزشکده‌های تخصصی اعم از موسیقی، قرآنی و غیره و مهدهای کودک نیز جزو مراکز آموزشی هستند و شامل این بند مصوبه می‌شوند.

جانشین استاندار کرمان در ستاد استانی مقابله با کرونا بیان کرد: تمام مراکز آموزشی و شبه‌آموزشی تخصصی، دولتی و غیره نیز غیرحضوری خواهند بود.
وی از الزام مدیران دستگاه‌ها به اجرای سقف ۵۰ درصد دورکاری کارمندان اشاره داشت و گفت: در حوزه اداری، کارکنان دولت شامل مصوبه سازمان امور اداری استخدامی می‌شوند که اجازه داده تا ۵۰ درصد کارمندان دورکاری لحاظ شود.

وی بیان داشت: کتابخانه‌ها جنبه آموزشی، فرهنگی و اداری دارند، لذا سالن مطالعه تعطیل است اما بخش کارمندی شامل دورکاری می‌شود.
بصیری تصریح کرد: برای دورکاری مدیر باید تصمیم بگیرد و اولویت ما افراد مسن بالای ۶۰ سال، افراد دارای بیماری زمینه‌ای و افراد مشکوک به بیماری است.

جانشین استاندار کرمان در ستاد استانی مقابله با کرونا بیان کرد: از سویی باید مراقب بود که کار ارباب رجوع نیز انجام شود و این دورکاری به نحوی باشد که موجب ازدحام ارباب‌رجوع‌ها نگردد.

بصیری ابراز داشت: مراجعانی نیز که کار ضروری دارند باید از ماسک استفاده کنند و ادارات هم موظف هستند از امکانات غیرحضوری و الکترونیکی استفاده کنند تا از ایجاد ازدحام جلوگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت دورکاری‌ها نیز باید به نحوی باشد که کار ارباب رجوع انجام شود و مدیران کنترل کامل را انجام دهند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان گفت: مراکز تفریحی اعم از شهربازی، گیم‌نت‌ها، مراکز ورزشی، سالن‌های بدن‌سازی و مراکز فرهنگی اعم از سینماها و سالن‌های تئاتر به دلیل اینکه احتمال تماس و ارتباط افراد زیاد است، به مدت دو هفته تعطیل هستند.

بصیری اظهار داشت: ورود به مراکز ییلاقی نیز طی دو هفته آینده ممنوع است و با فرمانداران و نیروهای انتظامی و دهیارها این ممنوعیت کنترل می‌گردد، جاده‌های ترانزیت بسته نمی‌شوند اما پست‌های ایست و بازرسی اگر با کاروان‌هایی به قصد استان مواجه شود، ممانعت خواهند کرد.

وی عنوان کرد: اولویت فعلی ما سلامت و جان مردم و کمک به کادر درمانی است، در مورد اصناف استان کرمان، رستوران‌دارها، فست فودها، کبابی‌ها و مراکز مشابهی که غذا را در همان مکان سرو می‌کنند تا ساعت ۱۶ فعالیت عادی می‌توانند داشته باشند، اما بعد از این ساعت، صرفا به صورت بیرون بر است تا تجمع‌ها صورت نگیرد.

بصیری ادامه داد: در مورد تالارهای پذیرایی، دانشگاه علوم پزشکی به عنوان مرجع تخصصی، شرایط تالارها را مساعد شیوع بیماری می‌داند و به همین دلیل بنا بر تعطیل آنها بود، اما با درخواست‌های عدیده‌ای در این زمینه مواجه شدیم.

وی افزود: در نهایت قرار شد در استان فرماندارن در این زمینه بسته به وضعیت موجود شهرستان خود تصمیم بگیرند، البته شهرستان‌های فوق بحرانی بافت، بردسیر و رفسنجان تالارها تعطیل هستند و برای شهر کرمان هم پیشنهاد تعطیلی دادیم، دیگر شهرستان‌ها اگر وضعیت بحرانی ندارند، فعالیت تالارها با شرط امکان تهویه و فضای مناسب و طرفیت یک سوم و ناظر مقیم دانشگاه علوم پزشکی می‌توانند فعال باشند.

جانشین استاندار کرمان در ستاد استانی مقابله با کرونا گفت: آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی زنانه را تعطیل اعلام کردیم و آرایشگاه‌های مردانه بارعایت نکات می‌توانند فعال باشند.

بصیری گفت: آمار ابتلا و مرگ و میر بیماری کرونا تابع وضعیتی است که رفتار ویروس مشخص می‌کند و گروه‌های تخصصی دانشگاه‌های علوم پزشکی رصد آن را در سطح استان به صورت روزانه دارند.

وی ادامه داد: احتمال تغییر و تشدید محدودیت‌ها وجود دارد و همه مسئولان و دست‌اندرکاران بهداشتی معتقد هستند هر چه رعایت‌ها کمتر شود، موارد ابتلا به بیماری بیشتر می‌شود.

بصیری از شهروندان خواست تا با رعایت نکات بهداشتی، سیر منحنی ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا کاهش یابد و بیان داشت: تمام شرایط استان را فراهم کردیم که اگر احیانا از حالت قرمز گذشت تمهیدات دیده شود.

انجام ۷۹ هزار بازرسی در استان کرمان

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه این استان از استان های برتر کشور در زمینه انجام بازرسی ها بوده است، تاکید کرد: تاکنون ۷۹ هزار بازرسی در سطح استان کرمان انجام شده که در مجموع به ۷۸ درصد تذکرات شفاهی و به ۲۰ درصد واحدهای مورد بازرسی تذکر کتبی داده شده است.

بصیری یادآور شد: در حال حاضر ۲۲ گروه کاری در راستای بازرسی از مراکز مختلف در سطح استان کرمان فعال هستند.

استفاده از ماسک در ادارات جدی گرفته شود

معاون استاندار کرمان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با آغاز موج دوم بیماری کرونا در سطح استان کرمان، استفاده از ماسک در تمامی سازمان ها الزامی  و تاکید شده که به افراد فاقد ماسک خدمات ارائه نشود که بررسی های انجام شده، نشان می دهد که این موضوع به اندازه کافی جدی گرفته نشده است.

بصیری اظهارداشت: تمامی ادارات به ویژه شهرداری ها، دفاتر پیشخوان دولت، مطب های پزشکان، کلینیک های تشخیص طبی و بانک ها باید از ارائه خدمات به افراد فاقد ماسک خودداری کنند.

وی یادآور شد: تیم های بازرسی ستاد استانی مقابله با کرونا به صورت ویژه به موضوع استفاده از ماسک توسط مراجعان و کارکنان در ادارات استان نیز توجه خواهند داشت.

شکل گیری خوشه های بیماری کرونا در خانواده ها

معاون استاندار کرمان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر شاهد هستیم که خوشه های ویروس کرونا در بین خانواده ها در حال شکل گیری است و از این رو باید مراودات خانوادگی به میزان لازم محدود شده و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی انجام شود.

 ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کرمان رو به اتمام است

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: تقریبا ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کرمان رو به اتمام است و با افزایش تعداد بیماران طی روزهای آینده ارائه خدمات بیمارستانی به برخی از افراد تعلق نمی‌گیرد لذا مردم شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند.

حمیدرضا رشیدی افزود: هم اکنون یکهزار بیمار یا افراد مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان بستری هستند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه با ظرفیت سازی انجام شده خدمات درمانی مقابله با کرونا اکنون در بیمارستان های کرمان ارائه می‌شود اظهار داشت: نزدیک به ۵۰ درصد تخت های بیمارستان های استان در برخی از شهرستان‌ها برای بیماران مبتلا به کرونا پر شده لذا باید محدودیت‌های شدیدتری را اعمال کنیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: افراد بستری شده در پیک سوم کرونا ۲۰ درصد بیش از پیک دوم بوده اند و بستری‌های روزانه نیز در پیک سوم بیش از ۱۰ درصد نسبت به دور قبل افزایش دارد.

وی با تاکید بر اینکه در شرایط بسیار حساس و جدی قرار داریم گفت: شکست زنجیره انتقال ویروس کرونا تنها با همکاری و همراهی مسئولان و مردم محقق می شود.

رشیدی‌نژاد با اشاره به خطر افزایش برگزاری مراسم ها در باغ و خانه ها عنوان کرد: تالارهای دارای شرایط استاندارد، با یک سوم ظرفیت می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند و هر اقدامی در زمینه تجمع در مراسمات عروسی ممنوع و صرفا سرو غذا در تالارها انجام شود و تالارهای متخلف تعطیل می شوند.

وی افزود: مقرر شد که به علت شرایط ویژه استان معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امشب به کرمان سفر کند و شرایط استان را از نزدیک مورد مشاهده و بررسی قرار دهد.

براساس آخرین گزارش های از ستاد ملی استانی کرونا طی ۲۴ساعت گذشته ۱۰۱بیمار کرونایی به جمع بیماران بستری در استان کرمان افزوده شده که در مجموع رقم نهایی بستری شدگان قطعی  به بیماری کرونا به ۵۲۰نفر رسیده و ۱۱نفر نیز طی مدت یاد شده بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha