حسن پارسیپور روز سه شنبه در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان با بیان اینکه بخش دولتی نیز ۹ پروژه اجرا می کند، اظهار داشت: از مجموع پروژه های جهش تولید ۳۷ پروژه در بخش کشاورزی، ۳۳ پروژه در بخش صنعت و معدن، هشت پروژه در حوزه میراث فرهنگی، یک پروژه در بخش شرکت برق و دو پروژه در حوزه بسیج سازندگی است.
وی اظهار داشت: پروژه های بسیج سازندگی با عنوان دهکده بسیج در سطح روستاها با محوریت محرومیت زدایی است که خود ۴۱ پروژه در زیر بخش های مختلف دارد.
وی گفت: پروژه های کشاورزی بیشتر در زمینه ایجاد شهرک های گلخانه ای، بازسازی قنوات، توسعه گیاهان دارویی و توسعه صنعت نوغانداری است و همچنین پروژه های بخش صنعت و معدن نیز در قالب تکمیل زنجیره فرش، فولاد کیمیای صبا، تولید لوله، تولید معدن سنگ آهک، گج و مرمر و تولید شمش منیزیم است.
پارسی پور پروژه های بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان را نیز شامل ایجاد مراکز تفریحی گردشگری، هتل، اقامت گاههای بوم گردی دانست و افزود: همچنین پروژه برق نیز برای اجرای پروژه های انرژی نو است.
گلایه از عملکرد بانک ها
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی با ابراز گلایه از عملکرد بانک ها در اجرای پروژه ها گفت: بانک های تخصصی از جمله بانک کشاورزی و صنعت و معدن باید به حوزه خود زیاد بپردازند.
محمود قنبری اظهار داشت: بانک های تخصصی در دادن تسهیلات حتی در زیر بخش های خود سخت گیری می کنند که این امر کمکی به جهش تولید نمی کند.
وی نظارت بر اجرای پروژه های جهش تولید را ضروی دانست و اظهار داشت: حتی باید اتاق بازرگانی، صنعت و معدن، تجارت و کشاورزی خراسان شمالی و اتاق تعاون و سایر تشکل ها در بخش خصوصی بر اجرای پروژه ها نظارت داشته باشند و اگر مشکلاتی در این راستا وجود دارد، گزارش کنند.
وی گفت: بانک ها در تمامی نشست ها حضور دارند و مشکلی را مطرح نمی کنند اما در زمان اجرا مواردی نظیر اینکه متقاضی مراجعه نکرده و یا مدارک آنها کافی نیست، مطرح می کنند.
تمامی مصوبات ستاد برای دستگاه ها لازم الاجرا است
رییس کل دادگستری خراسان شمالی هم در این نشست گفت: تمامی مصوبات این ستاد برای دستگاه ها لازم الاجرا است کم کاری و کوتاهی مشمول دستور العمل ضمانت اجرا خواهد شد.
حجت الاسلام اسدالله جعفری به دستور العمل نحوه مقابله با ترک وظایف قانونی مدیران اشاره کرد و افزود: برای برخورد با کم کاری مدیران در این حوزه، دستورالعمل قانونی وجود دارد.
وی گفت: دستگاه قضایی در مرحله اول، نظارت برخوردی ندارد بلکه نظارت و آگاهی بخشی است اما اگر کم کاری و بی توجهی در این خصوص مشاهده کند از ظرفیت دستورالعمل ضمانت اجرایی استفاده خواهد کرد.
جعفری اظهار داشت: در اجرای موارد مربوط به تفاهم نامه زمان بندی و اولویت بندی بسیار مهم است.
رییس کل دادگستری خراسان شمالی گفت: از مسوولان دستگاه های اجرایی و همچنین بانک ها می خواهیم تا اگر مشکلاتی در پروژه های جهش مقاومتی وجود دارد شجاعانه در اولین فرصت بیان کنند چرا که فرصت سوزی خواهد شد و اعتبارات و تسهیلات نیز از دست می رود و جهشی تولیدی نیز ایجاد نخواهد شد.
وی بر چکش کاری پروژه ها تاکید کرد و افزود: پروژه ها باید قابلیت اجرایی داشته باشند و همچنین باید اولویت ها را نیز در نظر بگیریم.
جعفری با بیان اینکه واحد های تولیدی نباید تعطیل شوند اظهار داشت: در اجرای پروژه ها به دنبال واحد هایی باشید که هم اکنون هستند اما مشکل دارند برای برطرف شدن مشکلا ت این واحد ها تلاش کنید.
نظر شما