ادامه واکنش‌های جهانی به اسلام‌ستیزی مکرون؛ خشمی که شعله‌ورتر می‌شود

تهران - ایرنا - در حالی که واکنش‌ها اعم از مقام‌ها و شخصیت‌های مختلف در سراسر جهان از جمله مسلمانان به اظهارات اسلام‌ستیزانه امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه ادامه دارد، سکوت کر کننده رئیس جمهوری سنگال که ۹۵ درصد جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می‌دهد ، معنادار است. رئیس جمهوری ترکیه هم گفته مردمش کالای فرانسوی خریداری نکنند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، بسیاری از کشورهای اسلامی و عربی در اعتراض به انتشار تصاویر توهین آمیز به پیامبر گرامی اسلام (ص) در فرانسه و حمایت مکرون از این اقدام با برگزاری تظاهرات و راه اندازی پویش های مردمی و فراخوان تحریم کالاهای فرانسوی خشم و نارضایتی خود را نشان دادند.

نه تنها در خارج از فرانسه که در داخل این کشور هم همچنان شاهد واکنش‌هایی از سوی برخی شخصیت‌ها نسبت به اظهارات مکرون هستیم.

«ژان لوک ملانشُن» رقیب امانوئل مکرون در انتخابات ۲۰۱۷ و رهبر جنبش چپ افراطی «فرانسه تسلیم ناپذیر» در گفت و گو با رادیو «فرانس انتر» در واکنش به اظهارات اخیر رئیس جمهوری فرانسه و اعلام آنکارا مبنی بر حمایت نکردن از مکرون گفته بارها از او حمایت کرده اما بهترین کاری که اکنون می‌تواند انجام دهد سکوت است.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه به دنبال تحریم کالاهای فرانسوی از سوی کشورهای مسلمان و عربی گفته که کشورش از امانوئل مکرون رئیس جمهور حمایت نخواهد کرد.

نماینده فرانسه در پارلمان اروپا می‌گوید مکرون کاملا کنترل اوضاع را از دست داده است. رئیس جمهور بهتر است به جای التماس برای حمایت، در مورد اینکه چه استراتژی خواهد داشت، بیاندیشد. فرانسه مورد تمسخر قرار گرفته است، مکرون قصد دارد چه کاری غیر از توییت کردن انجام دهد؟

محصولات فرانسوی در بسیاری از کشورها مانند قطر، کویت، الجزایر، سودان، فلسطین و مراکش ممنوع شده است.

فرانسه روز یکشنبه از کشورهای عربی خواست تا ضمن «توقف» فراخوان ها برای تحریم کالاهای فرانسوی، امنیت شهروندان این کشور را در خاک خود تامین کنند.

در بیانیه وزارت خارجه فرانسه آمده که فراخوان برای تحریم کالاهای فرانسوی از سوی «اقلیتی افراطی» مطرح شده است.

وزارت خارجه فرانسه در بیانیه خود از فراخوان ها برای تظاهرات علیه این کشور و تحریم محصولات فرانسوی در «چند کشور خاورمیانه» انتقاد کرده است.

با وجود این درخواست، رئیس جمهوری ترکیه از مردم کشورش خواسته همانطور که فرانسه می‌گوید کالاهای با مارک ترکیه را خریداری نکنید، اکنون من از ملت خود می خواهم هرگز به اجناس با مارک‌های فرانسه دقت نکنید، آنها را خریداری نکنید.
 

با این حال، وزیر تجارت فرانسه روز دوشنبه با توجه به مواضع اخیر اردوغان علیه مکرون اعلام کرد که پاریس هیچ برنامه ای برای تحریم محصولات ترکیه ندارد؛ «فرانک ریستر» به رادیو آر تی ای (RTL) گفت: فرانسه در حال برنامه ریزی برای تحریم متقابل محصولات آنکارا  نیست و گفت و گوها و روابط با ترکیه و رئیس جمهوری  این کشور را ادامه خواهد یافت. او با تکرار محکومیت دولت علیه سخنان اخیر رییس جمهوری ترکیه در مورد امانوئل مکرون و رفتار او با مسلمانان فرانسه گفت: هیچ اقدامی تلافی جویانه در دستور کار نیست.

همچنین تارنمای خبری فرانسوی «اکتوالیته‌سنگال» روز سه‌شنبه نوشت: این اظهار امانوئل مکرون که «ما کاریکارتورها را رها نخواهیم کرد» در آیین ادای احترام به «سااموئل پتی» معلمی که به دلیل نشان دادن کاریکاتورهای {موهن} شارلی ابدو علیه پیامبر اسلام به شاگردانش سرش بریده شد، خشم‌ها را برانگیخت.

این در حالی است که به نوشته این رسانه فرانسوی‌زبان آفریقایی، «مکی سال» رئیس جمهوری سنگال هنوز سخنی در تقبیح این اظهارات اسلام‌هراسانه مکرون بر زبان نرانده است.

اکتوالیته سنگال - رسانه آفریقایی نوشت: افراط‌گرایی و یا خشونت قابل اغماض نیست اما سخنان امانوئل مکرون جامعه مسلمانان را شوکه کرد. کشورهای مسلمان از تحریم کالاهای فرانسوی گرفته تا تظاهرات خشم‌آمیز ، عصبانیت خود نسبت به این اظهارات رئیس جمهوری فرانسه را بیان کرده‌اند.

در سنگال که کشوری عمدتا با جمعیت مسلمان (۹۵ درصدی) است عدم واکنش مکی سال رئیس جمهوری این کشور، شگفت آور است... دوست مکرون در سکوت کرکننده خود را محصور کرده است.

رئیس جمهوری سنگال در ژانویه سال ۲۰۱۵ به همراه ۵ همتای آفریقایی‌اش در تظاهرات سازمان‌یافته در فرانسه در اعتراض به حمله به شارلی‌ابدو که موجب خشم میلیون‌ها مسلمان شد، حضور یافته بود.

تارنمای فرانسوی «الجزایر ۳۶۰» هم روز سه‌شنبه نوشت: شورای مسلمانان مستقر در ابوظبی اعلام کرده که در حال آماده سازی برای شکایت از هفته‌نامه موهن شارلی ابدو است.

بر اساس بیانیه‌ای که امروز منتشر شده، این شورا تصمیم گرفته کمیته‌ای از کارشناسان حقوق بین‌المللی برای تشکیل پرونده علیه شارلی ابدو ایجاد کند.

شورای حکمای مسلمان، شارلی ابدو را به حمله به دین اسلام و پیامبر محمد(ص) متهم می‌کند. این شورا همچنین با محکوم کردن قتل ساموئل پتی معلم فرانسوی که در پاریس ترور شد، مخالفت شدید خود را در استفاده ابزاری از آزادی بیان برای اهانت به پیامبر اکرم(ص) را اعلام کرد.

بعد از سخنان مکرون درباره حق چاپ و انتشار تصاویر موهن از پیامبر اسلام به بهانه آزادی بیان پس از بازنشر این تصاویر از سوی نشریه شارلی ابدو، موجی از اعتراضات گسترده توسط کشورهای اسلامی علیه مواضع ضد اسلامی پاریس در چند روز گذشته به راه افتاده است. البته این اعتراض‌ها در پی حملات اخیر رئیس دولت فرانسه به اسلام به دنبال کشته شدن یک معلم تاریخ در حومه پاریس که مکرون آن را به اسلام‌گرایان افراطی نسبت داد و به تازگی نیز با انتشار توئیتی به زبان عربی بر مواضع خود در این چارچوب پافشاری کرد شدت بیشتری دارد.

امانوئل ماکرون یکشنبه شب با انتشار پیام هایی به زبان های انگلیسی و عربی در صفحه توئیتر خود ضمن تاکید بر شعار «آزادی، برابری و برادری» در جمهوری فرانسه از «گفتمان نفرت» انتقاد کرد. رئیس جمهوری فرانسه در توئیت های خود نوشته است که از «بحث منطقی» دفاع می کند و به «تفاوت ها» احترام می گذارد. او همچنین تاریخ فرانسه را تاریخ مبارزه با «استبداد و تعصب» توصیف کرد.

امانوئل مکرون اوایل ماه جاری میلادی از تهیه لایحه مبارزه با «جدایی طلبی اسلام گرایانه» در این کشور خبر داده بود. وزارت خارجه فرانسه در بیانیه خود ضمن اشاره به این لایحه تاکید کرده که هدف از آن مقابله با «مبارزه با اسلامگرایی افراطی» با همکاری مسلمانان فرانسه است.

رسانه های فرانسه روز یکشنبه گزارش دادند که محصولات این کشور از برخی فروشگاه های قطر و کویت جمع آوری شده است. این در حالی است که فراخوان تحریم کالاهای فرانسوی با هشتگی به زبان عربی نیز در شبکه های اجتماعی پخش شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha